آمادگی برای شیردهی، قبل از زایمان
مادری که در آینده دارای فرزندی خواهند شد باید در صدد باشد که نسبت به تغذیه ی نوزاد خود اطلاعات و آگاهی های لازم را به دست آورند.
زن و شوهری که در آینده دارای فرزندی خواهند شد خود باید در صدد باشند که نسبت به تغذیه ی نوزاد خود اطلاعات و آگاهی های لازم را به دست آورند تا کودکشان دچار مشکلات تغذیه نگردد.
حمایت و تشویق مادر : خانمی که برای اولین مرتبه حامله شده است گرچه خود شنیده است که بهترین ماده ی غذایی برای نوزادش شیرپستان خود اوست ولی معمولا با شوهر خود مشورت میکند.شوهر باید او را تشویق کند که نوزاد را فقط با شیر خود تغذیه کند.پس از شوهر ، مادر حامله به اطرافیان خود مخصوصا به مادر و دوستان خود می نگرد.
همه ی اطرافیان مخصوصا مادر بزرگ ها باید مادر را تشویق و ترغیب کنند که کودک خود را از شیرش تغذیه نماید.موقعی که مادر تصمیم گرفت که کودکش را خود تغذیه کند او را باید مطمئین ساخت که قدرت شیردادن دارد و هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد.
پستان کوچک : پستان بعضی مادران در دوران حاملگی کوچک است چنین مادرانی نیز میتوانند کودک خود را با شیرشان تغذیه کنند.مادرانی که پستانهای بزرگ دارند مقدار چربی پستانهایشان زیاد است و به همین دلیل پستان آنها بزرگ میشود. پستان کوچک چربی کمتری دارد و قادر است به میزان کافی شیر ترشح نماید و کودک را سیر کند.
آماده ساختن پستان مادر برای شیردادن
آخر دوران بارداری زمانی است که مادر باید پستان خود را برای شیردادن آماده سازد مخصوصا اگر مادری برای اولین بار باردار شده یا مادری که در شیردادن کودک قبلی خود دچار مشکل بوده است. در اواخر دوران بارداری مادر باید از پزشک درمورد پستان هایش سوال کند زیرا ممکن است مشکلاتی در پستان مادر وجود داشته باشد که باید قبل از تولد نوزاد اصلاح گردد تا مادر بتواند به راحتی نوزاد خود را از پستان خود شیردهد.این مشکلات عبارتند از:
1- جلوگیری از ترک خوردن و زخم شدن نوک پستان : بعضی از مادران مخصوصا آنهایی ک ه دارای پوست سفید و ظریف هستند به سادگی نوک پستانهایشان ترک میخورد و زخم میشود.چنین مادرانی باید در اواخر دوران بارداری پستانهای خود را به دفعات در معرض هوا مخصوصا آفتاب قرار دهند تا از زخم شدن نوک پستان جلوگیری شود.
هر خانم بارداری باید در صورت امکان در ماههای آخر بارداری روزی یک مرتبه یا یک روز در میان حمام بگیرد اما نباید به نوک پستان خود صابون بزند و تنها بعد از استحمام پستانهایش را خشک کند و لباس بپوشد.حمام کردن سبب افزایش جریان خون نوک پستان میشود و از نازک شدن و حساس شدن نوک پستان جلوگیری میکند.
۲- نوک پستان صاف یا فرو رفته : نوک پستان بعضی از مادران صاف یا فرو رفته است و در نتیجه بعد از زایمان نوک پستانی وجود ندارد که مادر به دهان کودک بگذارد و چون پستان از شیر پر میشود در نتیجه دردناک میگردد.چنین مادری از درد پستان و نوزاد از گرسنگی هر دو گریه میکنند و سرانجام منجر به قطع شیرمادر میگردد.
به کار بردن پوشش پلاستیکی یا شیشه ای : پوشش پلاستیکی یا شیشه ای که در اطراف آن سوراخ های کوچک برای تهویه در مرکز آن سوراخ بزرگ وجود دارد تا نوک پستان از آن خارج شود در داروخانه ها وجود دارد و مادر میتواند در آخر دوران بارداری خود پوشش پلاستیکی را روزی چندبار و هربار چند ساعت روی پستان خود بگذارد و سینه بند شل و آزاد روی آن بپوشد.فشار دائم این وسیله سبب میشود که نوک پستان به خارج بیاید و پس از زایمان نوک پستان برای شیردادن آماده باشد.
منبع:
کودک آنلاین
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