۱۳۳۳۹۱
۴۰۹۹
۴۰۹۹

بهترین تغذیه مادر شیرده، توجه!

مقدار انرژی مصرفی برآورد شده برای ترشح شیر از ۴۵۰ تا ۵۰۰ کیلو کالری در روز متغیر است...

رژیم غذایی مادر در دوران شیردهی
مقدار انرژی مصرفی برآورد شده برای ترشح شیر از 450 تا 500 کیلو کالری در روز متغیر است، بنابراین مقدار انرژی خالص قابل دسترس برای مادر شیرده با فعالیت متوسط، 800 تا 1000 کیلو کالری در روز است. بدن شما باید در این دوران از همه مواد اصلی غذایی و کالری مورد نیاز غنی باشد. اگر شما تغذیه مناسب و کافی داشته باشید، شیر کافی هم تولید خواهید کرد و در نتیجه کودک سالمی خواهید داشت.

کاهش وزن در دوران شیردهی
در شرایط طبیعی این کمبود وسیع انرژی، احتمالا کاهش وزنی حدود ۱.۵ تا ۲ کیلوگرم در ماه خواهد بود، اما مشاهده شده است که علیرغم دریافت انرژی کم از رژیم غذایی زنان شیرده، فقط ۱ تا ۲ کیلوگرم وزن خود را در سال اول شیردهی از دست می دهند.
رژیم غذایی برای کاهش وزن
اگر در دوران شیردهی رژیم غذایی برای کاهش وزن خود داشته باشید، مطمئنا شیر شما کم خواهد شد و در اثر خستگی ناشی از کم کردن وزن، نمی توانید به درستی از فرزند خود مراقبت کنید. میزان احتیاج کالری شما در دوران شیردهی عبارت است از کالری که برای سوخت و ساز بدن خود لازم دارید به اضافه مقدار کالری مواد لازم برای تولید شیر، بنابراین شما باید در دوران شیردهی، کالری، مواد پروتئینی، کلسیم و ویتامین های بیشتری مصرف کنید.
غذاهای ممنوع در دوران شیردهی
کودکانی که از شیر مادر تغذیه می شوند ممکن است نسبت به یک سری از غذاهایی که مادرشان مصرف می کنند حساسیت داشته باشند و یا نتوانند تحمل کنند به طور مثال اگر مادری سیر، پیاز یا حبوبات مصرف کند، شیر او موجب قولنج و دردهای شکمی کودک می شود.

میوه های نفاخ
کلم، شلغم و حتی میوه هایی مانند زردآلو و آلو و خوردن بیش از حد بعضی از میوه ها مانند هندوانه و هلو و بعضی از سبزی ها ممکن است باعث ایجاد گاز در روده و دردهای شکمی کودک گردد، بنابراین در دوران شیردهی باید دقت کنید اگر در طی 24 ساعت پس از خوردن یکی از موارد ذکر شده فرزندتان دچار دل درد شد و یا گاز در روده هایش به وجود آمد، از خوردن این مواد غذایی خودداری کنید.
یبوست در دوان شیردهی
اگر در دوران شیردهی دچار یبوست شدید باید در رژیم غذایی خود، مواردی که جذب نمی شوند مانند سبزی، میوه های پخته، نان سبوس دار، اضافه کنید. همچنین مایعات به میزان کافی مصرف نمایید.

نکته:
بهتر است زمانی که شیر می دهید و دچار یبوست نیز هستید از قرص های ملین استفاده نکنید و یبوست خود را با غذا و میوه جات و سبزیجات برطرف نمایید.
چند توصیه مهم
سعی کنید در رژیم غذایی خود مواد لازم و مفید برای کودک قرار دهید. از میزان غذای خود بکاهید و تعداد وعده های غذایی خود را افزایش دهید. روزی دو لیتر آب مصرف کنید. خوب استراحت کرده و جهت مصرف ویتامین و مواد معدنی مکمل با پزشک خود مشورت کنید. سعی کنید از غذاهای سالم طبیعی و ارگانیک استفاده نمایید، همچنین از گوشت و ماهی تازه و در هنگام پخت غذا از روغن اشباع نشده استفاده نمایید. از مایعات پر از قند و نوشیدنی های حاوی مواد الکلی و کافئین دار استفاده نکنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.