دوران بارداری زنان، حرفهای درگوشی با آقایان!
دنیای پدر بودن از همین حالا که همسرتان باردار شده و باید ۹ماه را همراه با فرزندی در وجودش سپری کند، شروع میشود.
یک روز خسته و کوفته از سر کار برمیگردید. کلید را در قفل در میچرخانید و وارد خانه میشوید اما در خانه انگار خبرهایی است. چند شاخه گل روی میز ناهارخوری وسط گلدان قرار گرفته و شمعی که به آرامی میسوزد و همسری که آراسته و سرحال به شما لبخند میزند. فکرتان هزار راهمیرود، حواس پرتی مردانه همیشگی هم مزید بر علت میشود و هزار جور فکر مختلف میکنید؛ سالگرد ازدواج، سالگرد آَشنایی، عقد، تولد و... . دلیل این ضیافت اما هیچکدام از اینها نیست. همسرتان پاکتی با آرم آزمایشگاه را جلوی چشمانتان میگیرد و با ذوق میگوید: تبریک میگم... داری بابا میشی... . حالا، از همینجا و در همین لحظه شما باید برای دنیای جدیدی آماده شوید. دنیای پدر بودن از همین حالا که همسرتان باردار شده و باید ۹ماه را همراه با فرزندی در وجودش سپری کند، شروع میشود. اما برای گذراندن شیرین و بهتر این ۹ماه باید برنامه داشته باشید، باید چیزهایی را یاد بگیرید و مسائلی را رعایت کنید. در این مطلب سعی کردهایم همین چیزها را مرور کنیم. با ما همراه باشید.
بارداری؛ دورانی حیاتی
دوره بارداری برههای خاص از زندگی همسر شماست که با تغییرات مختلف جسمی و روانی همراه است. به همان میزان که همراهی و توجه شما در این دوره میتواند باعث آرامش و آسایش همسرتان شده و دورانی خاطرهانگیز را برای او بسازد، بیتوجهی و خرابکاری شما هم میتواند خاطرات بد و حالات روانی و جسمانی نامناسبی را برایش ایجاد کند. باید توجه داشته باشید که علاوه بر عوارضی که مشکلات روانی و جسمانی همسرتان روی رابطه همسرانه شما میگذارد، اگر مادر آرام باشد، کودک نیز آرامش خواهد داشت اما در مقابل، نگرانی مداوم مادر در دوران بارداری، موجب ترشح هورمونهایی میشود که عامل فشار روحی و روانی هستند. بر اثر نفوذ این هورمونها درون جفت، حالت عصبی مادر به کودک منتقل میشود و ساختار روانی و عصبی او را تحتالشعاع قرار میدهد؛ بنابراین پدران، هم میتوانند عامل نگرانیهای مادر و فرزند باشند و هم میتوانند با ایجاد آرامش و فراهم کردن محیطی امن، حمایتی و دور از هرگونه دغدغه و اضطراب، به مادر کمک کنند تا کودکی سالم و آرام را به لحاظ جسمانی و روانی پرورش دهد.
به روز باشید
شاید اگر چند سال پیش بود، این توصیه که درباره مسائل بارداری و حواشی آن اطلاعات کامل و بهروزی داشته باشید، بسیار سخت و زمان بر بود، حالا اما با انبوه رسانههای معتبری که در زمینه بارداری اطلاعات متنوعی در اختیار شما میگذارند، این کار بسیار راحت و آسان شده. شما باید اطلاعات کاملی از وضعیت همسرتان داشته باشید؛ اینکه او در چه هفتهای از بارداری است و خصوصیات و مشکلات این دوره زمانی چیست؟ اینکه جنین در این هفته به چه اندازهای درآمده و... . نترسید، قرار نیست روزی چند ساعت را پای رایانه بهدنبال این اطلاعات باشید، همان سایتهایی که گفتیم، اطلاعات دقیق گام به گام و هفته به هفته را در اختیار شما میگذارند. آگاهی از این مسائل نهتنها بینش و مسیر لازم برای مراقبت از همسرتان را در اختیار شما میگذارد، بلکه این پیام را به همسرتان مخابره میکند که شما با همه ذوق و شوقتان درگیر پروژه پدری و همسری هستید و به همسر و فرزندتان عشق میورزید.
