سونا در دوران بارداری، آیا ایمن است؟
کمر درد و پا درد در دوران بارداری و سایر دردهای بارداری ممکنه به شما انگیزه بده که برای تسکین دردها در آب گرم و یا سونا بنشینید.
کمر درد و پا درد در دوران بارداری و سایر دردهای بارداری ممکنه به شما انگیزه بده که برای تسکین دردها در آب گرم و یا سونا بنشینید تا بلکه بتوانید این دردها را آرام کنید. خب سونا رفتن توی این شرایط میتونه خیلی موجب آرامش بشه و دردهای بدن رو تسکین بده و در دوران بارداری به نظر میرسه بتونه خیلی موجب آرامش بدن ، تسکین دردهای بدن و سایر ناراحتی های عمومی بدن بشه .
اما قبل از استفاده از سونا ، مهم است که خطرات پیش روی شما و نوزادتان را بشناسید.
سونا چیست؟
سونا اتاقی است که با چوب ساخته شده یا روکش شده است و گرمای خشک با رطوبت بسیار کم تولید می کند. بیشتر سونا در محدوده دمایی ۱۸۰ تا ۱۹۵ درجه فارنهایت (۸۲ تا ۹۰ درجه سانتیگراد) نگهداری می شوند. رطوبت زیر ۱۵ درصد حفظ می شود.
آیا استفاده از سونا فواید سلامتی دارد؟
برای کسانی که باردار نیستند ، مزایای استفاده از سونا شامل موارد زیر است:
سم زدایی
تسکین استرس
مسکن درد
تسکین درد عضلات پس از یک تمرین دشوار
عرق کردن و خروج سموم و ناخالصی ها. این حالت مشابه زمانی است که ورزش می کنید.
حتی اگر باردار نیستید ، مهم است که با پزشک خود صحبت کنید تا مطمئن شوید استفاده از سونا برای شما بی خطر است. گرمای شدید می تواند برخی شرایط پزشکی موجود را پیچیده کند.
خطرات استفاده از سونا در دوران بارداری چیست؟
گرمای شدید و مداوم مهمترین نگرانی در استفاده از سونا در دوران بارداری است. گرچه این گرما آرامش بخش است و احساس خوبی دارد ، اما ممکن است برای کودک شما پر خطر باشد. وقتی نوزادان در رحم هستند ، قادر به تنظیم دمای بدن خود نیستند. این بدان معنی است که آنها نمی توانند گرمای شدید سونا را تحمل کنند.
تحقیقات نشان می دهد قرار گرفتن در معرض دمای بالا می تواند خطر نقص لوله عصبی مغز ، ستون فقرات یا نخاع در طول ماه اول بارداری را در کودک شما افزایش دهد ، از جمله اسپینا بیفیدا ، یک اختلال تولد که در صورت بسته نشدن کامل ستون فقرات کودک اتفاق می افتد توسعه می یابد. مطالعات نشان داده است که برخی از نوزادان در طی سه ماهه اول بارداری در معرض دمای بالا (مانند جکوزی یا سونا) دچار عوارض جدی برای مغز و / یا نخاع می شوند.
همچنین ممکن است قرار گرفتن در معرض گرمای شدید باعث سقط جنین یا نقص مادرزادی مانند نقص دیواره بطن و مجرای شریانی شود.
گرمای شدید سونا در دوران بارداری حتی می تواند برخی شرایط پزشکی موجود را پیچیده کند.
آیا استفاده از سونا در دوران بارداری بی خطر است؟
اگر پزشک در زمان بارداری تأیید استفاده از سونا را به شما داد ، مدت زمانی را که در داخل می گذرانید به ۱۵ دقیقه یا کمتر محدود کنید. بعضی از پزشکان توصیه می کنند از مصرف سونا در دوران بارداری کاملاً خودداری کنید. حتی مدت زمان محدودی در سونا می تواند عوارضی را برای کودک شما به همراه داشته باشد.
