۱۰۹۷۰۹
۲ نظر
۳۹۶۷
۲ نظر
۳۹۶۷

چگونه شیر خود را افزایش دهیم؟

کمبود خواب مانند شیر دادن و تغذیه بر میزان شیر شما اثرگذار است.

دوران شیردهی می تواند برای شما نگرانی های زیادی داشته باشد. باید در کنار تامین شیر مورد نیاز کودک، مراقبت سلامت خود و نوزادتان باشید.

شیر بدهید
هرچه بیشتر به نوزادتان شیر بدهید بدن شما شیر بیشتری خواهد ساخت. یک برنامه‌ی خاص را لازم نیست دنبال کنید. هر زمان که کودک گرسنه است و تا هر رمان که می‌خواهد به او شیر بدهید، خصوصاً در هفته‌های اول پس از زایمان. پس از تخلیه‌ی شیر یک سینه به سراغ سینه‌ی دیگر بروید.

نگران نباشید
مادران بسیاری فکر می‌کنند شیرشان کم است اما در حقیقت مشکلی وجود ندارد. تا زمانی که کودک شما هشیار و فعال است و مرتباً غذا می‌خورد و پوشکش را خیس می‌کند همه‌چیز خوب است. به یاد داشته باشید چند روز پس از زایمان ممکن است زمان ببرد تا شیر شما بیاید.

استراحت کنید
کمبود خواب مانند شیر دادن و تغذیه بر میزان شیر شما اثرگذار است.

با استرس بجنگید
باوجودی که استرس شاید شیر شما را قطع نکند اما مانع رفلاکس شیر و پایین آمدن آن می‌شود، این رفلاکس شیر را از مجرای شیر آزاد می‌کند. درنتیجه دسترسی به شیر موردنیاز برای کودک سخت‌تر خواهد شد. از خودتان مراقبت کنید زیرا شما بهترین فرد برای کودکتان هستید.

کمک بگیرید
از مادران دیگری که شیر می‌دهند سؤال کرده و کمک بگیرید. می‌توانید از راهنمایی‌های دوستان، مادر و یا هر فرد دیگری در خانواده‌ی خود استفاده کنید.

آبجو و دیگر مشروبات استفاده نکنید
شاید شنیده باشید که آبجو میزان شیر را افزایش می‌دهد اما در حقیقت نوشیدن الکل میزان شیر بدن را کاهش می‌دهد.

آب زیاد بنوشید
اگر دچار کم‌آبی شوید شیر شما کم می‌شود. با وجود یک نوزاد خیلی راحت سرتان شلوغ شده و یادتان می‌رود آب بخورید، پس بهتر است یک بطری آب در کنار خود داشته و همه‌جا با خودتان ببرید. همچنین سعی کنید غذاهایی را امتحان کنید که آب زیادی دارند مانند میوه‌ها و سیزیجات.

به تغذیه‌ی خود برسید
برای داشتن منبع شیر و همچنین حفظ سلامت خود باید به تغذیه دقت خاصی داشته باشید. در دوران شیردهی شما به ۳۰۰ تا ۵۰۰ کالری بیشتر نیاز دارید تا وزن قبل از بارداری خود را حفظ کنید. بهترین رژیم غذایی برای مادران شیرده یک رژیم غذایی سالم و متعادل است که سرشار از میوه‌ها، سبزیجات و غلات باشد.

برای استفاده از شیشه صبر کنید
شیردادن از شیشه برای مدتی بعد از زایمان بد نیست اما در چند هفته‌ی اول باید کودک کار مکیدن را تا بیشترین حد ممکن از سینه‌های مادر انجام دهد. کودک شما بهتر از دستگاه‌های شیردوش سینه‌ها را تخلیه می‌کند بنابراین در واکنش به سیگنال‌های کودک در مقایسه با ماشین، بدن شیر بیشتری می‌سازد.

گیاهان دارویی
برخی گیاهان دارویی باعث افزایش شیر زنان می‌شوند. یکی از آن‌ها تخم شنبلیله است که اغلب در آشپزی استفاده می‌شود. گزینه‌ی دیگر شکوفه‌های گل خار است.

غذاها و منبع شیر
برای داشتن شیر بیشتر نیاز به خوردن غذاهای خاص نیست. تنها داشتن یک رژیم غذایی متعادل که شامل انواع سیزیجات، میوه‌ها، غلات، پروتئین و کمی چربی باشد کافی است. برخی تحقیقات نشان داده‌اند سیر، پیاز و نعناع روی طعم شیر اثر می‌گذارند، بنابراین شاید نوزاد شما بیشتر شیر بخورد و درنتیجه شیر بیشتری تولید شود.

اگر زیاد از شیردوش استفاده می‌کنید
کمک می‌گیرید به این نکته دقت کنید. میزان تولید شیر بیشتر و جریان آن در سینه‌ها با حضور کودک است بنابراین سعی کنید در زمان دوشیدن شیر عکس کودکتان را ببینید، به صدای ضبط‌شده‌ی او گوش دهید و یا عطر بدنش را از پتو یا لباسش استشمام کنید.

سینه‌ها را ماساژ دهید
ماساژ سینه می‌تواند به افزایش حجم و محتویات چربی در شیر کمک کند. زمانی که کودکتان آرام است و زیاد شیر نمی‌مکد سینه‌ی خود را از نزدیکی قفسه‌ی سینه ماساژ داده و به سمت نوک سینه بیاورید. می‌بینید کودک چند قلوپ شیر می‌خورد.

داروها را چک کنید
برخی داروها بر میزان شیر اثردارند. داروهای متداولی که ممکن است روی شیر شما اثر بگذارند آنتی‌هیستامین‌ها، ضداحتقان ها، داروهای ضدبارداری دارای هورمون استروژن، ادرارآور ها و برخی داروهای کاهش وزن هستند. با پزشک خود درباره‌ی داروهای جایگزین صحبت کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • ویدا خلیلی فر
    درباره چگونه شیر خود را افزایش دهیم؟

    من پسری 2ماه نیمه دارم چند روزی هست سینه منو پس میزنه وشیر خشک میخوره نمیدونم باید چیکار کنم

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
      https://bit.ly/31AMOqp

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.