همسری متفاوت و عجیب
تغییرات هورمونی گسترده در بدن مادر و نیز تغییرات ظاهریای که در بدن همسر شما اتفاق میافتد او را بهشدت نگران و عصبی میکند. هورمونها ممکن است او را تبدیل به فردی افسرده و گوشه گیر یا پرخاشگر و مهاجم کنند. نگرانی او از تغییرات ظاهری بدنش، شکمی که برآمده شده، عوارض پوستی روی بدن و اضافه وزن هم این بیحوصلگی یا پرخاشگری را تشدید میکند. همسر شما باید با شرایط جدیدی وفق پیدا کند که در این میان شما مهمترین عامل کمک به او هستید. او نگران است که این تغییرات در چشم شما نازیبا جلوه کند و از چشم شما بیفتد، بههمین دلیل با کوچکترین بیتوجهی یا رفتار نامناسب آشفته یا افسرده میشود. نخستین و مهمترین کاری که شما میتوانید انجام دهید این است که با محبت و توجه بیشتر به همسرتان بفهمانید که شرایط او را درک میکنید و این تغییرات ظاهری برای شما دلچسب و زیباست. از ظاهر او تعریف کنید، برایش هدیه بخرید و با محبت و توجه بیشتر نگرانیهای او را از بین ببرید. یک شاخه گل و هدیهای کوچک، یک لباس مناسب برای دوره بارداری یا هدایای کوچک دیگر میتواند توجه و محبت شما را به او مخابره کند. در زمینه رابطه زناشویی در دوران بارداری هم دقت کنید، شرایط جسمانی خانمها در این زمینه متفاوت است و اینکه شما میتوانید با همسرتان رابطه داشته باشید یا نه را پزشک باید مشخص کند اما نکته مهم این است که طی این دوره، اگر به جای تمرکز بر رابطه فیزیکی روی ابراز عشق و محبت و نوازش و رابطه عاطفی متمرکز شوید، هم شما و هم همسرتان احساسات بهتری را تجربه خواهید کرد.
همراهی به جای غرغر
اینکه شما تلاش کنید موقعیتهای حمایتی مختلف، از خورد و خوراک گرفته تا مراقبتهای پزشکی و... را برای همسرتان آماده کنید بسیار خوب و قابل تقدیر است. نکته مهم اما این است که در این فرایند حمایتی باید مراقب باشید که نقش یک مراقب غرغرو را پیدا نکنید. تمام تلاشتان باید این باشد که با رفاقت و همراهی و محبت، مراقبتهای لازم را انجام دهید. در غیراینصورت در کمال تعجب خواهید دید که مراقبتهای شما، نهتنها باعث نزدیکی و محبت بین شما نمیشود، بلکه رفتهرفته باعث خستگی و آزردگی همسرتان هم میشود. سعی کنید موقعیتهایی ایجاد کنید که خودبهخود مراقبتهای لازم از همسرتان صورت بگیرد؛ مثلا به جای اینکه دائما به همسرتان گوشزد کنید که باید داروهایش را بخورد و مدام بپرسید که آیا داروهایت را خوردهای؟ داروهایش را آماده کنید و با یک لیوان آب برای او ببرید یا مثلا برای اینکه همسرتان از سسهای مضر و پرچرب استفاده نکند، به جای اینکه دائم غر بزنید و بگویید این سسها برای تو مضر است، خودتان آمادهکردن سالاد را بر عهده بگیرید و با کمی ماست و آبلیمو سس سالم و مقویای آماده کنید. پیادهرویهای دو نفره، نخوردن فست فود، خم و راست نشدن بیش از حد، خوردن بموقع مواد غذایی مقوی و... همه و همه با استفاده از روش همراهی بدون منت ارزشمند هستند.
فضایی آرام برای کودکی آرام
در دوران بارداری هر عامل محیطی که روی مادر اثر بگذارد، خواهناخواه روی کودک نیز اثر میگذارد. کنترل و بهبود محیط زندگی همسر شما در این دوران دقت و ظرافت خاصی میطلبد؛ لقمهای که مادر میخورد، تصاویری که میبیند و صداهایی که میشنود همه و همه روی آینده فرزند شما تأثیرگذار است. علاوه بر توصیههای زیادی که مبنی بر دقت در حلال و طیببودن خورد و خوراک مادر در این دوره شده، دقت در ورودیهای صوتی و تصویری ذهن مادر هم اهمیت زیادی دارد. شنیدن موسیقیهای نامناسب، تصاویر نامناسب یا حتی صحنههای ترسناک و دلخراش میتواند اثرات نامناسبی روی همسر و البته فرزند شما بگذارد. در مقابل، خواندن و شنیدن آیات قرآن در این دوره میتواند علاوه بر اینکه باعث آرامش همسر شما میشود، نوزاد را هم آرام کرده و پس از تولد هم باعث آرامش او هنگام گریه و بیتابی شود.
