مصرف مولتی ویتامین در بارداری، مراقب باشید
یک متخصص زنان و زایمان با تاکید بر ممنوعیت مصرف انواع داروها در دوران بارداری گفت: مصرف بیش از حد مکملهای غذایی و مولتی ویتامینها نیز میتواند باعث بروز ناهنجاری، نقص عضو و یا حتی عدم تشکیل اندامها در نوزادان شود.
سلامت نیوز: یک متخصص زنان و زایمان با تاکید بر ممنوعیت مصرف انواع داروها در دوران بارداری گفت: مصرف بیش از حد مکملهای غذایی و مولتی ویتامینها نیز میتواند باعث بروز ناهنجاری، نقص عضو و یا حتی عدم تشکیل اندامها در نوزادان شود.
دکتر لیدا مقدم بنائم، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با تاکید بر ممنوعیت مصرف دارو در دوران بارداری اظهار داشت: زنان باردار نباید در این دوران هیچ نوع دارویی حتی داروهای ساده مانند سرماخوردگی را بدون مشورت با پزشک مصرف کنند.
وی اضافه کرد: مادرانی که مبتلا به بیماریهای مزمن از قبیل صرع بوده و مجبور به مصرف دارو هستند باید قبل از آغاز دوران بارداری با پزشک خود در مورد نوع و میزان مصرف دارو مشورت کنند.
دکتر مقدم در مورد مادران دیابتی گفت: بیماران دیابتی به دو دسته، دیابت نوع یک (وابسته به انسولین) و دیابت نوع دو (وابسته به قرص) تقسیم میشوند. از طرفی مصرف انسولین در دوران بارداری عوارض و مشکلات کمتری برای جنین ایجاد میکند به همین دلیل پزشکان توصیه میکنند برای کنترل قند خون در این دوران از تزریق انسولین استفاده شود که میزان تزریق انسولین باید توسط پزشک کنترل شده تا بیمار دچار کاهش یا افزایش ناگهانی قند خون نشود.
این استادیار دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به نوع دیگری از دیابت یعنی دیابت دوران بارداری گفت: بعضی از زنان باردار در اواخر سه ماه دوم و یا اوایل سه ماهه سوم به دیابت دچار می شوند که این نوع دیابت را میتوان با تزریق انسولین تحت نظارت پزشک کنترل کرد.
نوزاد فاقد دست و پا محصول مصرف دارو در سه ماهه اول بارداری است
این متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه عوارض مصرف دارو در سه ماهه اول بر روی جنین بیشتر است، گفت: مصرف دارو در سه ماهه اول بارداری ممکن است در تشکیل بافتهای جنینی و تشکیل عضو اختلال ایجاد کند.
وی اضافه کرد: مصرف خودسرانه دارو در ماههای نخست بارداری میتواند مشکلات قلبی، عروقی، جسمی و اندامی از قبیل عدم تشکیل دست و پا را در جنین ایجاد کند زیرا این اندامها در سه ماهه اول بارداری تشکیل میشوند.
این عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با تاکید دوباره بر مصرف دارو فقط با نظر پزشک در دوران بارداری گفت: داروهای اعصاب و مسکنها میتوانند بر روی جنین تاثیرات جبران ناپذیری را داشته باشد. البته در مواردی برای تسکین درد در دوران بارداری میتوان از استامینوفنهای ساده با دوز بسیار کم و با مشورت پزشک استفاده کرد.
دکتر مقدم در ادامه ضمن تاکید بر عدم مصرف خودسرانه دارو در دوران بارداری افزود: مصرف بعضی از ویتامینها و یا مکملهای غذایی نیز میتواند به جنین آسیب رسانده و باعث بروز نواقصی در نوزادان شود از این رو مصرف این داروها نیز باید با مشورت پزشک باشد.
مصرف قرص آهن به شرط گذشت ۴ ماه از بارداری مجاز است
این متخصص زنان و زایمان افزود: اغلب زنان میتوانند با صلاحدید پزشک خود از اسیدفولیکها قبل از بارداری و یا قرصهای آهن بعد از گذشت چهار ماه از شروع بارداری استفاده کنند.
وی با تاکید بر این که زنان در زمان بارداری و یا زمانی که احتمال بارداری را میدهند نباید هیچ گونه دارویی را خودسرانه و بدون تجویز پزشک مصرف کنند، افزود: زنان باردار هنگام مراجعه به هر متخصصی باید پزشک را از وضعیت خود آگاه کنند. مخصوصا زنانی که دچار بیماریهای خاص و مزمن هستند باید قبل از اقدام به بارداری با پزشک مخصوص خود در مورد نوع و میزان مصرف دارو مشورت کنند.
نظر کاربران
با سلام.
من از ماه دوم بارداری قرصB6 مصرف میکنم همراه با دمیترون4 به دلیل حالت تهوعی که داشتم. الان در هفته 15 بارداری هستم.آیا ضرری داشته است؟!
پاسخ ها
سلام و ممنون از توجهتون
برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
زیر استفاده کنید
https://ninisoal.com/