۱۴۲۰۰۴
۲۸۷۸
۲۸۷۸

انتخاب بیمارستان برای زایمان، معیارهای مهم

پیش از انتخاب بیمارستان، برخی نکته‌های مهم را مد نظر داشته باشید تا بتوانید بررسی‌های درستی را در مورد بیمارستان انتخابی انجام دهید.

شما ممکن است پزشکتان را قبل از شروع بارداری انتخاب کنید و کودک خود را در بیمارستانی به دنیا بیاورید که او معرفی کرده است. گاهی نیز ابتدا بیمارستان را انتخاب می‌کنید و سپس پزشک مورد نظر خود را از بین پزشکان آن بیمارستان و با توجه به سوابق موجود انتخاب خواهید کرد. در هر صورت لازم است پیش از انتخاب بیمارستان، برخی نکته‌های مهم را مد نظر داشته باشید تا بتوانید بررسی‌های درستی را در مورد بیمارستان انتخابی انجام دهید. این مطلب به شما کمک خواهد کرد تا با شناختی دقیق‌تر، آگاهی بیشتر و بهتری برای انتخاب یک بیمارستان مناسب داشته باشید.

بررسی خدمات پزشکی و مراقبتی بیمارستان
مهم‌ترین نکته در انتخاب یک بیمارستان، خدمات مراقبتی و پزشکی است که به مادران و نوزادان ارائه خواهد شد. پزشک معمولاً با توجه به شرایط بارداری شما، این موضوع را در نظر خواهد گرفت. مواردی که لازم است در مورد خدمات پزشکی و مراقبتی هنگام انتخاب بیمارستان به آنها توجه کنید در زیر آمده است:
بارداری‌های پرخطر
بارداری‌های پرخطر دسته‌ای از بارداری‌هاست که سلامت مادر و نوزاد را به خطر می‌اندازد. بیماری‌های مزمن مانند فشار خون یا دیابت، بارداری چندقلو و بسیاری از عوارض دیگر در این گروه قرار دارد. در مواجهه با بارداری‌های پرخطر علاوه بر پزشک یا پزشکان ماهر ممکن است به تجهیزات ویژه نیز نیاز باشد. پزشک اغلب با توجه به مورد و میزان خطر بیمارستان را انتخاب می‌کند و معمولاً بیمارستانی مناسب در نظر گرفته می‌شود که تجهیزات لازم برای جراحی، بخش مراقبت‌های ویژه‌ی نوزادان یا NICU و پزشک متخصص نوزادان داشته باشد.
امکانات زایمان بدون درد
اگر بارداری شما معمولی است و قصد انجام زایمان طبیعی دارید، بهتر است راجع به روش‌های کاهش و کنترل درد زایمان اطلاعات کافی داشته باشید. کاهش درد زایمان به دو روش کاهش درد دارویی و کاهش درد غیردارویی انجام می‌شود. اگر قصد دارید زایمان شما بدون درد باشد، نیاز به انجام بی‌حسی اپیدورال و اسپاینال است. این تزریق‌ها معمولاً باید توسط متخصص بیهوشی و تحت نظر او انجام شود و در نتیجه بیمارستان انتخابی شما باید چنین امکاناتی را داشته باشد. پزشک شما می‌تواند در این مورد اطلاعات کافی را در اختیارتان قرار دهد.
بخش مراقبت‌های ویژه‌ی نوزادان
در برخی موارد ممکن است نوزاد زودتر از موعد به دنیا بیاید یا هنگام زایمان با مشکلاتی روبرو شود. در چنین مواردی ممکن است نوزاد در بخش NICU بستری و تحت نظر گرفته شود. اگر بارداری شما در دسته‌ی بارداری‌های پرخطر است، لزوم این موارد بیش از پیش خواهد شد. بهتر است در این مورد با پزشک خود مشورت کنید.

