۱۱۹۳۷۹
۲۴۶۲
۲۴۶۲

ریزش مو بعد زایمان، راهی برای درمان

برای داشتن موهایی پر، شفاف و شاداب باید جریان خون در پوست سر را افزایش داد.

معمولاً بعد از زایمان و دوران شیردهی، مادران شاهد ریزش بیش‌ از حد موها می‌ باشند.
دلایل ریزش مو در این دوران
• تغییرات هورمونی
هورمون‌های استروژن و پروژسترون، که در دوران بارداری افزایش‌یافته بودند، پس از زایمان به‌طور ناگهانی کاهش می‌یابند. طوری که بدن فرصت کافی برای وفق دادن خود با شرایط جدید را پیدا نمی‌کند.
• افزایش هورمون پرولاکتین
این هورمون که ترشح شیر را به عهده دارد، سبب کاهش طول عمر موها می‌شود.
• استرس جسمی و روحی
ازجمله عوامل مؤثر در کاهش مقاومت بدن و همچنین موهاست و متأسفانه پس از زایمان، مادر از هردوی آن‌ها رنج می‌برد.
• تعداد زایمان‌ها
در اولین ماه بعد از زایمان و شیردهی، موها بسیار ضعیف و بدحالت شده، به‌سادگی می‌شکنند و به‌صورت دسته‌ای می‌ریزند. اما معمولاً پس از مدتی موها مجدداً به حالت اولیه خود برمی‌گردند. اما اگر بر تعداد زایمان‌ها افزوده‌شده و فاصلۀ آن‌ها نیز کم باشد، شدت آسیب ممکن است تا حدی باشد که موها دیگر قادر به رویش نباشند.
• تغییر عملکرد غدۀ تیروئید
کاهش فعالیت این غده در دوران شیردهی، یکی از علل مهم ریزش موها است.
تقویت موها
برای تقویت موها، قبل از هر چیز باید یک رژیم غذایی متعادل را انتخاب کنیم. زیرا درواقع تغذیه پیاز مو است که رشد صحیح موها را تضمین می‌کند.
- در دوران شیردهی، مصرف مواد غذایی سرشار از مواد معدنی از اهمیت خاصی برخوردار است. زیرا قسمت اعظم آن‌ها وارد شیر مادر شده . بدین ترتیب بدن از این نظر دچار کمبود می‌شود. آهن، کلسیم، روی و مس که فرآورده‌های لبنی از منابع اصلی آن‌ها می‌باشند، باید حتماً از طریق رژیم غذایی به‌طور روزانه وارد بدن مادر شوند. علاوه بر لبنیات، تخم‌مرغ، مرغ و جگر نیز حاوی مواد معدنی قابل‌توجهی هستند.
- از نقش مؤثر ویتامین‌ها در کاهش ریزش مو نباید غافل شد. مصرف روزانه سبزی‌های خام می‌تواند به تأمین نیازهای ویتامینی بدن پاسخ مناسب بدهد.
- مصرف چربی‌ها و شیرینی‌ها به ریزش موها کمک می‌کند. مواد غذایی کنسرو شده و انواع کالباس، که محتوای ویتامینی و مینرالی آن‌ها بسیار کم است، باید از برنامۀ غذایی حذف شوند. مصرف بی‌رویه این‌گونه مواد غذایی همچنین می‌تواند سبب ترشح چربی بیش‌ازحد در پوست سر شود.
- شستشوی غلط موها موجب تضعیف و شکننده شدن موها می‌شود. جهت انجام صحیح این عمل به نکات زیر توجه نمایید:
برای شستشوی موها، هرگز شامپو را مستقیماً و بر روی یک قسمت سر نریزید، بلکه روش صحیح آن است که ابتدا مقداری از شامپو را بر روی کف دست ریخته و سپس به‌آرامی بر روی موها بریزید. به نحوه ماساژ دادن موها در هنگام شامپو زدن نیز باید توجه کافی شود. موها را به‌هیچ‌وجه چنگ نزنید بلکه با ن.ک انگشتان و به‌آرامی آن‌ها را شستشو دهید. برای خشک‌کردن موها، حوله را نباید با سرعت و محکم بر روی موها کشید. زیرا سطح پوست سر از لایه‌هایی پوشانده شده است که به هنگام تماس با آب متورم می‌شوند و اگر با شدت حوله را بر روی آن‌ها بکشیم، احتمال پوسته‌شدن آن‌ها زیاد است.
- موهای خیس را برس نزنید، زیرا به‌سادگی می‌شکنند. پس از خشک‌کردن، با یک شانه چوبی دندانه درشت آن‌ها را به‌آرامی شانه کنید.
- حرارت سشوار نباید زیاد باشد و به هنگام استفاده از آن باید بافاصلۀ کافی از موها نگاه داشته شود.
- برای داشتن موهایی پر، شفاف و شاداب باید جریان خون در پوست سر را افزایش داد. به این منظور سر را پایین آورده و موها را با یک برس مناسب از پایین به سمت بالا شانه بزنید. با انگشتان دست ریشه موها را خیلی آرام بکشید. با نوک انگشتان پوست سر را به‌صورت دایره‌های کوچکی به‌خوبی ماساژ دهید. بعضی از حرکات نرمشی نیز در افزایش جریان خون در ناحیۀ پوست سر بسیار مؤثرند.
استفاده از محلول تقویت‌کننده موها
یک عدد زرده تخم‌مرغ (محلی بهتر است) را به همراه یک قاشق روغن‌زیتون و یک قاشق روغن کرچک، خوب مخلوط‌کنید و سپس یک قاشق عسل به آن اضافه کنید. موهایتان را کمی مرطوب کنید و این مخلوط را به‌آرامی ابتدا بر روی ریشۀ موها و سپس درازای آن‌ها بمالید. بگذارید موها ۲۰ دقیق در همین حال باقی بمانند. در صورت تمایل می‌توانید با یک نایلون روی آن‌ها را بپوشانید. سپس زیر دوش بروید و به‌آرامی موها را تمیز کنید و بعد شامپو بزنید. این روش درمان برای موهای خسته و خشک بسیار مؤثر است و درعین‌حال تقویت‌کننده بسیار عالی است. این عمل را ماهی یک‌بار می‌توانید انجام دهید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.