۱۴۴۰۳۳
۲۲۵۴
۲۲۵۴

انتخاب نوع زایمان، کلافگی مادر

زایمان طبیعی بهتر است یا سزارین؟ آیا پدر و مادر می‌ توانند زمان تولد نوزاد را از قبل تعیین کنند؟ اینها سؤالاتی است که هر روز مادران باردار از `پزشکان می‌ پرسند.

زایمان طبیعی بهتر است یا سزارین؟ آیا پدر و مادر می‌ توانند زمان تولد نوزاد را از قبل تعیین کنند؟ اینها سؤالاتی است که هر روز مادران باردار از `پزشکان می‌ پرسند.
دکتر بیژن شاهرخی جراح زنان و زایمان گفت:" همین هفته قبل بود که نازنین و آرمان؛ یعنی مادر و پدر آرتین ٢٠روزه برای تشکر آمده بودند. اولین جمله ‌ای که آرمان بر زبان آورد، این بود: از شما ممنونم که باعث شدید ما دو هفته دیگر صبر کنیم و آرتین درست وقتی که خودش می‌ خواست و به صورت طبیعی به دنیا آمد نه زمانی که ما می‌ خواستیم. "
گفتم بله و شما هم یادتان هست که وقتی قیچی را به دست گرفتید، تا بندناف آرتین را خودتان ببرید، از شدت هیجان اشک ‌های تان سرازیر شد و در عین ‌حال خندان بودید. لبخند زنان گفت:" بله. هر روز آن لحظه را مرور می‌کنم و با شعف و شادمانی به خودم می‌بالم که مادر آرتین تمام خصوصیات یک مادر خوب را دارد و فرزندم نیز سالم و آرام است. "
اینجا بود که نازنین نیز وارد بحث شد و گفت:" یکی از زیباترین لحظه های زندگی‌ام این بود که شوهرم هنگام زایمان دست‌ هایم را فشار می ‌داد و همه ترس ‌هایی که قبل از آن برای زایمان طبیعی داشتم، فقط حاصل ندانستن بود و بس. امروز خوشحالم که بگویم انگار با گریه آرتین، همه دردها جایش را به لذتی عمیق داد که تا کسی تجربه نکند، متوجه نمی‌ شود چه می ‌گویم. گویی همه خوشی ‌های دنیا به‌ طرف من آمده بود. "
دوباره هر دو از این که برای زایمان طبیعی به‌ خوبی مهیا شده بودند و تولد آرتین به‌ صورت فیزیولوژیک انجام شده بود، شادمانی کردند و من هم خدا را شکر کردم که نوزاد سالم دیگری را با دست‌های خود به‌ دنیا آوردم و تحویل این پدر و مادر جوان دادم.
برخی مادران باردار، در اواخر بارداری کم ‌طاقت شده و در زمان مراجعه برای مراقبت‌های دوران بارداری می‌ پرسند:" می ‌توانیم زمان تولد کودک را تعیین کنیم؟ " تعیین نوع تولد نوزاد و زمان تولد وی بدون دلیل منطقی و علمی ظلمی آشکار و جبران ‌ناپذیر به کودک و ‌به عبارتی محروم ‌کردن وی از ارتزاق کامل داخل رحمی و حق و حقوق عبور از کانال طبیعی زایمان است. درست مانند یک سیب کال و نارسی است که شکل سیب دارد، ولی قابل ‌خوردن نیست. نوزادی هم که بدون شروع علائم زایمان که همان درد یا انقباضات منظم رحمی است به دنیا بیاید، کال و نارس است حتی اگر وزنش طبیعی باشد ولی هنوز برخی از اعضا و احشایش به ‌خصوص ریه‌ها، سیستم عصبی و گردش خون رشد کرده اند.
زایمان پدیده‌ ای پیچیده و دقیق است که در حین آن کودک نیز نقش فعالی ایفا می‌ کند و در طی هر انقباض، هورمون‌ های مفیدی در بدن مادر ترشح می‌ شود که از طریق بندناف از مادر به کودک منتقل می‌ شود. این هورمون‌ها نقش بسیار مهمی در تکامل عاطفی و عصبی عضلانی کودک دارد. ضمن این که در حین هشت الی ١٢ ساعتی که روند زایمان طول می کشد، جنین با حرکات دقیق و منطقی، خودش را برای عبور از کانال زایمان آماده می ‌کند. حرکات سر، دست‌ها و پاها، همه با فکر کردن و تلاش جنین صورت می ‌گیرد و محروم ‌شدن کودک از هر یک از این مراحل، صدمات جبران‌ ناپذیری به زندگی اش وارد می‌ کند. بنابراین در یک جمله می ‌توان گفت بهترین زمان تولد وقتی است که کودک خودش اعلام کند که می‌ خواهد به دنیا بیاید و علامت این زمان با شروع درد زایمان و انقباضات منظم رحمی است که می ‌تواند از هفته ٣٨ تا ٤١ بارداری بروز کند. بهترین شیوه تولد نیز زایمان به‌ صورت طبیعی و فیزیولوژیک است، مگر آنکه مشکلاتی نظیر تنگی لگن مادر، بیماری ‌های خاص یا زجر جنینی مشاهده شود که در این مواقع سزارین روش بسیار خوبی است.
شاید در خبرها خوانده باشید که " کیت "، عروس ملکه انگلستان، دومین فرزندش را در حالی به صورت طبیعی به دنیا آورد که از تاریخ پیش‌ بینی ‌شده زایمانش یک هفته و سه روز گذشته بود و افتخارش این است که طبق دستورالعملی که برای تصمیم‌ گیری برای سایر زنان باردار انگلیسی به‌ کار برده می ‌شود، تیم مامایی و پزشکی صبر کرده‌ اند تا دردهای این خانم شروع شود و هیچ عجله ‌ای برای خاتمه بارداری انجام نشده است، به‌ طوری‌ که پس از آغاز علائم زایمان و انتقال به یک بیمارستان دولتی، نوزاد پس از دو‌ ساعت ‌و نیم به ‌صورت طبیعی متولد شده است. فرزند اول او نیز دو سال قبل بعد از تحمل ١١ ساعت درد زایمان به کمک چهار ماما و دو پزشک به‌ دنیا آمد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.