انواع افسردگی بعد از زایمان، مطالعات مختلف
مطالعات مختلف اثرات روشهای متفاوت را در درمان افسردگی پس از زایمان مورد بررسی قرار دادهاند.
شیوع افسردگی پس از زایمان (PPD) حدود ۱۴ درصد تخمین زده میشود و حتی در مادران جوانتری که حمایت خانوادگی و اجتماعی مناسبی ندارند از این رقم نیز بیشتر است. اگر مادر سابقهی اختلالات خلقی داشته باشد میزان PPD ممکن است به ۱۰ تا ۴۰ درصد نیز برسد.
اختلالات خلقی پس از زایمان به طور کلی به سه دسته تقسیم میشود:
1- دلتنگیهای پس از زایمان (maternal bues): که شامل علائم گذرای افسردگی است که اکثرا در طی ده روز پس از زایمان برطرف میشود.
۲- افسردگی پس از زایمان (Post Partum Depression)
3- سایکوز پس از زایمان (Post Partum Psychosis): این حالت نادر است و معمولا در طی دو هفته پس از زایمان رخ میدهد که از اورژانسهای روانپزشکی میباشد.
مطالعات مختلف اثرات روشهای متفاوت را در درمان افسردگی پس از زایمان مورد بررسی قرار دادهاند. در گروهی از مطالعات اثر تکنیکهای روان درمانی به تنهایی در درمان افسردگی پس از زایمان نشان داده شدهاند و مشاورهی حمایتی، رفتار درمانی، درمانهای سایکودینامیک همگی موثر بودهاند.
در آخرین بررسیها تاثیر اسیدهای چرب امگا3 مانند EPA و DHA، در افسردگی پس از زایمان نشان داده شده است و چنین نتیجهگیری شده که هر چه میزان مصرف و سطح خونی DHA پائینتر باشد میزان شیوع افسردگی پس از زایمان افزایش مییابد.
همچنین اسیدهای چرب امگا3 در رشد مغز جنین و شبکیه نیز ضروریاند و مصرف آنها در اواخر بارداری و اوایل دوران شیردهی میتواند سبب رشد مطلوب مغز جنین شود. در رابطه با درمانهای دارویی افسردگی، داروهایی مانند سرترالین، فلوکستین و پاروکستین در مطالعات مختلف موثر نشان داده شده است.
منبع:
زندگی آنلاین