۱۴۶۱۸۲
۲۴۷۵
۲۴۷۵

چگونه بعد از زایمان وزن کم کنیم؟

بعد از زایمان، وزن شما به تدریج کاهش پیدا می‌کند. اما اگر می‌خواهید به این روند سرعت ببخشید باید زیر نظر متخصص اقدامات لازم را انجام دهید.

آرزوی هر زنی است که پس از زایمان به سرعت به وزن قبل از بارداری خود برگردد. اما واقعیت آن است که حتی ستاره‌های سینما با وجود دسترسی به بهترین متخصصان نمی‌توانند به سرعت این کار را انجام دهند. جالب است بدانید که بسته به وزن فرزند شما که در زمان تولد حدودا بین ۲.۵ تا ۴.۵ کیلوگرم است و وزن مایع آمنیوتیک و جفت، اغلب خانم‌ها پس از زمان زایمان در حدود ۵.۵ کیلوگرم وزن کم می‌کنند. اما با توجه به آنکه افزایش وزن خانم‌ها در دوران بارداری چیزی در حدود ۱۰ تا ۱۴ کیلوگرم است، بقیه وزن بعد از زایمان، مربوط به چه چیزی است؟ در زمان بارداری، بافت‌های سینه و نیز رحم بزرگ شده و جریان خون افزایش یافته و زمان نیاز است تا اینها به حالت قبل برگردد. دستکم تا ۶ هفته بعد از تولد شکل شکم به حالت قبل برنمی‌گردد. کارهای زیادی هست که می‌توانید برای رسیدن به وزن قبل از بارداری انجام دهید. اما مهم است که به خود در ابتدا کمی استراحت بدهید. بدن شما حالا خیلی خسته است. بهتر است بجای تلاش برای رسیدن به وزن سابق، به فکر داشتن بدنی تندرست، شاد و شاید کمی متفاوت با زمان قبل از بارداری باشید.
بعد از زایمان، وزن شما به تدریج کاهش پیدا می‌کند. اما اگر می‌خواهید به این روند سرعت ببخشید باید زیر نظر متخصص اقدامات لازم را انجام دهید. مطابق یک قاعده سرانگشتی، کاهش وزن در یک هفته نباید از حدود ۷۰۰ گرم بیشتر باشد. در حالت کلی، کاهش وزن هر کسی با دیگری تفاوت دارد. عوامل زیادی از جمله سن، رژیم غذایی، میزان فعالیت و سوخت و ساز بدن شما که مساله ای ارثی است بستگی دارد. به خاطر داشته باشید که اگر افزایش وزن شما در بارداری بیش از ۱۵ کیلوگرم باشد بیش از ۱۰ ماه طول می‌کشد که به وضعیت قبل از بارداری برگردید. در زیر راه‌هایی موثر برای رسیدن به وزن مطلوب ذکر شده است.

به فرزند خود شیر بدهید
اگر چه آب کردن حدود 10 کیلوگرم بسیار مشکل به نظر می‌رسد اما وقتی که کودک از سینه مادر شیر می‌خورد روند کاهش وزن مادر تسریع می‌شود. بسته به میزان شیری که در سینه مادر تولید می‌شود شیردهی باعث سوختن حدود 500 کالری در روز می‌شود. علاوه بر آن، باعث ترشح هورمون‌هایی می‌شود که به کوچک‌شدن رحم کمک می‌کنند.

رژیم غذایی مناسب داشته باشید
از آنجا که بعد از زایمان بدن شما به استراحت نیاز دارد، همچنین برای جلوگیری از عفونت و نیز برای شیر دادن به بچه، تا ۶ هفته بعد از زایمان نباید به فکر رژیم غذایی باشید. زمانی که احساس کردید برای رژیم غدایی آماده شده‌اید و پزشک نیز آن را تایید کرد، رژیم غذایی مناسبی انتخاب کنبد که در ان کالری لازم موجود باشد. در غیر این صورت، نوزاد نیز در رژیم غذایی، همراه شما خواهد بود! حتی اگر به بچه شیر خشک می‌دهید کالری کم باعث می‌شود احساس گرسنگی شدید داشته باشید و بیشتر به سمت هله هوله و فست‌فود می‌روید. حداقل میزان کالری مورد نیاز در این زمان ۱۸۰۰ واحد است. نکته مهم آن است که همانند دوران بارداری، تعداد وعده‌های غذایی باید زیاد اما حجم آنها کم باشد. زیرا اگر فاصله وعده‌های غذایی زیاد باشد اثر هورمونی آن بر میزان شیر مادر موثر است.

خود را تحت فشار قرار ندهید
بلافاصله بعد از زایمان نمی‌توانید شلوارهای جین که قبلا می‌پوشیدید را به تن کنید! همان طور که 9 ماه طول کشیده که به بدن به وزن ماه نهم بارداری برسد، حدودا 9 ماه نیز طول می‌کشد که به وزن سابق برگردید. اصلا، مناسب هم نیست که سریع وزن کم کنید زیرا با سیستم تولید شیر در بدن شما تداخل دارد. باید حدود 6 هفته برای کاهش جدی وزن صبر نمایید. ذکر این نکته نیز ضرروی است که سرعت کاهش وزن افراد با هم متفاوت است. پس اگر کاهش وزن شما کمتر از همتایان بود ناامید نشوید.

ورزش کنید
اگر واقعا می‌خواهید وزن کم کنید و خوش‌اندام باشید حتما باید ورزش کنید. به خاطر داشته باشید که مثل رژیم غذایی، برای انجام تمرینات جدی ورزشی باید حدود ۶ هفته بعد از زایمان صبر نمایید. با وجود آنکه حالا سر شما خیلی شلوغ شده، اما همیشه راهی برای ورزش کردن وجود دارد. ذکر این نکته نیز ضروری است که داشتن رژیم غذایی بدون تمرینات ورزشی باعث شل‌شدن عضلات می‌شود. شما باید برای کاهش وزن پایدار، رژیم غذایی را با ورزش ترکیب کنید. پیاده‌روی یکی از بهترین ورزش‌ها بعد از تولد فرزند است زیرا می‌توانید بچه را همراه خود ببرید. نباید خود را زیاد خسته کنید زیرا اکنون بچه‌داری و شب نخوابیدن‌ها به اندازه کافی از شما انرژی می‌گیرد. بهتر است ورزشی را انتخاب کنید که از انجام آن لذت می‌برید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.