۲۲۲۴۸۶
۷۳۱
۷۳۱

ویروس کرونا در هوا زنده میماند؟

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد، ذرات معلق در هوا که حتی از تنفس و صحبت کردن افراد بیمار یا ناقل وارد محیط می‌شوند، یکی از عوامل بزرگ شیوع این ویروس هستند.

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد، ذرات معلق در هوا که حتی از تنفس و صحبت کردن افراد بیمار یا ناقل وارد محیط می‌شوند، یکی از عوامل بزرگ شیوع این ویروس هستند.

تا به امروز کرونا، ویروسی با جرم نسبتا بالا بود که به محض عطسه و سرفه از فرد بیمار به زمین می‌نشست؛ اما این تفکر اشتباه جهان را به بیراهه کشاند. اگر ما شناختی از حریف خود نداشته باشیم قطعا در نبرد پیروز نمی‌شویم. تفکر ما درباره کرونا این بود که جرم نسبتا بالای این ویروس باعث می‌شود بر زمین فرود بیاید و در هوا معلق نباشد. حدود ۴ ماه پیش پژوهشگران ژاپنی، آزمایشاتی درباره‌ی چگونگی شیوع این ویروس انجام دادند و با استفاده از دوربین‌های مخصوص دریافتند که عوامل بیمازای ویروس کرونا در هوا معلق می‌مانند. برای مثال در یک اتاق ۱۲ متری اگر هوای جریان و شرایط تسویه نداشته باشد، تنها یک فرد بیمار یا ناقل کرونا کافی است که تمام افراد آن اتاق را بیمار کند. این انتقال با سرفه و عطسه انجام نمی‌شود، بلکه توسط میکرودراپلت‌ها، با نفس عمیق و بلند صحبت کردن، اتفاق میفتد.

آیا ویروس کرونا سبک‌تر شده است که در هوا معلق می‌ماند؟
جرم این ویروس تغییر نکرده و هنوز هم نیاز است قبل از داخل شدن به خانه کف کفش‌های خود را استریل کنید. مبحث دیگری برای علت شدت شیوع این بیماری در میان است و عامل اصلی انتقال بیماری، وجود خود ویروس نیست؛ بلکه میکرودراپلت‌هایی که حاوی اطلاعات بیماری‌زا از این ویروس هستند، است. دراپلت‌ها ذراتی هستند که بعد از خارج شدن از دهان با سرفه و عطسه به زمین میافتند. میکرودراپلت‌ها به مراتب سایز کوچک‌تری نسبت به دراپلت‌ها دارند. این ذرات به راحتی بعد از خارج شدن از دهان و بینی ما، در هوا معلق هستند و حرکت می‌کنند. میکرودراپلت‌ها حامل عوامل بیماری‌زا هستند ک به بیمار شدن فرد، منجر می‌شوند. این ذرات کوچک و معلق در هوا با صدای بلند نیز قابل انتشار هستند. یعنی کسی که ناقل یا بیمار به کرونا ویروس باشد تنها با صحبت کردن و نفس‌های عمیق کشیدن موجب انتشار ویروس در محیط اطراف خود می‌شود. در این بین شما بدون متوجه شدن آن ذرات را تنفس و داخل بدن خود می‌کنید.

شیوع بالای کروناویروس به علت معلق ماندن عوامل بیماری‌زا در هوا است
«ایرنا زندگی» در تاریخ ۲۴ فروردین ۱۳۹۹، گزارشی از پژوهشگران ژاپنی منتشر کرد و در آن به نتایج این پژوهش پرداخت. سازمان بهداشت جهانی، در تاریخ ۲۰ تیر ماه، به صروت رسمی اعلام کرد که عامل اصلی شیوع بالای این بیماری معلق ماندن آن در هوا است. این اعلام رسمی با تاخیر ۴ ماهه منتشر شد و در این بین افراد بسیاری قربانی عدم اطلاعات کافی از این بیماری شدند. طبق آزمایشاتی که پژوهشگران ژاپنی انجام دادند حجم بالای شیوع این بیماری به طرز عجیبی غیر منطقی به نظرشان ‌آمد که با انجام مطالعات و آزمایشات معلوم شد، علاوه بر اینکه چندین بار در روز باید دست‌ها را بشوییم حتی اگر به جایی دست نزده باشیم، ماسک زدن را باید ده‌ها بار جدی‌تر بگیریم و در محیط‌هایی که فاصله‌ی اجتماعی رعایت نمی‌شود یا تهویه هوای مناسب ندارد، نرویم. تهویه هوا به مراتب مهم‌تر از رعایت فاصله‌ اجتماعی است؛ حتی اگر ۱.۵ متر از کسی که بیمار یا ناقل است دور باشیم، میکرودراپلیت‌ها به شما می‌رسند. تنها راهی که می‌تواند ضامن محافظت شما در مقابله با کرونا باشد، استفاده از ماسک و تهویه هوای فضاهای بسته است. باز بودن یک پنجره و در می‌تواند به حرکت میکرودراپلت‌ها و بیرون رفتن آنها کمک کند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.