کدام روش زایمان بهتر است؟
امروزه روشهای مختلفی برای زایمان وجود دارد. در زیر به اختصار به توضیح انواع این روشها و مزایا و معایب آن میپردازیم.
امروزه روشهای مختلفی برای زایمان وجود دارد. در زیر به اختصار به توضیح انواع این روشها و مزایا و معایب آن میپردازیم تا مادران عزیز با آگاهی بیشتر و با در نظر گرفتن تمام جوانب، به انتخاب روش مناسب زایمان با نظر پزشک معالج خود بپردازند.
زایمان فیزیولوژیک:
مزایا:
افزایش سلامت مادران، بلوغ عاطفی مادر. افزایش قدرت باروری زنان،شیردهی موفق، پیوند عاطفی مادر، کودک و پدر. کاهش میزان افسردگی پس از زایمان و عدم نیاز به داروهای مسکن و آنتی بیوتیک، کاهش میزان خونریزی و عفونت، کاهش عوارض و آسیبهای عضلهی کف لگن، عدم نیاز به برش جراحی و دخالتهای دارویی، کاهش سزارین، رضایت بالای مادر و افزایش اعتماد به نفس او، احساس نشاط و شعف در مادران پس از زایمان و بهبود روابط زناشویی، ایجاد پیوند عاطفی قوی خانوادگی، تکامل ریوی جنین و بالارفتن مقاومت سیستم ایمنی کودک، کاهش دیابت، آسم و آلرژی. کودکان متولد با این روش، نوزادانی با تکامل سیستم عصبی و یکپارچگی حسی بالاتر، هوشیارتر و آرامتر خواهند بود وکمتر نیاز به عملیات احیاء و بستری در بخش ویژهی نوزادان نیاز پیدا میکنند.
معایب:
نیاز به اطاق خصوصی در بیمارستان مجهز با امکانات حضور همراه و امکان فراهم آوردن مامای همراه و متخصص. مادران باید کلاسهای آمادگی زایمان را در طی بارداری گذرانده و همراهان نیز با این تکنیک آشنا شوند.
زایمان در آب :
از زایمانهای فیزیولوژیک محسوب میشود که از خاصیت آب در کاهش احساس درد استفاده میشود. زایمان در آب، میزان پارگی و آسیب عضلات کف لگن را به حداقل میرساند و نیازی به برشهای جراحی و مداخلات دارویی ندارد. زایمان موفقتر خواهد بود و احتمال سزارین، بسیار پایین میباشد. نیازی به بیحسی، بیدردی و دارو نیست. حس رضایت مادران بسیار بالا خواهد بود. مادران احساس آرامش بسیار بالایی در زمان غوطهورشدن در آب خواهند داشت و از زایمان خاطرهی زیبایی به یاد خواهند سپرد. فرزندان متولد با زایمان در آب، فرزندان آرامتر و منعطفتری خواهند بود. میزان هوشیاری این نوزادان بسیار بالاست.
معایب:
نیاز به وجود بیمارستان مجهز به امکانات زایمان در آب، ماما و پزشک متبحر به این تکنیک که در نوزاد امکان خطر بلعیدن آب پیش نیاید.
زایمان اپیدورال :
مزایا:
کاهش سزارین و عوارض پس از آن. بالارفتن همکاری مادر هنگامی که امکان تحمل و مدیریت درد زایمان را در او نداشته باشیم و کاهش طول مدت مرحلهی اول زایمان.
معایب:
افزایش طول زمان مرحله دوم زایمان. نیاز به بیمارستان مجهز به تیم متخصصین بیهوشی کارآمد. بالارفتن میزان استفاده از وکیوم و فورسپس و اپی زیاتومی در حین زایمان.
سزارین:
مزایا:
کمک به نجات مادر و جنین در موارد تهدیدکنندهی خطر جان آنها.
معایب:
سزارین یک جراحی بزرگ شکمی محسوب میگردد که در آن افزایش خونریزی و عفونت در مادران، افزایش بارداریهای پرخطر بعدی، بالارفتن میزان مرگ مادر به دلیل عوارض بیحسی و بیهوشی برمادر و نوزاد، کاهش شیردهی موفق و افزایش افسردگی پس از زایمان و کاهش قدرت باروری مادران دیده میشود.
زایمان وی بک (زایمان طبیعی پس از سزارین قبلی )
مزایا:
عدم نیاز به جراحی دوم شکمی، حفظ قدرت باروری زنان، بالا رفتن میزان سلامت مادر و جنین، کلیهی مزایای زایمان فیزیولوژیک و عدم ایجاد عوارض سزارین.
معایب:
باید زایمان فقط به روش فیزیولوژیک انجام گردد، شرح حال دقیق از سابقه جراحی قبلی گرفته شود، بیمارستان مجهز و پزشک و مامای حاذق نیاز میباشد، مادران باید دورهها و کلاسهای آمادگی زایمان را گذرانده باشند و اطرافیان نیز با این روش آشنا باشند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