بررسی خدمات غیر‌پزشکی بیمارستان
زنان باردار معیارهای متفاوتی برای انتخاب بیمارستان مورد نظر خود دارند. بیمارستان‌ها‌، امکانات و خدمات متنوعی را به مادران باردار ارائه می‌دهد، اگرچه علاوه بر خدمات و امکانات، ممکن است موارد دیگری نیز در انتخاب یک بیمارستان برای زایمان موثر باشد. برخی نکات، غیر از خدمات و امکاناتی که مادران در انتخاب بیمارستان به آن توجه می‌کنند و ممکن است برای شما نیز اهمیت داشته باشد شامل موارد زیر است:
فاصله‌ی شما تا بیمارستان
بیمارستانی که خدمات سلامتی مناسبی به شما ارائه کند و تا حد ممکن نیز نزدیک شما باشد، می‌تواند بیمارستان مناسبی باشد. ممکن است در طول بارداری یا قبل از آن برای انجام آزمایش‌ها یا کلاس‌های آموزشی مخصوص خانم‌های باردار یا استفاده از امکانات بیمارستان چندین‌ بار به بیمارستان مراجعه کنید. همچنین از آنجا که شما در ماه‌های پایانی دوران بارداری سنگین می‌شوید، بهتر است برای رسیدن به بیمارستان مسافت زیادی را طی نکنید. بنابراین توجه به موارد مختلفی مثل مسیرهای دسترسی به بیمارستان‌، استفاده از وسایل نقلیه‌ی عمومی برای رسیدن به بیمارستان، جای پارک و پارکینگ بیمارستان موارد قابل توجهی است. اگر این موضوع برای شما نیز اهمیت دارد، می‌توانید آن را در انتخاب بیمارستان خود در نظر بگیرید.
بیمه‌های طرف قرارداد بیمارستان
زایمان با هر روش، هزینه‌هایی برای شما دارد. اگر شما از خدمات بیمه‌ی درمانی یا بیمه‌های تکمیلی استفاده می‌کنید، بهتر است قبل از انتخاب بیمارستان، از طرف قرارداد بودن آن با بیمه‌ی درمانی خود و همچنین بیمه‌ی تکمیلی‌تان مطمئن شوید. استفاده از بیمارستان‌های طرف قرارداد بیمه‌ی درمانی یا بیمه‌ی تکمیلی و انجام فرایندهای اداری مرتبط پیش از موعد زایمان، فرایند تسویه و ترخیص شما را از بیمارستان سریع‌تر خواهد کرد.
حضور پزشکی خاص در بیمارستان
برخی از مادران ترجیح می‌دهند تحت نظر پزشک خاصی دوران بارداری و زایمان خود را سپری کنند. اگرچه ممکن است بیشتر جلسات معاینه در مطب پزشک انجام شود اما در هر صورت، پزشک برای انجام زایمان، شما را به یک بیمارستان معرفی خواهد کرد. برای همین اگر برای شما مهم است که با پزشک خاصی دوران بارداری خود را بگذرانید، بهتر است بررسی کنید که آن پزشک در کدام بیمارستان‌ها زایمان انجام می‌دهد. این کار احتمالاً انتخاب‌های شما را به شدت کاهش خواهد داد.
کلاس‌های آمادگی زایمان
برخی از بیمارستان‌ها پیش از زایمان، دوره‌هایی را برای آموزش خانم‌های باردار در نظر می‌گیرند. این کلاس‌ها به مادران برای داشتن بارداری سالم‌ و زایمان طبیعی راحت کمک می‌کند. در این کلاس‌ها آموزش‌های لازم برای مراقبت‌های دوران بارداری و زایمان به مادر داده می‌شود. همچنین راه‌های کاهش درد غیردارویی زایمان و تکنیک‌های مرتبط آموزش داده خواهد شد. زنان باردار در این‌ کلاس‌ها در مورد مراقبت‌های لازم مادر و نوزاد پس از زایمان نیز آموزش می‌بینند.
امکانات ورزشی مخصوص بارداری
در بعضی از بیمارستان‌ها، مادران باردار تحت نظر مربیان ورزش‌هایی مانند یوگای بارداری و پیلاتس بارداری را انجام می‌دهند. انجام حرکت‌های دقیق و سنجیده در طول این کلاس‌ها، مشکلاتی مانند یبوست و کمردرد و درد مفاصل بارداری را کاهش می‌دهد. همچنین در استخرهای مخصوص زنان باردار، نرمش‌ها و ورزش‌های آبی برای کاهش دردهای مرتبط با بارداری اجرا می‌شود. اگرچه این خدمات بخشی از خدمات ضروری بیمارستان نیست، اما ممکن است برای برخی از مادران اهمیت داشته باشد.
حضور همسر یا همراه هنگام زایمان
بعضی از بیمارستان‌ها برای حفظ آرامش مادر، این امکان را فراهم می‌کنند که یکی از بستگان مادر در کنار او حضور داشته باشد. فیلمبرداری از زایمان یا بریدن بندناف توسط همسر از دیگر امکانات برخی بیمارستان‌هاست. اگر فکر می‌کنید این موضوعات برای شما اهمیتی دارد، بهتر است در انتخاب بیمارستان به آنها توجه کنید و با مسئولین بیمارستان در مورد این موضوع صحبت کنید.
حضور مامای همراه
شما ممکن است در ماه‌های آخر بارداری تمایل به داشتن مامای همراه پیدا کنید. مامای همراه به شما در داشتن یک زایمان طبیعی کمک می‌کند و در مدت درد زایمان در کنار شماست. مامای همراه می‌تواند از شروع دردهای زایمان در منزل، در اتاق زایمان و پس از زایمان در کنار شما باشد و با یادآوری تکنیک‌های کاهش درد، ماساژ و مراقبت به کاهش درد زایمان شما کمک کند. برخی از بیمارستان‌ها امکان حضور مامای همراه را در اتاق زایمان نمی‌دهند. به همین دلیل، اگر تصمیم گرفته‌اید که هنگام زایمان، مامای همراه کنار شما باشد، لازم است قبل از انتخاب بیمارستان در این مورد پرس‌وجو کنید.
آموزش شیردهی
اگر قصد دارید بعد از زایمان، نوزاد را با شیر خودتان تغذیه کنید، بهتر است این کار را از زمان حضور در بیمارستان شروع کنید. معمولاً یک یا چند پرستار یا ماما دوره‌های مخصوص مراقبت از نوزاد و مشاوره‌ی شیردهی را گذرانده‌اند. این افراد معمولاً پس از زایمان نحوه‌ی شیر دادن را به مادر آموزش می‌دهند و به شما کمک خواهند کرد تا نوزادتان را با اولین شیر خود یا همان آغوز که اولین شیر پستان است تغذیه کنید.
منبع: مادرشو
منبع: مادر شو

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.