۱۴۴۸۱۵
۳۵۲۰
۳۵۲۰

درمان زایمان زودرس، چگونه؟

نوزادان متولد شده قبل از هفته ۳۲ به عنوان خیلی نارس در نظر گرفته می شوند.

شما باید بدانید نوزادانی که نارس به دنیا می آیند اغلب مشکلات جدی دارند و برخی عوارض در طولانی مدت ادامه دارد. این نوزادان ممکن است دچار ناتوانایی های فیزیکی و تکاملی باشند و به درمان ها و مراقبت های مخصوص نیاز داشته باشند.

زایمان زودرس چیست؟
بیشتر بارداری ها حدود 40 هفته طول می کشد. نوزادان متولد شده در هفته های 32 تا 37 بارداری به عنوان نارس در نظر گرفته می شود. نوزادان متولد شده قبل از هفته 32 به عنوان خیلی نارس در نظر گرفته می شوند.

چه نیازی وجود دارد که بررسی شود آیا در خطر زایمان زودرس قرار دارم یا خیر؟
اگر شما در خطر زایمان زودرس باشید، پزشک با شما در مورد شانس زنده ماندن نوزاد صحبت می کند. میزان بقا نوزاد به فاکتورهای زیادی بستگی دارد. شما باید در مورد نرخ بقا نوزاد خود در بیمارستان، بر اساس سن بارداری، جنسیت و وزن نوزاد آگاهی داشته باشید.

زایمان زودرس چه مشکلاتی را به همراه دارد؟
نوزادان نارس بیشتر در معرض برخی مشکلات قرار دارند. این مشکلات می تواند به ناتوانی هایی کوتاه مدت یا بلند مدت تبدیل شود. برخی از مشکلات عبارت است از:
- بیماری دیسترس تنفسی (RDS)
- خونریزی در مغز
- عفونت
- مشکلاتی در سیستم گوارش
- مشکلاتی در کنترل دمای بدن
- مشکلاتی در برقرای ارتباط و ایجاد صدا
- مشکلات بینایی و شنوایی
- فلج مغزی و سایر مشکلات نورولوژیک
- تاخیر در رشد

برای پیشگیری از زایمان زودرس آیا درمانی وجود دارد؟
داروها برخی اوقات می تواند به خانم هایی که در خطر زایمان زودرس قرار دارند کمک کند تا بلوغ ریه فرزند حفظ شود(کورتیکواستروئیدها) همچنین داروهایی مانند پروژسترون و یا tocolytics می تواند به طولانی شدن بارداری کمک کند. اگر شما در هفته ۲۴ و ۳۴ بارداری قرار دارید و پزشک به این مشکوک است که شاید فرزندتان در هفته آینده به دنیا می آید، ممکن است کورتیکواستروئید تزریقی دریافت کنید. این دارو به تسریع روند رشد ریه های فرزندتان و برخی دیگر از ارگان های او کمک خواهد کرد.

زایمان در بیمارستانی که مراقبت های ویژه نوزادان دارند، آیا به افزایش شانس زنده ماندن نوزاد نارس کمک خواهد کرد؟
نوزادان زودرس که در بیمارستانی با تجهیزات مراقبتی ویژه به دنیا می آیند شانس بهتری برای زنده ماندن دارند. بیمارستان های مجهز بهتر میتوانند مشکلات وخیم را پوشش دهند. واحدهای مراقبتی در این بیمارستان ها به دستگاه ها و پزشکان و پرستاران آموزش دیده و با تجربه ای در زمینه مراقبت از نوزادان نارس مجهز هستند. شما و فرزندتان معمولا تحت مراقبت تیم درمانی قرار خواهید داشت. این تیم همچنین به فردی با تخصص در زمینه نوزادان مجهز است.

درمان جایگزین سورفاکتانت چیست؟
سورفاکتانت ماده ای است که کمک می کند کیسه های هوایی در ریه ساختار خود را حفظ کند. در طول هفته ۲۳ بارداری ریه ها شروع به ساخت سورفکتانت می کند. فقدان سورفاکتانت علت اصلی سندرم دیسترس تنفسی در نوزادان نارس است. نوزادنی که به درمان جایگزین سورفاکتانت نیاز دارند اغلب خیلی بیمارند و به درمان های ویژه نیاز دارند. به همین دلیل، درمان سورفاکتانت تنها در بیمارستان هایی ارائه می شود که پرسنل آن در زمینه این درمان ها و مراقبت از نوزادان بیمار آموزش دیده اند.

اگر این احتمال وجود داشته باشد که زایمان زودرس و نوزادی نارس به دنیا بیاورم خودم را برای چه تصمیم گیری هایی باید آماده کنم؟
اگر فرزندتان به درمان پاسخ ندهد، شانس کمی برای زنده ماندن خواهد داشت. تیم پزشکان و پرستاران با شما و خانواده تان در مورد انتخاب های موجود صحبت خواهند کرد. این احتمال وجود دارد که فرزندتان بدون ونتیلاتور(تهویه) نتواند زنده بماند. این زمان برای شما و خانواده تان بسیار سخت خواهد بود. اما ممکن است لازم شود تا دستگاه های تنفسی را از فرزندتان جدا کنند. تیم پزشکی به شما کمک خواهند کرد تا بهترین تصمیم را بگیرید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.