۲۴۹۵۷۳

کبد چرب مادران باردار و خطر زایمان زودرس

کبد چرب مادران باردار و خطر زایمان زودرس

نتایج تحقیق جدید مؤسسه کارولینسکا، استکهلم سوئد نشان داد، زنان باردار مبتلا به بیماری کبد چرب مرتبط با اختلال عملکرد متابولیک در معرض خطر بیشتری برای زایمان زودرس هستند و افزایش این خطر را نمی‌توان از طریق چاقی توضیح داد.

تخمین زده می‌شود که از هر پنج نفر در سوئد، یک نفر به بیماری کبد چرب مرتبط با اختلال عملکرد متابولیک مبتلا است که پیش از این بیماری کبد چرب غیرالکلی نامیده می‌شد و در سطح جهان ممکن است از هر ۱۰ نفر، سه نفر به این بیماری مبتلا باشند. عوامل خطرزای شایع در این بیماری، اختلالات متابولیکی مانند دیابت نوع ۲ و اضافه وزن یا چاقی هستند. این بیماری به‌طور فزاینده‌ای، ازجمله در بین زنان در سن باروری، شایع شده است و محققان اکنون ارتباط بین کبد چرب مرتبط با اختلال عملکرد متابولیک مادر و پیامدهای بارداری و تولد نوزاد را بررسی کرده‌اند.

IMG_20250511_145504

افزایش سه برابری خطر

این تحقیق بر اساس داده‌های ثبت اسناد سوئد انجام شده و در مجموع شامل ۲۴۰ زایمان در میان زنان مبتلا به بیماری کبد چرب مرتبط با اختلال عملکرد متابولیک و ۱۱۴۰ زایمان مشابه از زنان از جمعیت عمومی است. زنان مبتلا به بیماری کبد چرب مرتبط با اختلال عملکرد متابولیک بیش از سه برابر بیشتر، احتمال زایمان زودرس داشتند. این خطر با شدت بیماری کبد چرب مرتبط با اختلال عملکرد متابولیک افزایش نیافت و افزایش خطر حتی در مقایسه با زنان دارای اضافه وزن یا چاق بدون بیماری کبد چرب مرتبط با اختلال عملکرد متابولیک شناخته شده نیز تداوم داشت.

کارول ای. مارکسر، محقق ارشد این تحقیق، دارای مدرک فوق دکتری در گروه اپیدمیولوژی پزشکی و آمار زیستی، مؤسسه کارولینسکا گفت: این یافته نشان می‌دهد، این ارتباط فقط به‌دلیل شاخص توده بدنی بالا نیست و خود بیماری کبد می‌تواند اثرات منفی داشته باشد. مهم است که زنان باردار مبتلا به بیماری کبد چرب مرتبط با اختلال عملکرد متابولیک در دوران بارداری از نزدیک تحت نظر باشند تا خطر عوارض کاهش یابد. همچنین باید به افزودن توصیه‌های خاص برای زنان باردار به دستورالعمل‌های بالینی بیماری کبد چرب مرتبط با اختلال عملکرد متابولیک توجه شود.

ارتباط شاخص توده بدنی بالا با سزارین

زنان مبتلا به بیماری کبد چرب مرتبط با اختلال عملکرد متابولیک همچنین ۶۳ درصد بیشتر از گروه کنترل در معرض خطر سزارین بودند، با این حال، به‌نظر می‌رسد این موضوع با شاخص توده بدنی بالا توضیح داده شود، زیرا در مقایسه با زنان دارای اضافه وزن یا چاق بدون بیماری کبد چرب، هیچ افزایش خطری مشاهده نشد.

یوناس اف. لودویگسون، متخصص اطفال در بیمارستان دانشگاه اوربرو و استاد گروه اپیدمیولوژی پزشکی و آمار زیستی، موسسه کارولینسکا می‌گوید: ما هیچ افزایش خطری در زنان مبتلا به بیماری کبد چرب مرتبط با اختلال عملکرد متابولیک برای داشتن فرزندانی با ناهنجاری‌های مادرزادی یا داشتن فرزندانی که در بدو تولد فوت می‌کنند، مشاهده نکردیم.

سایت مدیکال‌نت نیوز گزارش کرد، با وجود تعدیل گسترده برای دامنه وسیعی از عوامل مخدوش‌کننده و چندین نقطه قوت دیگر این پژوهش، مانند اطلاعات کامل شاخص توده بدنی در بین مادران، محققان نمی‌توانند این احتمال را که افزایش خطر ممکن است تحت تاثیر عوامل دیگری بوده باشد را نپذیرند.

منبع: ایسنا

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند