۱۰۵۸۸۰
۳۴۸۰
۳۴۸۰

شیر مادر را چی زیاد میکند؟

اگر شیر مادر کم باشد بچه وزن کافی نمی‌گیرد.

همه‌ی مادرانی که به تازگی صاحب فرزند شده‌اند دل‌شان می‌خواهد نوزاد‌شان خوب شیر بخورد و بعد از مدتی یک بچه‌ی تپل و مپل داشته باشند. اما این فرآیند شیر دادن گاهی مایه‌ی نگرانی خیلی از مادران می‌شود و آنها تصور می‌کنند که نوزاد‌یا کودک نوپا‌ی‌شان خوب شیر نمی‌خورد. به همین دلیل برای رفع نگرانی بسیاری از مادران عزیز، از دکتر مریم‌السادات منتصری، متخصص کودکان و نوزادان، درباره‌ی شیردهی مناسب و شیردهی نامناسب پرسیدیم.

دکتر منتصری درباره‌ی فرآیند شیردهی مادران و تولید شیر می‌گوید:«بیشتر از ۹۸ درصد مادران امکان شیردهی به نوزادان را دارند و جالب است بدانید که این سیستم شیردهی در آقایان هم جود دارد و اگر این سیستم در آنها تقویت شود، آنها هم می‌توانند شیر بدهند. چون این فرآیند یک فرآیند مغزی است. برای همین هیچ محدودیتی وجود ندارد و بیشتر خانم‌ها می‌توانند به فرزند‌شان شیر بدهند. این که بعضی از خانم‌ها در حالت طبیعی ادعا می‌کنند نمی‌توانند به فرزندشان شیر بدهند نشان از ضعف اگاهی و مشکلات دیگر در آنها است. در پیشرفت فرایند شیردهی تنها مکیدن نوزاد اهمیت دارد و مادران باید اجازه دهند بچه شیر را بمکد چون عمل مکیدن مرکز مغزی را تحریک می‌کند و به این ترتیب تولید شیر بیشتر و بیشتر می‌شود.»

برای این‌که مادران شیردهی خوبی داشته باشند، باید مدام به فرزندشان شیر بدهند تا سیستم شیردهی آنها تحریک شود و شیردهی آنها ادامه پیدا کند. به همین دلیل دکتر منتصری می‌گوید:«تغذیه‌ی مناسب مادر در دوران شیردهی بسیار مهم است و او باید مایعات کافی شامل روزی سه لیوان آب گوشت، مواد مغذی را مصرف کند.»

گاهی بعضی از مادران شیرخشک را به عنوان کمک در نظر می‌گیرند و یا به بچه آب‌قند می‌دهند بنابر‌این چون سیستم شیردهی در مغز تقویت نمی‌شود، فرآیند آن هم قطع می‌شود. این متخصص کودکان و نوزادان با اشاره به این‌که بسیار مهم است بچه در هنگام به دنیا آمدن دوره‌ی جنین خود را به طور کامل طی کرده باشد، توضیح می‌دهد:«بعضی از مواد غذایی هستند که شیر را بدمزه و یا کم می‌کنند که حتما باید توسط پزشک به مادر توصیه شوند. همچنین باید یک تا دو هفته قبل از زایمان، هنگام حمام کردن نوک سینه‌‌ها را به سمت بیرون ماساژ دهند و بکشند تا با این کار شیر در سینه پر ‌شود.»

اگر شیر مادر کم باشد بچه وزن کافی نمی‌گیرد و علامت دیگر آن این است که پوشکش سنگین نمی‌شود. اما در صورتی که شیر کافی به بچه برسد، وزن‌گیری خوبی خواهد داشت و پوشک او سنگین می‌شود. بر همین اساس دکتر منتصری درباره‌ی تغذیه‌ی مادران در دوران بارداری می‌گوید:«مادران باید در دوران بارداری به اندازه‌ی کافی مایعات مصرف کنند و همچنین رژیم غذایی‌شان سرشار از کلسیم و مواد مغذی باشد. در غیر این صورت این مواد مفید در دوران شیردهی به دلیل شیر دادن از بدن مادر خارج شده و باعث می‌شود او مدت‌ها بعد دچار پوکی استخوان شود.»

عواملی مانند استرس،‌مصرف بعضی از دارو‌ها که وارد شیر شده و باعث تغییر مزه و بوی آن می‌شود و حالت نوک پستان به صورتی که شیر از آن خارج نشود، می‌توانند دلایل شیردهی نامناسب باشند.
خانم‌های باردار باید بدانند که معمولا یک پرستار یا یک مامای با‌تجربه نحوه‌ی شیردهی را بعد از زایمان و در همان اتاق زایمان به مادر آموزش می‌دهد.


محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.