در صورت احساس ضعف یا حالت تهوع باید فوراً سونا را ترک کنید. این ممکن است نشانه گرم شدن بیش از حد بدن شما باشد.
همچنین لازم به ذکر است که همه ی سوناها یکسان نیستند. ممکن است در در دماهای مختلفی باشند و یا به طور متفاوتی گرم شوند. همه این عوامل می توانند بر مدت زمان گرم شدن بدن تا دمایی که ممکن است برای کودک شما مضر باشد ، تأثیر بگذارند.
آیا استفاده از وان های آبگرم در دوران بارداری بی خطر است؟
خطرات نشستن در وان آبگرم در دوران بارداری مشابه سونا است. اما وان آب گرم می تواند دمای بدن شما را سریعتر افزایش دهد. این به این دلیل است که شما تحت پوشش آب گرم هستید. در صورت نشستن در کنار یا در مقابل منبع ، وان آب گرم نیز دمای شما را سریعتر افزایش می دهد. این معمولاً جایی است که آب گرم شده وارد وان آب گرم می شود. بعضی از پزشکان توصیه می کنند که در دوران بارداری دمای آب زیر ۹۵ درجه فارنهایت (۳۵ درجه سانتیگراد) باقی بماند.
اگر پزشک شما را تایید می کند که از وان آب داغ در دوران بارداری استفاده کنید ، باید اقدامات احتیاطی مهمی را انجام دهید. این شامل:
بیش از ۱۰ دقیقه در آنجا نمانید
روزانه از وان آب گرم استفاده نکنید
در نزدیکی منبعی که وان آب گرم را تولید می کند و در وان و یا جکوزی میزید ننشینید.
در صورت احساس ضعف یا حالت تهوع ، بلافاصله از وان آب داغ خارج شوید.
مانند سونا ، همه وان های آبگرم با هم برابر نیستند. بسته به میزان دقیق نظارت آنها همیشه در یک دما نگهداری نمی شوند و ممکن است گرمتر یا سردتر باشند.
استفاده از سونا در دوران بارداری ، به ویژه در سه ماهه اول ، یک خطر است. اکثر پزشکان توصیه می کنند از آن اجتناب کنید.
بخاطر داشته باشید که برای برخی از زنان باردار ، حتی مدت کوتاهی در سونا می تواند خطرناک باشد. ارزش این را ندارد که ریسک کنید. همیشه قبل از استفاده از سونا یا وان آبگرم در دوران بارداری با پزشک خود صحبت کنید.
برخی از روش های جایگزین برای تسکین درد و بارداری بارداری به جای استفاده از سونا یا وان آبگرم چیست؟
بارداری ممکن است در بعضی مواقع بسیار ناخوشایند باشد ، به خصوص در سه ماهه سوم بارداری که وزن شما بسیار بیشتر است. ماساژهای قبل از تولد و همچنین یوگا قبل از تولد گزینه مناسبی برای تسکین هستند. در خانه می توانید از کمپرس های آب گرم استفاده کنید یا یک حمام گرم (نه چندان گرم!) انجام دهید. سعی کنید از کمربند بارداری برای کمک به حمایت از شکم در حال رشد یا خوابیدن با بالش بدن استفاده کنید.
آیا اگر باردار باشم استفاده از سونا یا جکوزی بی خطر است؟
تحقیقات کمی در مورد استفاده از سونا ، جکوزی ، وان آبگرم و اتاق بخار در دوران بارداری انجام شده است.
اما توصیه می شود از آنها اجتناب کنید .
در دوران بارداری احتمالاً احساس گرمتر از حالت عادی خواهید داشت.
این امر ناشی از تغییرات هورمونی و افزایش خونرسانی به پوست است.
این تغییرات هورمونی همچنین می تواند باعث احساس ضعف در زنان باردار شود.
گرم شدن بیش از حد
هنگامی که از سونا ، جکوزی ، وان آبگرم یا بخار آب استفاده می کنید ، بدن شما قادر نیست با تعریق گرما را به طور موثر از دست بدهد. این بدان معنی است که دمای هسته بدن شما افزایش می یابد.
این احتمال وجود دارد که افزایش قابل توجه دمای هسته در بارداری مضر باشد ، به خصوص در 12 هفته اول.
احساس ضعف
اگر بیش از حد گرم شوید ، خون بیشتری نزدیک پوست شما جریان دارد تا با تعریق بدن شما را خنک کند.
این بدان معنی است که جریان خون در اندام های داخلی ، مانند مغز شما کمتر است.
اگر خون و اکسیژن کافی به مغزتان نرسد ، می تواند احساس ضعف کند.
هنگامی که باردار هستید ، تغییرات هورمونی در بدن باعث می شود که بیشتر اوقات احساس ضعف کنید.
ممکن است بخواهید از شرایطی که می توانید بیش از حد گرم شوید مانند نشستن در جکوزی یا اتاق بخار اجتناب کنید.
دمای آب
اگر در آب ورزش می کنید ، مانند کلاس قبل از زایمان ، دمای آب نباید بالاتر از 32 درجه سانتیگراد باشد.
اگر از استخر آب درمانی استفاده می کنید ، دما نباید بالاتر از ۳۵ درجه سانتیگراد باشد.
بعضی از وان های آبگرم می توانند به دمای 40 درجه سانتیگراد گرم باشند ، بنابراین بهتر است از آنها اجتناب کنید.
"با این حال ، نتایج ما نشان می دهد که خطر استرس گرما کم است."
بر اساس نتایج محققان همچنین می گویند که زنان باردار با اطمینان می توانند حداکثر 35 دقیقه ورزش هوازی با شدت 80-90 درصد حداکثر ضربان قلب خود را در دمای هوا تا 77 درجه فارنهایت (25 ℃) و 45 درصد رطوبت نسبی انجام دهند.
آنها همچنین می توانند با خیال راحت در ورزش های آبی-هوازی در دمای آب از F۸۳ (۲۸.۸C) تا F۹۲.۱۲ (۳۳.۴C) تا ۴۵ دقیقه شرکت کنند و در حمام های گرم تا ۱۰۴ (۴۰C) یا سونا گرم / خشک تاF ۱۵۸ بنشینند. (۷۰ درجه سانتیگراد) و ۱۵٪ رطوبت نسبی تا ۲۰ دقیقه ، بدون توجه به مرحله بارداری.
برخی مطالعات همچنین نشان داد که با پیشرفت بارداری ، افزایش دمای هسته کاهش می یابد و این تئوری را تقویت می کند که تنظیم حرارتی در سه ماهه بعد افزایش می یابد. در حالی که دلیل اصلی این امر مشخص نیست ، اما محققان گمان می کنند که این امر ممکن است با تغییر در توده بدن و سطح آن ارتباط داشته باشد.
محققان می گویند که برای شناسایی قرار گرفتن در معرض ایمن و محدودیت های محیطی برای زنان بارداری که از نظر جسمی در مناطق گرمتر فعالیت می کنند ، مطالعات بیشتری لازم است ، اما می گویند نتایج آنها نشان می دهد که خطر استرس گرما کم است.
به طور معمول به زنان باردار گفته می شود از حمام گرم و سونا خودداری کنند
راه حل هایی برای تسکین دردها در بارداری
کمر درد در دوران بارداری بسیار شایعه و یکی از علت هایی که همه ی خانم ها تمایل دارن توی دوران بارداری در آب گرم بنشینند همین کمر درد است .اما همانطور که گفتیم راه های دیگری وجود دارد که بتوانید با آن کمر درد خود را تسکین دهید .
یوگای قبل از تولد
یوگا ، یک تمرین مبتنی بر حرکت و انعطاف پذیری مبتنی بر حرکت در هند باستان ، یکی از محبوب ترین روش ها برای تسکین درد است ، و یوگا قبل از تولد یک انتخاب برتر در میان زنان بارداری است که پشت ، عضلات ، مفاصل و اعصاب آنها درد می کند و آسیب دیده است.
وزن بارداری یوگای قبل از تولد می تواند به بهبود وضعیت بدن کمک کند و بدن را برای زایمان آماده کند.
برای تقویت قدرت و تسکین درد یوگا قبل از تولد همچنین با تمرینات تنفسی عمیق و آگاهانه که می تواند باعث تقویت شود ، استرس عاطفی را کنترل می کند. به علاوه ، تمرین یوگا می تواند به شما کمک کند تا خواب بهتری داشته باشید و ذهن و عضلات خود را آرام کنید.
طب سوزنی
طب سوزنی یک روش پزشکی در آسیای شرقی است که در آن سوزن های بسیار ریز به نقاط فشار خاصی بر روی بدن وارد می شود که با سیستم های مختلف سلامت جسمی و عاطفی مطابقت دارد. طب سوزنی هرگونه انسدادی را که در جریان روان انرژی بدن ایجاد اختلال می کند ، از بین می برد . تحریک نقاط طب سوزنی ، از طریق قرار دادن سوزن یا طب فشاری می تواند به بهبود هضم غذا کمک کند ، سطح انرژی شما را تقویت کرده و تهوع بارداری ، سردردهای میگرنی و کمردرد را بهبود می دهد.
مطالعات نشان داده است که بین طب سوزنی و تسکین درد کمر رابطه مثبت مستقیم وجود دارد و بسیاری از خانم ها اثربخشی آن را گزارش کرده اند ، اما برای جلوگیری از عوارض جانبی ناخواسته مانند حالت تهوع ، سردرد و تحریک بیش از حد که می تواند باعث زایمان شود ، طب سوزنی باید به درستی تجویز شود. ابتدا مطمئن شوید که طب سوزنی برای شما مناسب است ابتدا با پزشک خود مشورت کنید و سپس یک درمانگر معتبر را پیدا کنید که تجربه کار با زنان باردار را داشته باشد.
ماساژ قبل از تولد
یک ماساژور مجاز و ایمن قبل از زایمان می تواند تسکین سریع هنگام کمر درد را ایجاد کند ، به ویژه هنگامی که نتیجه فشار عضلانی باشد که باعث تحریک اعصاب (به خصوص عصب سیاتیک در باسن و پاها) می شود و علائم درد را به مغز می فرستد. تحقیقات نشان داده است که ماساژ منظم قبل از تولد علاوه بر تسکین درد می تواند به کاهش افسردگی و اضطراب در بارداری کمک کند. ماساژ سوئدی رایج ترین و توصیه شده ماساژ قبل از تولد است زیرا ملایم و تسکین دهنده است و از سکته های صاف و طولانی استفاده می کند که باعث تشدید مفاصل یا فشار مایع به بدن نمی شود. زنان ابتدا باید برای اطمینان از بی خطر بودن ماساژ قبل از زایمان با پزشکان خود مشورت کنند و سپس مطمئن شوند که ماساژ درمانی قبل از تولد مجاز نیست. برای راحت بودن روی میز ماساژ ، حالت دراز کشیدن معمولاً بهترین حالت است.
فیزیوتراپی
فیزیوتراپیست ها ، علاوه بر درمان آسیب های حاد ، با دستکاری مفاصل ، عضلات و نقاط فشار عصبی و ارائه تمریناتی که مادران باردار می توانند در خانه ادامه دهند ، به زنان باردار کمک می کنند تا کمر درد را بهبود دهند.
مراقبه
برخلاف یوگا یا ماساژ ، مدیتیشن تکنیکی است که می توانید در هر زمان ، در هر مکان و بدون قرار ملاقات از آن استفاده کنید. روش های بی شماری برای تمرین مدیتیشن وجود دارد. یکی اینکه به سادگی در مکانی آرام بنشینید یا دراز بکشید و تمرکز خود را روی نفس کشیدن ذهنی ، استنشاق و بازدم عمیق قرار دهید.
می توانید در سکوت مراقبه کنید یا به موسیقی آرام بخش یا یک برنامه صوتی هدایت شونده گوش دهید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