۲۵۰۹۰۶

خوردن حلوا شکری در بارداری چه خواص و مضراتی دارد؟

خوردن حلوا شکری در بارداری چه خواص و مضراتی دارد؟

خوردن حلوا شکری در بارداری، به دلیل مواد مغذی موجود در آن، از جمله کنجد، فوایدی همچون افزایش انرژی مادر، تکامل استخوان‌بندی و رشد جنین، تقویت سیستم ایمنی بدن مادر و .. دارد. مضرات خوردن آن نیز شامل افزایش وزن مادر و بروز واکنش‌های آلرژیک است. در ادامه هر آنچه که باید درباره مصرف حلوا شکری در بارداری بدانید را ذکر خواهیم کرد.

خوردن حلوا شکری در بارداری

حلوا شکری یکی از خوراکی‌های سنتی و پرطرفدار است که پایه اصلی آن را کنجد و شکر تشکیل می‌دهد. این ترکیب معمولاً با مغزها، مواد نگهدارنده و افزودنی‌های دیگر ترکیب شده و به فروش می‌رسد. از آن‌جایی که کنجد ماده‌ای مغذی و غنی از اسیدهای چرب مفید، کلسیم، آهن و سایر ریزمغذی‌هاست، بهتر است پیش از مصرف حلوا شکری، با مزایا و معایب کنجد در بارداری نیز آشنا شوید.

حلوا شکری شباهت زیادی به ارده کنجد دارد؛ با این تفاوت که مقدار زیادی شکر سفید به آن افزوده شده است. برخی افراد، به جای مصرف حلوا شکری، ارده را با شیره انگور ترکیب کرده و مصرف می‌کنند که از نظر تغذیه‌ای گزینه‌ای سالم‌تر محسوب می‌شود. دلیل این ترجیح آن است که قند موجود در شیره انگور طبیعی‌تر از شکر تصفیه‌شده‌ی موجود در حلوا شکری است.

در دوران بارداری، مصرف قندهای ساده و افزوده می‌تواند با عوارضی مانند دیابت بارداری، اضافه‌وزن مادر و افزایش سرعت وزن‌گیری همراه باشد. از همین‌رو، اگرچه حلوا شکری می‌تواند یک منبع سریع انرژی باشد، اما باید در مصرف آن تعادل را رعایت کرده و جایگزین‌های طبیعی‌تر مانند ارده شیره را نیز در نظر گرفت. همچنین فراموش نکنید که خوردن حلوا شکری در بارداری ارتباطی با پسردار شدن ندارد.

حلوا شکری

فواید حلوا شکری در بارداری چیست؟

حلوا شکری یکی از خوراکی‌های مقوی و مغذی است که حدود ۷۵ درصد ترکیب آن را دانه‌های کنجد تشکیل می‌دهد. دانه کنجد سرشار از کلسیم است؛ ماده‌ای معدنی که در دوران بارداری اهمیت ویژه‌ای دارد. کلسیم نه تنها به تقویت استخوان‌های مادر و پیشگیری از تخلیه ذخایر بدنی او کمک می‌کند، بلکه در رشد سیستم عصبی و افزایش ضریب هوشی جنین نقش موثری دارد.

در نتیجه، مصرف متعادل حلوا شکری در سه ‌ماهه اول بارداری، دورانی که مغز و سیستم عصبی جنین به سرعت در حال شکل‌گیری است، می‌تواند مفید باشد. از سوی دیگر، نیاز به کلسیم در ماه‌های پایانی بارداری نیز افزایش می‌یابد. بنابراین، خوردن حلوا شکری در ماه هشتم بارداری نیز می‌تواند به تکامل استخوان‌بندی و رشد بهتر جنین کمک کند.

دانه کنجد همچنین منبع غنی‌ای از مواد معدنی مهمی مانند منگنز، مس، آهن، روی، فسفر و منیزیم است. این ریزمغذی‌ها در فرآیندهای متابولیک بدن، تولید آنزیم‌ها و به‌ویژه رشد سلولی و خونسازی جنین نقش کلیدی دارند. به همین دلیل، حلوا شکری می‌تواند به صورت کنترل‌شده در رژیم غذایی مادران بارداری که دچار کم‌خونی بارداری هستند نیز گنجانده شود.