وظایف شما در 3 ماه اول بارداری
در این دوره شما خبر پدر شدنتان را از همسرتان خواهید شنید. مهمترین نکته این است که حتما در کوتاهترین زمان، خوشحالی خود را از شنیدن این خبر بهصورت رفتاری و کلامی ابراز کنید. طی این دوره همسر شما احتمالا بیحوصله و تندخو میشود. شما میتوانید با برنامههای تفریحی کوتاهمدت مثل سینما و تئاتر و سفرهای یک روزه به بهتر شدن حال او کمک کنید.
از مهمترین نشانههای ۳ ماه اول بارداری، احساس تهوع صبحگاهی، حساسیت شدید به بوها و طعمهای مختلف و حتی برخی عطر و ادکلنهاست. اوضاع گاهی به حدی بد میشود که خانمها با وجود شدت محبتی که به همسرشان دارند، نمیتوانند بوی بدن او را تحمل کنند. بدانید این شرایط کوتاهمدت و گذراست و در اکثر خانمها کم و بیش وجود دارد. طی این دوره سعی کنید کمتر از عطر و ادکلنهای تند استفاده کنید، بوی غذای کمتری در خانه به راه بیندازید و حتی طی این دوره از خیر غذاهای پر بو و پرادویه بگذرید.
احتمالا آشپزی در این شرایط برای همسر شما بسیار سخت و آزاردهنده است. تا جایی که میتوانید سعی کنید در این دوره هنگام آشپزی در کنار همسرتان باشید و کمی هم هنرهای آشپزیتان را نشان بدهید. حتی میتوانید با تهیه غذاهای سالم از بیرون از خانه، به او در گذراندن این دوره حساس کمک کنید. همسر شما هنوز نگران اوضاع جدید است و به خوبی خودش را با شرایط هماهنگ نکرده. سعی کنید برای آزمایشها و معاینات و سونوگرافی همراه همسرتان باشید و علاوه بر پیگیری مسائل درمانی، به همسرتان ثابت کنید که در هر شرایطی پشتیبان و همراه او هستید. طی دوره بارداری فشار جسمانی زیادی روی همسر شما وجود دارد، سعی کنید در طول روز زمانی را به نوازش و ماساژ دادن ملایم و آرام همسرتان اختصاص دهید. این کار علاوه بر اینکه به لحاظ جسمانی تنش و تنیدگی را از همسرتان دور میکند، او را از محبت و توجه شما نیز سیراب میکند.
وظایف شما در ۳ ماه دوم
خبر خوب این است که 3 ماه دوم بارداری کمی از 3 ماه اول راحتتر و کم دردسرتر سپری میشود و اگر شما شرایط را به خوبی بشناسید میتوانید به خوبی از پس فشارها و تغییرات بربیایید. مراقب خورد و خوراک همسرتان باشید. با مشورت پزشک و متخصص تغذیه خوراکیها و داروهای مکمل لازم برای همسرتان را به موقع تهیه کنید. این کار میتواند به خوبی توجه شما را به او نشان دهد. در این دوران شکم همسر شما رشد زیادی خواهد کرد و یکباره بزرگ خواهد شد. این شرایط همسر شما را نگران میکند؛ نگران از اینکه زیبایی گذشته را ندارد یا ممکن است از چشم شما بیفتد. همواره از ظاهر همسرتان تعریف کنید، روی جنبههای مادرانه او تأکید کنید و با خریدن و هدیه بردن لباسهای خاص دوره بارداری رضایت خود را از شرایط جسمانی او نشان دهید.
همسر شما، بار ثمره عشق دو نفره شما را به تنهایی به دوش میکشد. حتما در موقعیتهای مختلف، سپاسگزاری و تشکر خود را بابت این موضوع اعلام کنید. همسرتان در این دوره کمکم سنگین میشود و انجام کارهای خانه برایش سخت میشود. بخشی از کارهای مربوط به خانه را برعهده بگیرید و به او کمک کنید. پذیرایی از مهمان در این دوره کار چندان سادهای برای همسر شما نیست. مهمانیها را محدود کرده و سعی کنید به جای مهمانیهای وعدههای ناهار و شام، با صرف میوه و شیرینی از مهمانانتان پذیرایی کنید.
وظایف شما در 3 ماه سوم
خبر خوب این است که زمان زیادی تا تولد فرزندتان باقی نمانده و شما دارید بهمعنای واقعی پدر میشوید. همسرتان استرس و تنش شدیدی را تجربه میکند و شما باید سعی کنید با آرامش و پشتیبانی خود این فشار روی او را کم کنید. خانمها در این دوره بهشدت سنگین میشوند و این باعث محدودیتهای زیادی در فعالیتهای روزانه آنها میشود. اگر میخواهید شرایط آنها را به واقع درک کنید کافی است تصور کنید در همه حال؛ خواب و بیداری و... یک وزنه ۶-۵کیلویی به شکم شما وصل است. شرایط سخت و طاقتفرسایی است، سعی کنید تا جایی که برای شما مقدور است در کنار همسرتان بوده و در کارهای روزمره کمک حال او باشید.
زایمان زودرس، پدیدهای است که در این دوره احتمال وقوعش زیاد است. همواره در دسترس باشید، حتی اگر در اداره یا محل کار خود هستید، حتما امکان ارتباط سریع با همسرتان را برقرار نگه دارید. در طول روز چندین بار از او احوالپرسی و خودتان را برای شرایط اضطراری احتمالی آماده کنید. فرزند شما حالا دیگر تبدیل به انسانی شده که میشنود و محیط بیرون را تا حدودی احساس میکند. گهگاه با نوازش شکم همسرتان، با فرزندتان صحبت کنید. این کار علاوه بر اینکه رابطه پدر و فرزندی شما را تقویت میکند، حس خوبی برای همسرتان ایجاد میکند. در فرصتهای موجود، با همسرتان به خرید بروید و لوازم مورد نیاز را برای کودکتان و مادرش خرید کنید. این کار شوق و اشتیاق شما برای پدر شدن را نشان میدهد.
کمکم باید به فکر نام مناسبی برای فرزندتان باشید. سعی کنید با توافق همسرتان نام مناسبی انتخاب کنید. در این فرایند صبور و آرام باشید و دقت کنید که این انتخاب، خود بهانهای برای تنش و ناراحتی بین شما نشود. یکی از نگرانیهای مادران، عکسالعمل شما نسبت به دختر یا پسر بودن فرزندتان است، با رفتار و گفتارتان به همسرتان اطمینان بدهید که شما سپاسگزار لطف خدا برای داشتن فرزندی سالم هستید و دختر یا پسر بودن او تفاوت چندانی برای شما ندارد.
بارداری؛ دورانی حیاتی
دوره بارداری برههای خاص از زندگی همسر شماست که با تغییرات مختلف جسمی و روانی همراه است. به همان میزان که همراهی و توجه شما در این دوره میتواند باعث آرامش و آسایش همسرتان شده و دورانی خاطرهانگیز را برای او بسازد، بیتوجهی و خرابکاری شما هم میتواند خاطرات بد و حالات روانی و جسمانی نامناسبی را برایش ایجاد کند. باید توجه داشته باشید که علاوه بر عوارضی که مشکلات روانی و جسمانی همسرتان روی رابطه همسرانه شما میگذارد، اگر مادر آرام باشد، کودک نیز آرامش خواهد داشت اما در مقابل، نگرانی مداوم مادر در دوران بارداری، موجب ترشح هورمونهایی میشود که عامل فشار روحی و روانی هستند. بر اثر نفوذ این هورمونها درون جفت، حالت عصبی مادر به کودک منتقل میشود و ساختار روانی و عصبی او را تحتالشعاع قرار میدهد؛ بنابراین پدران، هم میتوانند عامل نگرانیهای مادر و فرزند باشند و هم میتوانند با ایجاد آرامش و فراهم کردن محیطی امن، حمایتی و دور از هرگونه دغدغه و اضطراب، به مادر کمک کنند تا کودکی سالم و آرام را به لحاظ جسمانی و روانی پرورش دهد.
به روز باشید
شاید اگر چند سال پیش بود، این توصیه که درباره مسائل بارداری و حواشی آن اطلاعات کامل و بهروزی داشته باشید، بسیار سخت و زمان بر بود، حالا اما با انبوه رسانههای معتبری که در زمینه بارداری اطلاعات متنوعی در اختیار شما میگذارند، این کار بسیار راحت و آسان شده. شما باید اطلاعات کاملی از وضعیت همسرتان داشته باشید؛ اینکه او در چه هفتهای از بارداری است و خصوصیات و مشکلات این دوره زمانی چیست؟ اینکه جنین در این هفته به چه اندازهای درآمده و... . نترسید، قرار نیست روزی چند ساعت را پای رایانه بهدنبال این اطلاعات باشید، همان سایتهایی که گفتیم، اطلاعات دقیق گام به گام و هفته به هفته را در اختیار شما میگذارند. آگاهی از این مسائل نهتنها بینش و مسیر لازم برای مراقبت از همسرتان را در اختیار شما میگذارد، بلکه این پیام را به همسرتان مخابره میکند که شما با همه ذوق و شوقتان درگیر پروژه پدری و همسری هستید و به همسر و فرزندتان عشق میورزید.
همسری متفاوت و عجیب
تغییرات هورمونی گسترده در بدن مادر و نیز تغییرات ظاهریای که در بدن همسر شما اتفاق میافتد او را بهشدت نگران و عصبی میکند. هورمونها ممکن است او را تبدیل به فردی افسرده و گوشه گیر یا پرخاشگر و مهاجم کنند. نگرانی او از تغییرات ظاهری بدنش، شکمی که برآمده شده، عوارض پوستی روی بدن و اضافه وزن هم این بیحوصلگی یا پرخاشگری را تشدید میکند. همسر شما باید با شرایط جدیدی وفق پیدا کند که در این میان شما مهمترین عامل کمک به او هستید. او نگران است که این تغییرات در چشم شما نازیبا جلوه کند و از چشم شما بیفتد، بههمین دلیل با کوچکترین بیتوجهی یا رفتار نامناسب آشفته یا افسرده میشود. نخستین و مهمترین کاری که شما میتوانید انجام دهید این است که با محبت و توجه بیشتر به همسرتان بفهمانید که شرایط او را درک میکنید و این تغییرات ظاهری برای شما دلچسب و زیباست. از ظاهر او تعریف کنید، برایش هدیه بخرید و با محبت و توجه بیشتر نگرانیهای او را از بین ببرید. یک شاخه گل و هدیهای کوچک، یک لباس مناسب برای دوره بارداری یا هدایای کوچک دیگر میتواند توجه و محبت شما را به او مخابره کند. در زمینه رابطه زناشویی در دوران بارداری هم دقت کنید، شرایط جسمانی خانمها در این زمینه متفاوت است و اینکه شما میتوانید با همسرتان رابطه داشته باشید یا نه را پزشک باید مشخص کند اما نکته مهم این است که طی این دوره، اگر به جای تمرکز بر رابطه فیزیکی روی ابراز عشق و محبت و نوازش و رابطه عاطفی متمرکز شوید، هم شما و هم همسرتان احساسات بهتری را تجربه خواهید کرد.
همراهی به جای غرغر
اینکه شما تلاش کنید موقعیتهای حمایتی مختلف، از خورد و خوراک گرفته تا مراقبتهای پزشکی و... را برای همسرتان آماده کنید بسیار خوب و قابل تقدیر است. نکته مهم اما این است که در این فرایند حمایتی باید مراقب باشید که نقش یک مراقب غرغرو را پیدا نکنید. تمام تلاشتان باید این باشد که با رفاقت و همراهی و محبت، مراقبتهای لازم را انجام دهید. در غیراینصورت در کمال تعجب خواهید دید که مراقبتهای شما، نهتنها باعث نزدیکی و محبت بین شما نمیشود، بلکه رفتهرفته باعث خستگی و آزردگی همسرتان هم میشود. سعی کنید موقعیتهایی ایجاد کنید که خودبهخود مراقبتهای لازم از همسرتان صورت بگیرد؛ مثلا به جای اینکه دائما به همسرتان گوشزد کنید که باید داروهایش را بخورد و مدام بپرسید که آیا داروهایت را خوردهای؟ داروهایش را آماده کنید و با یک لیوان آب برای او ببرید یا مثلا برای اینکه همسرتان از سسهای مضر و پرچرب استفاده نکند، به جای اینکه دائم غر بزنید و بگویید این سسها برای تو مضر است، خودتان آمادهکردن سالاد را بر عهده بگیرید و با کمی ماست و آبلیمو سس سالم و مقویای آماده کنید. پیادهرویهای دو نفره، نخوردن فست فود، خم و راست نشدن بیش از حد، خوردن بموقع مواد غذایی مقوی و... همه و همه با استفاده از روش همراهی بدون منت ارزشمند هستند.
فضایی آرام برای کودکی آرام
در دوران بارداری هر عامل محیطی که روی مادر اثر بگذارد، خواهناخواه روی کودک نیز اثر میگذارد. کنترل و بهبود محیط زندگی همسر شما در این دوران دقت و ظرافت خاصی میطلبد؛ لقمهای که مادر میخورد، تصاویری که میبیند و صداهایی که میشنود همه و همه روی آینده فرزند شما تأثیرگذار است. علاوه بر توصیههای زیادی که مبنی بر دقت در حلال و طیببودن خورد و خوراک مادر در این دوره شده، دقت در ورودیهای صوتی و تصویری ذهن مادر هم اهمیت زیادی دارد. شنیدن موسیقیهای نامناسب، تصاویر نامناسب یا حتی صحنههای ترسناک و دلخراش میتواند اثرات نامناسبی روی همسر و البته فرزند شما بگذارد. در مقابل، خواندن و شنیدن آیات قرآن در این دوره میتواند علاوه بر اینکه باعث آرامش همسر شما میشود، نوزاد را هم آرام کرده و پس از تولد هم باعث آرامش او هنگام گریه و بیتابی شود.
وظایف شما در 3 ماه اول بارداری
در این دوره شما خبر پدر شدنتان را از همسرتان خواهید شنید. مهمترین نکته این است که حتما در کوتاهترین زمان، خوشحالی خود را از شنیدن این خبر بهصورت رفتاری و کلامی ابراز کنید. طی این دوره همسر شما احتمالا بیحوصله و تندخو میشود. شما میتوانید با برنامههای تفریحی کوتاهمدت مثل سینما و تئاتر و سفرهای یک روزه به بهتر شدن حال او کمک کنید.
از مهمترین نشانههای ۳ ماه اول بارداری، احساس تهوع صبحگاهی، حساسیت شدید به بوها و طعمهای مختلف و حتی برخی عطر و ادکلنهاست. اوضاع گاهی به حدی بد میشود که خانمها با وجود شدت محبتی که به همسرشان دارند، نمیتوانند بوی بدن او را تحمل کنند. بدانید این شرایط کوتاهمدت و گذراست و در اکثر خانمها کم و بیش وجود دارد. طی این دوره سعی کنید کمتر از عطر و ادکلنهای تند استفاده کنید، بوی غذای کمتری در خانه به راه بیندازید و حتی طی این دوره از خیر غذاهای پر بو و پرادویه بگذرید.
احتمالا آشپزی در این شرایط برای همسر شما بسیار سخت و آزاردهنده است. تا جایی که میتوانید سعی کنید در این دوره هنگام آشپزی در کنار همسرتان باشید و کمی هم هنرهای آشپزیتان را نشان بدهید. حتی میتوانید با تهیه غذاهای سالم از بیرون از خانه، به او در گذراندن این دوره حساس کمک کنید. همسر شما هنوز نگران اوضاع جدید است و به خوبی خودش را با شرایط هماهنگ نکرده. سعی کنید برای آزمایشها و معاینات و سونوگرافی همراه همسرتان باشید و علاوه بر پیگیری مسائل درمانی، به همسرتان ثابت کنید که در هر شرایطی پشتیبان و همراه او هستید. طی دوره بارداری فشار جسمانی زیادی روی همسر شما وجود دارد، سعی کنید در طول روز زمانی را به نوازش و ماساژ دادن ملایم و آرام همسرتان اختصاص دهید. این کار علاوه بر اینکه به لحاظ جسمانی تنش و تنیدگی را از همسرتان دور میکند، او را از محبت و توجه شما نیز سیراب میکند.
