کاهش وزن بعد زایمان، زمان مناسب
احتمالاً پزشک یا مامای شما کاهش وزن بلافاصله بعد از زایمان را به شما توصیه نمی کند...
احتمالاً پزشک یا مامای شما کاهش وزن بلافاصله بعد از زایمان را به شما توصیه نمی کند. بدن شما برای برگشتن به قبل از بارداری نیاز به زمان دارد، بنابراین قبل از تصمیم به کاهش وزن باید با پزشکتان در این مورد مشورت کنید.
چطور می توان به صورت ایمن وزن کم کرد؟
از غذاهای سالم، شامل میوه ها و سبزیجات در رژیم غذایی روزانه خود مصرف کنید. برای تأمین آب مورد نیاز بدن، در طول روز به میزان کافی آب بنوشید و میان وعده های سالم انتخاب کنید. غذاهای سالم علاوه براین که به شما کمک می کنند تا به شکل سالمی کاهش وزن پیدا کنید، این اطمینان را به شما می دهند تا بتوانید با نیاز های نوزادتان تطابق پیدا کنید.
این راه کارها به شما کمک می کنند تا به وزن مناسب دست پیدا کرده و آن را حفظ کنید:
صبح ها برای وعدۀ صبحانه وقت بگذرید.
روزانه حداقل ۵ واحد میوه و سبزی مصرف کنید.
در رژیم غذایی روزانه خود از غذاهای سرشار از فیبر مثل جو، لوبیا، عدس، غلات و مغزها مصرف کنید.
در همۀ وعده های غذایی خود از مواد غذایی نشاسته ای مثل نان، برنج و پاستا (ترجیحاً انواع سبوس دار آن ها که فیبر بیشتری دارند) مصرف کنید.
تا آنجا که می توانید مصرف غذاهای شیرین و چرب را در رژیم غذایی خود کاهش داده و فست فودها، شیرینیجات، کیک ها، بیسکوئیت ها و نوشیدنی های گازدار را از رژیم غذایی خود حذف کنید.
به واحدهای مواد غذایی مختلف در وعده های غذایی اصلی و میان وعده ها توجه کنید.
اگر همراه با مصرف غذاهای سالم، فعالیت بدنی خود را افزایش دهید، بسیار مؤثر خواهد بود؛ چرا که کمک می کند به جای بافت عضلانی، چربی های بدنتان مصرف شود. همچنین به این شکل می توانید تناسب اندام خود را افزایش دهید.
چه ورزش هایی برای شما مناسب هستند؟
هم اکنون که نوزاد شما به دنیا آمده است، دستیابی به زمان مناسبی برای ورزش برای شما سخت است؛ ولی اگر ورزش کردن را در اولویت برنامه های خود قرار دهید، کار دشواری نخواهد بود. شما می توانید به محض اینکه احساس کردید می توانید، با ورزش های سبک مثل پیاده روی، ورزش های کف لگن و ورزش های کششی شروع کنید. با وجود این، برای انجام ورزش های سنگین تر، شما باید 6 هفته یا بیشتر از زمان زایمان خود صبر کنید.
شما می توانید همراه نوزادتان ورزش کنید. می توانید او را در کالسکه گذاشته و با خود به پیاده روی ببرید یا در صورت امکان می توانید او را در کالسکه با خود به باشگاه ورزشی ببرید. هوای تازه، خلق و خوی شما را هم بهتر می کند.
کالری روزانۀ مورد نیاز مادر چقدر است؟
میزان کالری مورد نیاز شما به وزن کنونی، میزان فعالیت بدنی و وضعیت شیردهی شم بستگی دارد. کاهش وزن بعد از زایمان کار دشواری است، ولی قبل از اینکه برای بارداری بعدی خود اقدام کنید، تلاش کنید تا وزن اضافی که در دوران بارداری خود دریافت کرده اید را کاهش داده و به وزن قبل از بارداری خود برگردید. اضافه وزن شما در شروع بارداری و همچنین میزان وزن گیری شما در طول بارداری بر کاهش وزن بعد از زایمانتان اثر دارد.
شاید از این موضوع متعجب شوید که حتی کمی افزایش وزن بیشتر و یا افزایش نمایۀ تودۀ بدنی به میزان یک یا دو واحد بیشتر در بین بارداری ها، احتمال بروز عوارض را در بارداری بعدی افزایش می دهد. از جملۀ این عوارض می توان به فشار خون بالا، دیابت بارداری و تولد نوزاد بزرگ اشاره کرد.
کم کردن وزن اضافه شده در دوران بارداری، بعد از تولد نوزاد می تواند مدیریت وزن دراز مدت شما را تحت تأثیر قرار داده و کمک می کند تا بتوانید کاهش وزن خود را حفظ کنید. وقتی وزن خود را کنترل کنید، در دراز مدت اثرات گسترده ای بر وضعیت سلامتی شما خواهد داشت و می تواند احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲، بیماری عروق قلبی و تعدادی از سرطان ها را کاهش دهد.
آیا شیردهی بر کاهش وزن مادر اثر دارد؟
اگر نوزاد شما از شیر مادر تغذیه می کند، قبل از شروع کاهش وزن باید تا پایان دورۀ شیردهی خود صبر کنید.
در این صورت شما نسبت به مادرانی که نوزادان خود را با شیر مصنوعی تغذیه می کنند، به کالری بیشتری نیاز دارید. بدن شما برای تولید شیر بیشتر به 330 کالری اضافه (نسبت به زمان قبل از بارداری) احتیاج دارد. با این وجود، مقداری از این کالری اضافی از طریق ذخایر چربی بدنی مادر تأمین خواهد شد. این نشان می دهد که شیردهی در صورتی که کالری اضافی برای آن دریافت نکنید و غذای سالم و فعالیت بدنی مناسب داشته باشید می تواند به کاهش وزن شما کمک کند.
کاهش وزن در دوران شیردهی در صورتی ایمن خواهد بود که به صورت تدریجی انجام گیرد. کاهش وزن بین نیم تا یک کیلوگرم در هفته، نمی تواند بر تولید شیر یا رشد وزن نوزاد اثر منفی داشته باشد.
منبع:
ابر سلامت
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