یکی دیگر از ویژگی‌های قابل‌توجه کنجد، خاصیت آنتی‌اکسیدانی بالا است. این خاصیت باعث تقویت سیستم ایمنی مادر و جنین می‌شود و می‌تواند بدن را در برابر عوامل استرس‌زا و بیماری‌ها محافظت کند. اگر به مغزهایی مانند بادام یا پسته حساسیت دارید، توصیه می‌شود از انواع ساده حلوا شکری و بدون مغز استفاده کنید.

همچنین به بهبود روحیه مادر کمک می‌کند، از افسردگی‌های پیش از زایمان و پس از زایمان جلوگیری کرده و در کاهش ناراحتی‌های ناشی از تهوع بارداری موثر است.

در مجموع، حلوا شکری به عنوان یک منبع طبیعی از کلسیم، آهن، منیزیم و آنتی‌اکسیدان‌ها، اگر به اندازه و با نظر پزشک مصرف شود، می‌تواند بخشی از یک رژیم غذایی متعادل در دوران بارداری باشد.

حلوا شکری در بارداری

خوردن حلوا شکری در بارداری ضرر دارد؟

آیا حلوا شکری در بارداری مضر است؟ برای پاسخ به این سوال، باید بدانید که حلوا شکری کالری زیادی دارد و برای جلوگیری از اضافه وزن در دوران بارداری باید به اندازه مصرف شود. همچنین به دلیل مواد تشکیل‌دهنده آن می‌تواند باعث بروز حساسیت شود.

خوردن حلوا ارده در سه ماه اول بارداری

حلوا شکری در بارداری خوبه؟ یکی از خوراکی‌های پرخاصیت در دوران بارداری، حلوا ارده است و در سه‌ماهه اول بارداری می‌تواند گزینه‌ای مفید باشد. دلیل آن هم ترکیبات مغذی مانند کلسیم، آهن، اسید فولیک و منیزیم است که در رشد سیستم عصبی، مغز و استخوان‌های جنین نقش کلیدی دارند. با این حال، توصیه می‌شود مصرف حلوا ارده در بارداری در حد تعادل و با نظر پزشک باشد. بهترین زمان استفاده از این ماده، اوایل بارداری و در صورت نیاز به مواد معدنی بیشتر است. نکات مهم مصرف حلوا ارده در بارداری عبارتند از:

  • حلوا ارده اگرچه مفید است، اما کالری بالایی دارد؛ بنابراین مصرف آن باید در حد تعادل باشد (مثلاً ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری، البته نه هر روز).
  • در صورت سابقه دیابت بارداری، اضافه‌وزن یا حساسیت به کنجد، بهتر است پیش از مصرف، با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.

آیا مصرف حلوا شکری در سقط جنین نقش دارد؟

مصرف حلوا شکری در دوران بارداری هیچ نشانه‌علمی قوی مبنی بر افزایش خطر سقط جنین ندارد. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف متعادل آن امن است. البته توصیه می‌شود که میزان مصرف کنترل‌شده باشد، زیرا مصرف بیش از حد ممکن است انقباضات رحمی جزئی ایجاد کند، اما این موضوع هنوز به‌صورت قطعی اثبات نشده است.

کلام آخر

در نتیجه، مصرف حلوا شکری در دوران بارداری اگر در حد تعادل و با در نظر گرفتن شرایط بدنی مادر باشد، می‌تواند بخشی از یک رژیم غذایی مغذی و متنوع باشد. همچنین شواهد علمی ارتباطی میان مصرف متعادل حلوا شکری و خطر سقط جنین نشان نمی‌دهند اما همیشه توصیه می‌شود که در مورد هر نوع خوراکی با پزشک مشورت شود.

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند