۱۰۰۳۵۳
۳۳۲۰
۳۳۲۰

زنان بعد از زایمان، چرا ریزش مو می‌گیرند؟

یکی دیگر از مشکلاتی که پس از پایان حاملگی و در فاصله حدود ۳ ماه پس از زایمان بانوان را درگیر می‌کند، ریزش موی آنهاست.

مشکلات پوستی دوران بارداری و آثار آن بعد از زایمان
یکی از این مشکلات را جوش‌هایی هستند که از قبل از بارداری در صورت برخی از بانوان وجود داشته و در زمان بارداری به علت این‌که مصرف دارو قطع شده تشدید می‌شود.بانوان باید این جوش‌ها را تا پایان بارداری تحمل کنند، البته بعد از آن هم به علت شیردهی مصرف هر دارویی مجاز نیست و باید با احتیاط دارو تجویز شود.

تغییرات پوست و مو پس از زایمان
چرب شدن پوست، که می‌توان با استفاده از شیرپاک‌کن‌ها و شوینده‌ها این چربی را کم کرد.

یکی دیگر از مشکلات پوستی دوران بارداری و پس از زایمان را ترک‌هایی هستند که به علت کشیده شدن پوست در نواحی مانند شکم، ران‌ها و سینه‌ها به وجود می‌آید. در برخی خانم‌ها این ترک‌ها تیره‌تر از سایر نواحی است و ممکن است با خارش همراه باشد که همین خارش هم در مواردی باعث افزایش ترک‌ها می‌شود.این عارضه درمان قطعی ندارد حتی لیزر هم در این مورد کاربرد ندارد. اما در دوران بارداری با بستن گن و برخی ماساژها می‌توان آنها را کم کرد و پس از زایمان نیز با استفاده از برخی کرم‌ها ترک‌ها را کمرنگ کرد.

خشکی پوست دست‌ها و ایجاد برخی حساسیت‌های پوستی پس از زایمان که ناشی از شستشوی زیاد دست‌ها با مواد شوینده است و به خانم‌ها توصیه می شود از دستکش نخی در زیر دستکش‌های پلاستیکی استفاده کنند، از شستشوی زیاد با آب داغ پرهیز کنند و زیاد هم وسواس نداشته باشند، اما اگر این مشکل ادامه یافت باید از پزشک متخصص کمک بگیرند.

موهایی که زیادی عمر کرده‌اند
یکی دیگر از مشکلاتی که پس از پایان حاملگی و در فاصله حدود 3 ماه پس از زایمان بانوان را درگیر می‌کند، ریزش موی آنهاست.

در هر روز حدود 50 تا 70 تار موی هر فرد سالم می‌ریزد، اما در دوران حاملگی به علت تغییرات هورمونی که در بدن رخ می‌دهد موها هم بیشتر عمر می‌کنند و کمتر می‌ریزند. به همین دلیل بیشتر خانم‌ها از موهای خود در دوران بارداری رضایت دارند. اما پس از بارداری و در فاصله حدود 3 ماه پس از زایمان موها شروع به ریزش می‌کنند.

بیشتر مادران بر این باورند که شیردهی دلیل اصلی ریزش موی آنهاست، اما زمانی که فرد باردار می‌شود، به دلیل ساختار فیزیولوژیک بدن ریزش مو کم می‌شود. اما پس از زایمان و زمانی که هورمون‌های حاملگی از بین می‌رود و بدن به حالت عادی برمی‌گردد در ماه‌های سوم و چهارم بعد از زایمان موهایی که مدت زمان بیشتری عمر کرده‌اند، شروع به ریزش می‌کنند.

تغییرات پوست و مو پس از زایمان
به مادران اطمینان داده می شود که این یک پدیده فیزیولوژیک است و نباید به عنوان یک‌ بیماری به آن نگریسته شود.

یکی دیگر از دلایل ریزش موها زایمان‌های غیرطبیعی و تاثیر داروی بیهوشی است. البته کم شدن استراحت مادر و افزایش استرس نیز به عنوان یکی دیگر از دلایل افزایش ریزش مو می توان اشاره کرد..

به این نکته اشاره می‌ شود که ممکن است تغذیه نامناسب دوران بارداری و همچنین شیردهی این ریزش مو را تشدید کند.

در بدن زنان نوعی چربی به نام چربی قهوه‌ای وجود دارد که توان لازم برای بارداری و شیردهی را برای آنها فراهم می‌کند. این نوع چربی در کسانی که وزن و اندام متناسبی دارند انرژی لازم برای ۴ ماه شیردهی را فراهم می‌کند. اما شیردهی مادران معمولا تا ۲ سال ادامه می‌یابد و اگر تغذیه مناسب نباشد، جایگزینی صورت نمی‌گیرد. بنابراین توان مادر کاهش می‌یابد و این موضوع می‌تواند باعث تشدید ریزش مو شود.

آهن به عنوان یکی از مهم‌ترین مواد مورد نیاز زنان باردار و مادران است و زنان در حین زایمان خون زیادی از دست می‌دهند به همین دلیل نیاز بیشتری به آهن دارند و باید قرص‌های آهن و مولتی‌ویتامین‌هایی را که در دوران بارداری مصرف می‌کردند پس از زایمان نیز ادامه دهند.

در صورتی فرد دچار کم‌خونی نباشد، نیازی به قرص آهن ندارد.

ریزش مو پس از زایمان دوره خاصی دارد و ممکن است ۳ تا ۴ ماه ادامه یابد البته عوامل زمینه‌ای مانند تغذیه نامناسب، کمبود مواد مغذی و شیردهی آن را تشدید خواهد کرد و ممکن است باعث شود ۵ تا ۳۰ درصد موها نیز دوباره رشد نکنند.

اما اگر خانم‌ها اقدام به درمان مشکل ریزش موی خود کنند، مطمئنا مدت زمان کمتری با این مشکل روبه‌رو هستند و می‌توانند ریزش مو را کم کنند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.