۱۶۵۷۵۴
۲۱۲۸
۲۱۲۸

زایمان به روش طبیعی، هر آنچه که می‌خواهید بدانید

زایمان طبیعی یکی از روش های قدیمی برای به دنیا آوردن جنین از رحم مادر باردار است، که در واقع بی دردسرترین روش برای زایمان است.

زایمان طبیعی یکی از روش های قدیمی برای به دنیا آوردن جنین از رحم مادر باردار است، که در واقع بی دردسرترین روش برای زایمان است فواید بسیار زیادی برای مادر و جنین دارد و در نهایت منجر به تولد کودکی سالم و زیبا می شود. مزیت عمده ای که در زایمان طبیعی برای نوزاد وجود دارد، این است که مادر می تواند بلافاصله بعد از تولد با فرزند خود تماس اولیه را داشته باشد و همچنین تغذیه با شیر مادر را خیلی زودتر از عمل سزارین شروع نماید. بسیاری از زنان از درد زایمان طبیعی نگران هستند اما با مراقبت های دوران بارداری می توان تا حدود بسیار زیادی از این درد را کاست و یک زایمان راحت را تجربه کرد.

اقدامات قبل از زایمان طبیعی
۱- زمان دقیق زایمان
لازم است تا قبل از زایمان یک برنامه ریزی دقیق برای دوران بارداری خود داشته باشید و با توجه به آن بتوانید هفته های بارداری را تخمین بزنید و زمان زایمان را به صورت دقیق تر تخمین بزنید .
۲- با پزشک خود مشورت کنید
از متخصص زنان و زایمان خود بخواهید تا راهنمایی های لازم و دقیق در این رابطه را به شما ارائه دهد و البته نسبت به موارد بسیار مهم دوران بارداری اطلاعات لازم را دریافت کنید. شما باید بیماری های احتمالی دوران بارداری را بشناسید و مواردی که جهت پیشگیری از ابتلا به آن مهم می باشند را رعایت نمایید.
۳- انجام آزمایشات مربوط به زایمان
در ماه آخر جنین به سمت لگن مادر می چرخد، با انجام سونوگرافی می توانید از سلامت او همچنین نحوه قرار گیری او در رحم مطلع شوید تحرکات جنین را زیر نظر قرار بدهید و مرتب مورد معاینه باشید تا از زایمان های دیر هنگام نیز جلوگیری نمایید.
۴- احتیاط در دوران بارداری
از بلند کردن اجسام سنگین بپرهیزید.
داروهای ممنوع را مصرف نکنید و رژیم غذایی دوران بارداری را رعایت نمایید.
دائما با پزشک در ارتباط باشید و کوچکترین تغییرات غیر عادی را گزارش کنید.
اگر دچار خونریزی شدید و یا اینکه ترشح شما زیاد بود به پزشک اطلاع دهید.
تورم بیش از اندازه که با دفع پروتئین نیز همراه باشد خطرناک است و ممکن است نشانه ای از مسمومیت بارداری باشد لازم است که به این نکته توجه داشته باشید.
به یک زایمان آرام و بدون استرس فکر کنید و نگرانی های دوران بارداری را کنار بگذارید به یاد داشته باشید که همواره انرژی مثبت شما به جنین منتقل خواهد شد.

نحوه زایمان طبیعی
۱- علائم شروع زایمان
به طور کلی فرآیند زایمان سه مرحله می باشد:
مرحله اول: به وجود آمدن دردهای ناشی از زایمان تا باز شدن دهانه رحم به شکل کامل
مرحله دوم: زمانی می باشد که دهانه رحم به شکل کامل باز می شود تا زمانی که نوزاد خارج شود
مرحله سوم: این مرحله شامل خارج شدن نوازد تا زمان خروج شدن جفت می باشد
۲- حرکت جنین در زمان زایمان
در زایمان طبیعی با انقباض رحم جنین در شکم مادر می چرخد و در نهایت در لگن جای می گیرد، سر جنین به سمت رحم می چرخد و در واقع جنین برای تولد آماده ی شود، احساس درد های لگنی در هر بار انقباض رحمی منجر می شود تا در بدن مادر اندروفین ترشح شود، اندروفین هورمونی برای کاهش میزان درد در زمان زایمان است که می تواند در تسکین درد های ناشی از تولد جنین موثر باشد.
۳- نگران درد زایمان نباشید

بالاخره بعد از تحمل درد های زایمان سر نوزاد به دهانه ی رحم فشار وارد می کند و در نهایت به کمک متخصص زنان و زایمان جنین بیرون کشیده می شود و به دنیا می آید. در زمان زایمان با مسکن ها و نیز تجویز داروهای مشخص برای تحمل درد مادر آمادگی بیشتری را برای به دنیا آوردن جنین پیدا می کند.

