۹۵۵۵۲
۳۴۷۴
۳۴۷۴

حالت تهوع در دوران بارداری، هفت پیشنهاد درمانی

حس گرسنگی باعث تحریک تهوع می‌شود، بنابراین پیش از گرسنه شدن یا بلافاصله پس از احساس گرسنگی غذا بخورید.

با شناسایی و اجتناب از غذاها و فضاهایی که در دوران بارداری بر حال شما تاثیر می‌گذارند، تهوع را در این دوران کاهش دهید. بدن زنان در سه ماهه‌ی اول دوره‌ی بارداری متحمل تغییرات زیادی می‌شود. این تغییرات شامل آغاز آزاد شدن گنادوتروپین جفتی انسان، که به آن هورمون بارداری نیز می‌گویند، و افزایش تولید استروژن در بدن است. تغییرات هورمونی به همراه انقباض ماهیچه‌های شکمی و قوی شدن حس بویایی، در ۹۰ درصد از بارداری‌ها منجر به حالت تهوع می‌شود. با این روش‌ها حالت تهوع خورد را در دوران بارداری کاهش دهید:

۱. غذاهایی بخورید که برای مبارزه با تهوع مفید باشند
برخی از غذاها غنی از مواد معدنی مفید و دارای کالری مناسب برای بدن هستند و می‌توانند برای تسکین تهوع های صبحگاهی نیز مورد استفاده قرار گیرند. اما اگر رژیم غذایی شما چندان دارای نظم و توازن دلخواه شما نیست، نگران نباشید. بسیاری از زنان توانایی تحمل تعداد محدودی از غذاها را در سه ماهه‌ی اول بارداری دارند.

نشاسته‌ی موجود در تمامی غلات و سبزیجات باعث کاهش اسید موجود در دستگاه گوارش می‌شود و از شدت تهوع می‌کاهد. برای افزایش انرژی و بهبود شرایط جسمی، کربوهیدارت‌های پیچیده را با پروتئین بدون چربی ترکیب کنید. از جمله غلات کامل می‌توان به گندم کامل و ذرت اشاره کرد. سبزیجات نیز شامل لوبیا و نخود سبز می‌شوند. پروتئین بدون چربی نیز در هر نوع گوشت قرمز یا گوشت سفید بدون چربی یا جایگزین‌های گوشت همچون پنیر سویا (توفو) یافت می‌شود.
در صورت عدم تحمل غذا، کراکرهای شیرین معده‌ی شما را آرام می‌کند.
زنجبیل تازه، درمانی برای انواع تهوع است و مصرف آن برای زنان باردار مشکلی ایجاد نمی‌کند. ریشه‌ی زنجبیل را رنده کنید و آن را در چای یا آب معدنی بریزید. می‌توانید زنجبیل را در هنگام پخت کیک یا شیرینی به مواد اولیه اضافه کنید. آب نبات زنجبیلی نیز موثر است اما مطمئن شوید که ماده‌ی تشکیل‌دهنده‌ی آن کامل از زنجبیل طبیعی است و طعم‌های خوراکی و اسانس ندارد.

2. وعده‌های غذایی سبک و کم‌ حجم تهیه کنید و به‌طور مرتب مصرف نمایید
حس گرسنگی باعث تحریک تهوع می‌شود، بنابراین پیش از گرسنه شدن یا بلافاصله پس از احساس گرسنگی غذا بخورید.
پرخوری نکنید. تا زمان حس سیری غذا بخورید و سپس تا زمانی که دوباره حس گرسنگی به شما دست بدهد منتظر بمانید.

3. روزانه حداقل 1.5 لیتر آب بنوشید تا آب بدن شما تامین شود و تهوع و استفراغ نیز به سراغ شما نیاید
اگر معمولا غذا به نظر شما نامطلوب می‌آید، در طی روز آب بنوشید. آب معدنی کربناتی می‌تواند تسکین‌دهنده‌ی مناسبی برای معده‌ی شما باشد.

۴. تغییر و تنظیم محیط اطراف
در صورت امکان، محیط اطراف خود را طوری تنظیم کنید که تحریک حالت تهوع را در شما به حداقل برساند. از مصرف عطر و ادکلن، شمع و مواد شوینده‌ که حس تهوع ایجاد می‌کنند خودداری کنید. دیگر عوامل محیطی که نیازمند تغییر و اصلاح است شامل دمای اتاق، نور و کیفیت هوای محیط است.

5. تامین ویتامین‌های ضروری بدن
ویتامین‌های مورد نیاز خود را به همراه غذا و مقدار زیادی آب مصرف کنید. مواد معدنی موجود در ویتامین‌ها سیستم گوارش شما را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد و ممکن است حالت تهوع را تشدید نماید.
اگر ویتامین دوران بارداری همچنان شما را اذیت می‌کند، با پزشک خود در مورد جایگزین کردن این دارو با یک ویتامین سبک‌تر صحبت کنید.

6. تنظیم خواب شبانه و استراحت در طول روز
شب‌ها حداقل هشت ساعت بخوابید و هر وقت احساس خستگی داشتید استراحت کنید. هنگامی‌که بدن شما به دلیل خستگی ضعیف می‌شود احتمال وقوع تهوع بیشتر است.

۷. از خوردن غذاهایی که تهوع را تحریک می‌کنند دوری کنید
غذاهایی که باید از آن‌ها دوری کرد شامل غذاهای چرب، غذاهای تند، غذاهایی با بوی شدید و غذاهایی با بافت ناخوشایند است. غذاهایی که پیش از این از خوردن آن‌ها لذت می‌بردید ممکن است در دوران اولیه‌ی بارداری ناخوشایند به نظر بی‌آیند و شما باید از خوردن غذاهایی که بو یا ظاهر آن‌ها حس تهوع را در شما ایجاد می‌کنند اجتناب نمایید. از رابطه تهوع و تغذیه بیشتر بدانید.


محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.