آمار تولد نوزاد نارس، رو به افزایش است؟
همهساله آمار تولد زودرس در جهان رو به افزایش است و به همین دلیل هزینههای زیادی به بیمار و سازمانهای بیمهگر تحمیل میشود.
همهساله آمار تولد زودرس در جهان رو به افزایش است و به همین دلیل هزینههای زیادی به بیمار و سازمانهای بیمهگر تحمیل میشود. تولد زودرس موجب ۷۵ درصد مرگ و میر نوزادان و ۵۰ درصد مشکلات عصبی آنها از قبیل عقب ماندگی ذهنی، اختلالات یادگیری و فلج مغزی میباشد. هماکنون برای تشخیص زایمان زودرس دو نوع آزمایش انجام می شود:
الف) آزمایشهای فیزیکی شامل اندازهگیری دیلاتاسیون سرویکس یا بررسی انقباضهای رحمی
ب) آزمایشهای بیوشیمی، مثل اندازهگیری fFN جنینی در ترشحات واژن.
از لحاظ تقدم زمانی fFN (fetal Fibronectine)بسیار زودتر از علائم فیزیکی ظاهر میشود و حتی در زنان بدون علائم هم میتواند زایمان زودرس را پیشگویی کند. همچنین محدودیتهایی که در روشهای بیوفیزیکی وجود دارد در اندازهگیری fFN وجود ندارد؛ مانند فعالیت انقباضی طبیعی رحم و یا مواردی که دیلاتاسیون سرویکس کمتر از ۳ سانتیمتر وجود دارد. این آزمایش که در هفته ۲۲ تا ۳۵ حاملگی قابل انجام است و با نمونهگیری ساده از ترشحات رحم و بلور سریع در آزمایشگاههای کشور انجام میشود. برای آزمایش fFN نمونه باید قبل از هر گونه دستکاری سرویکس گرفته شود تا موجب مثبت کاذب نگردد.
همچنین ۲۴ ساعت قبل نباید نزدیکی صورت گرفته یا خونریزی وجود داشته باشد و یا پارگی روی پردههای جنینی ایجاد شده یا دچار جفت سرراهی یا کندگی جفت شده باشد. نمونهبرداری از فورنیکس خلفی یا دهانه خارجی رحم توسط سواپ مخصوص با و بدون اسپیکولوم قابل انجام است. این تست قویترین مارکر تشخیصی زایمان زودرس میباشد که برای زنان باردار بدون علامت به عنوان آزمایش غربالگری و برای زنان علامتدار از هفته ۲۲تا ۳۵ به عنوان تست تشخیصی استفاده میشود. استفاده اصلی fFN در قدرت پیشگویی منفی آن است و با جواب منفی آزمایش در هفته یاد شده با احتمال ۵/۹۹-۲/۹۹ درصد میتوان گفت بیمار ۷ الی ۱۴ روز بعد از انجام تست زایمان زودرس نخواهد داشت؛ بنابراین از بستریهای بیمورد یا توکولیز و تجویز بیمورد بتامتازون جلوگیری خواهد شد.
قدرت پیشگویی مثبت این تست از سایر ارزیابیها مانند Risk Scovins، توکورینامتری، معاینه دستی و سایر آزمونهای بیوشیمیایی مثل آزمایش ALP-AFP-HCG-CRH استروژن بسیار بالاتر است و با جواب مثبت fFN (غلظت بالاتر از ng/ml۵۰) ۶۳ درصد از موارد زایمان زودرس در ۷ الی ۱۴ روز آینده پیشبینی میشود.
منبع:
دانشنامه فرزند
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