وظایف شما در ۳ ماه دوم
خبر خوب این است که 3 ماه دوم بارداری کمی از 3 ماه اول راحتتر و کم دردسرتر سپری میشود و اگر شما شرایط را به خوبی بشناسید میتوانید به خوبی از پس فشارها و تغییرات بربیایید. مراقب خورد و خوراک همسرتان باشید. با مشورت پزشک و متخصص تغذیه خوراکیها و داروهای مکمل لازم برای همسرتان را به موقع تهیه کنید. این کار میتواند به خوبی توجه شما را به او نشان دهد. در این دوران شکم همسر شما رشد زیادی خواهد کرد و یکباره بزرگ خواهد شد. این شرایط همسر شما را نگران میکند؛ نگران از اینکه زیبایی گذشته را ندارد یا ممکن است از چشم شما بیفتد. همواره از ظاهر همسرتان تعریف کنید، روی جنبههای مادرانه او تأکید کنید و با خریدن و هدیه بردن لباسهای خاص دوره بارداری رضایت خود را از شرایط جسمانی او نشان دهید.
همسر شما، بار ثمره عشق دو نفره شما را به تنهایی به دوش میکشد. حتما در موقعیتهای مختلف، سپاسگزاری و تشکر خود را بابت این موضوع اعلام کنید. همسرتان در این دوره کمکم سنگین میشود و انجام کارهای خانه برایش سخت میشود. بخشی از کارهای مربوط به خانه را برعهده بگیرید و به او کمک کنید. پذیرایی از مهمان در این دوره کار چندان سادهای برای همسر شما نیست. مهمانیها را محدود کرده و سعی کنید به جای مهمانیهای وعدههای ناهار و شام، با صرف میوه و شیرینی از مهمانانتان پذیرایی کنید.
وظایف شما در 3 ماه سوم
خبر خوب این است که زمان زیادی تا تولد فرزندتان باقی نمانده و شما دارید بهمعنای واقعی پدر میشوید. همسرتان استرس و تنش شدیدی را تجربه میکند و شما باید سعی کنید با آرامش و پشتیبانی خود این فشار روی او را کم کنید. خانمها در این دوره بهشدت سنگین میشوند و این باعث محدودیتهای زیادی در فعالیتهای روزانه آنها میشود. اگر میخواهید شرایط آنها را به واقع درک کنید کافی است تصور کنید در همه حال؛ خواب و بیداری و... یک وزنه ۶-۵کیلویی به شکم شما وصل است. شرایط سخت و طاقتفرسایی است، سعی کنید تا جایی که برای شما مقدور است در کنار همسرتان بوده و در کارهای روزمره کمک حال او باشید.
زایمان زودرس، پدیدهای است که در این دوره احتمال وقوعش زیاد است. همواره در دسترس باشید، حتی اگر در اداره یا محل کار خود هستید، حتما امکان ارتباط سریع با همسرتان را برقرار نگه دارید. در طول روز چندین بار از او احوالپرسی و خودتان را برای شرایط اضطراری احتمالی آماده کنید. فرزند شما حالا دیگر تبدیل به انسانی شده که میشنود و محیط بیرون را تا حدودی احساس میکند. گهگاه با نوازش شکم همسرتان، با فرزندتان صحبت کنید. این کار علاوه بر اینکه رابطه پدر و فرزندی شما را تقویت میکند، حس خوبی برای همسرتان ایجاد میکند. در فرصتهای موجود، با همسرتان به خرید بروید و لوازم مورد نیاز را برای کودکتان و مادرش خرید کنید. این کار شوق و اشتیاق شما برای پدر شدن را نشان میدهد.
کمکم باید به فکر نام مناسبی برای فرزندتان باشید. سعی کنید با توافق همسرتان نام مناسبی انتخاب کنید. در این فرایند صبور و آرام باشید و دقت کنید که این انتخاب، خود بهانهای برای تنش و ناراحتی بین شما نشود. یکی از نگرانیهای مادران، عکسالعمل شما نسبت به دختر یا پسر بودن فرزندتان است، با رفتار و گفتارتان به همسرتان اطمینان بدهید که شما سپاسگزار لطف خدا برای داشتن فرزندی سالم هستید و دختر یا پسر بودن او تفاوت چندانی برای شما ندارد.
منبع:
همشهری
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