مزایای زایمان طبیعی
زایمان طبیعی از برخی لحاظ بسیار راحت و بدون درد سر است و مخاطره ای برای مادر و جنین در بر ندارد.
از مزایای آن نسبت به سزارین دوران بستری می باشد که این دوران در بیمارستان نسبت به سزارین بسیار کم است
کودکانی که از این روش به دنیا می آیند دچار مشکلات تنفسی نمی شوند
نوزادان در این روش به راحتی شیر می خورند و در گرفتن سینه از مادر دچار مشکل نمی شوند
نوزادانی که از طریق زایمان طبیعی متولد شده باشند، در راه خروج از رحم با باکتری های زیادی از طریق کانال تولد روبه رو می شوند که این باکتری ها می توانند سیستم ایمنی بدن او را افزایش داده و همچنین روده های او را از گزند باکتری های گوناگون محافظت کنند.
خانم هایی که زایمان طبیعی را پشت سر گذاشته اند، اعتماد به نفس بسیار بیشتری دارند و نیرومندتر هستند.

مراحل زایمان طبیعی
۱- مرحلۀ اول زایمان طبیعی
مرحله ی اول با درد های آرام همراه است، معمولا این درد تا باز شدن کامل دهانۀ رحم با شما همراه می باشد.
۲- مرحله دوم زایمان طبیعی
در این مرحله شما برای تولد نوزاد آماده هستید. برای این منظور به طرف یک صندلی راحت هدایت خواهید شد قبل از این موارد ناحیه ی تناسلی شما با مواد ضد عفونی کننده شسته می شود و روی شکم و پاهایتان پارچه های استریلی پهن می گردد روی تخت دراز می کشید و آماده خروج جنین می شوید.
مرحله ی دوم زایمان طبیعی که از باز شدن دهانه ی رحم تا خروج نوزاد را شامل می شود روند زایمان را پایان می بخشد و بعد از آن مادر می تواند فرزند دلبندش را در آغوش بگیرد.
در حین انقباضات رحمی باید این ناحیه به اندازه ۱۰ سانتی متر باز شود تا سر نوزاد بتواند از آن بیرون بیاید
بعد از این که دهانه رحم به اندازه ی ایده آل و مناسب باز شد جنین با فشار وارد کردن به آن بیرون می آید.
البته بعد از این مورد نیاز است تا جفت به صورت کامل از رحم خارج شده و بند ناف نوزاد نیز از مادر جدا شود.
نیاز است تا دهان و بینی نوزاد تمیز شود تا بتواند به راحتی نفس بکشد و بعد از این اتفاق شما برای اولین بار صدای گریه ی او را خواهید شنید.
۳- مرحله سوم زایمان طبیعی
مرحله ی سوم که در واقع آخرین مرحله است و بسیار سریع اتفاق می افتد با خروج جفت از رحم مادر همراه است. همانطور که می دانید جفت در طول حاملگی به دیواره ی رحم وصل است و در واقع جنین تمامی مواد غذایی و منابع حیاتی لازم را از طریق آن دریافت می نماید. جفت از طریق بند ناف تغذیه و اکسیژن را به جنین می رساند و دفع ضایعات او را انجام می دهد.
با تولد نوزاد و خروج او از رحم مادر انقباض رحم نیز متوقف می شود بعد از مدت کوتاهی رحم دوباره شروع به انقباض می کند و در نهایت نیز این انقباض جفت را از دهانه ی رحم جدا می سازد و آن را به بیرون هدایت می کند که معمولاً با خروج مقداری خون نیز همراه می باشد.این لحظه شیرین ترین اتفاق زندگی یعنی به آغوش کشیدن فرزند را در پی خواهد داشت که درد سر های دوران بارداری و سختی های زایمان را از یاد خواهد برد.

ترشحات پس از زایمان طبیعی
ممکن است در روزهای اولیه پس از زایمان ترشحاتی مخاطی ترکیب شده با خون از واژن زنان خارج شود که بروز این ترشحات امری معمول بوده و جای هیچگونه نگرانی نیست چرا که زمان ترمیم بخش های داخلی رحم، خونریزی رخ می دهد و پیدایش آن نشان دهنده سلامت بدنی مادر است اغلب این علایم و خونریزی ها تا ۴ الی ۶ هفته طول می کشند. اگر ترشحات رحمی بوی نامطلوب و میزان خون زیادی داشتند در این صورت لازم است به پزشک متخصص زنان خود مراجعه کرده و وی را در جریان این مشکل قرار دهید.
وضعیت شما پس از زایمان
بدن شما پیش از زایمان تغییرات زیادی کرده بود و پس از زایمان نیز تغییراتی را تجربه خواهید کرد. برخی از این تغییرات جسمی پس از زایمان می‌تواند شامل موارد زیر باشد:
۱- دردناکی پستان‏‌ها
با شروع تولید شیر، پستان‌ها ممکن است به مدت چند روز متورم، سفت و دردناک باشند یا در قسمت نوک پستان‏‌ ها نیز احساس درد کنید.
۲- هموروئید یا بواسیر
هموروئید یا واریسی شدن و تورم وریدهای ناحیۀ مقعد پس از دوران بارداری و زایمان عارضه‌ ای شایع است.
۳- یبوست
تا چند روز پس از زایمان، مدفوع کردن ممکن است دشوار باشد که دلیل این مسئله می‌تواند هموروئید، اپیزیوتومی یا درد ماهیچه‌های ناحیۀ مقعد باشد.
۴- گر گرفتن و عرق سرد
سازگار شدن بدن با تغییر سطح هورمون‌ها و جریان خون ممکن است باعث شود که لحظه‌ ای از گرما عرق کنید و لحظۀ بعدی از سرما زیر پتو بروید.
۵- بی‌ اختیاری ادرار و مدفوع
کشیده شدن ماهیچه‌ ها در زمان زایمان، به خصوص اگر زایمانی طولانی داشته‌ اید، ممکن است باعث خروج چند قطره ادرار یا دفع مقداری مدفوع هنگام خندیدن یا عطسه کردن شود.
۶- درد پس از زایمان
انقباضات رحم تا چند روز پس از زایمان برای برگشتن آن به اندازۀ قبلی ادامه دارد. این انقباضات معمولاً هنگام شیر خوردن نوزاد بیشتر می‌ شود.
۷- ترشحات رحم یا نفاس
بلافاصله پس از زایمان، ترشحات خونی را خواهید دید که از خونریزی عادی عادت ماهانه شدیدتر است. با گذشت زمان، این ترشحات به رنگ سفید یا زرد متمایل و در حدود دو ماه کاملاً قطع می‌شود.
۸- درد در ناحیۀ محل پارگی یا اپیزیوتومی (Episiotomy)
اپیزیوتومی ایجاد یک برش در ناحیۀ بین واژن و مقعد توسط پزشک برای کمک به خارج کردن نوزاد یا پیشگیری از پارگی این ناحیه در زمان زایمان است. در صورت انجام اپیزیوتومی یا پارگی ناحیۀ بین واژن و مقعد هنگام زایمان، بخیه‌ های این ناحیه ممکن است باعث ایجاد مشکل در راه رفتن و نشستن شود. در زمان بهبودی نیز ممکن است هنگام سرفه یا عطسه کردن احساس درد داشته باشید.
از لحاظ روانی نیز ممکن است روزها یا هفته‌های پس از زایمان، زودرنج یا افسرده باشید یا به راحتی به گریه بیفتید. نشانه‌ های بالا در بیشتر زنان، پس از زایمان بروز می‌کنند و ممکن است با تغییرات فیزیکی که شامل تغییر سطح هورمون‌ها و خستگی است و سازگار شدن از لحاظ عاطفی با مسئولیت‏‌های مراقبت از نوزاد تازه از راه رسیده مرتبط باشد. در صورت ادامه پیدا کردن این مشکلات به پزشک خود اطلاع دهید، زیرا ممکن است به افسردگی پس از زایمان دچار شده باشید که مسئله‌ ای جدی است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.