خوردن عسل در دوران شیردهی، خطرناک نیست؟
غذاهایی وجود دارد که مادران از مصرف آنها مطمئن نیستند چرا که بیم آن دارند از طریق شیر به شیرخوار منتقل شود.
غذاهایی وجود دارد که مادران از مصرف آنها مطمئن نیستند چرا که بیم آن دارند از طریق شیر به شیرخوار منتقل شود. یکی از این غذاها عسل است چون به خاطر خطر احتمالی مسمومیت بوتولیسم اطفال، به شیرخواران کمتر از یکسال داده نمیشود. این یک عارضه بسیار کشنده است که توسط باکتری کلستریدیوم بوتولینوم تولید میشود. در این مقاله خواهید خواند که آیا در این دوران میتوانید عسل مصرف کنید یا خیر.
آیا خوردن عسل در دوران شیردهی بی خطر است؟
بله، مادری که فرزند خود را شیر میدهد میتواند عسل پاستوریزه میل کند. با این حال بهتر است از مصرف عسل خام که احتمال وجود کلستریدیوم بوتولینوم در آن زیاد است خودداری کنید. اما فلور روده ای موجود در دستگاه گوارش بزرگسالان این توانایی را دارد تا هاگ های بوتولیسم را بکشند.
از آنجا که هاگ های بوتولیسم در دستگاه معدی و روده ای مادر کشته میشود، وارد جریان خون یا شیر نخواهد شد. از این گذشته هاگ ها بزرگتر از آن است که بتواند وارد شیر مادر شود و حتی سم بوتولینیوم هم وارد شیر نمیشود. پس خیالتان راحت باشد، شیر مادر نمیتواند منبعی از سم یا هاگ های باکتریایی باشد و موجب بوتولیسم اطفال شود.
برخلاف بزرگسالان، دستگاه گوارش نابالغ شیرخواران اسید کافی برای کشتن باکتری های تولیدکننده بوتولیسم را ندارد. اگر شیرخوار عسل خامی بخورد که حاوی هاگ های بوتولیسم است، ممکن است در روده بزرگ او بنشیند و موجب تولید سم عصبی بوتولینیوم و مسمومیت بوتولیسم اطفال شود.
احتیاط های لازم پیش از خوردن عسل در دوران شیردهی
اگر به فرزند خود شیر میدهید و عادت به مصرف مداوم عسل دارید، میتوانید این کار را ادامه بدهید، اما احتیاطهای اشارهشده در زیر را رعایت کنید:
- عادت کنید که دستهایتان را خوب بشویید تا از احتمال چسبیدن هاگ های بوتولیسم به دستها و انگشت هایتان و انتقال آن به شیرخوار جلوگیری کنید.
- قبل از خرید شیشه عسل به تاریخ تولید و انقضای آن توجه کنید.
- عسل با کیفیت بالا که خوب فرآوری و پاستوریزه شده انتخاب کنید.
- در مصرف عسل اعتدال به خرج دهید.
- با پزشک خود در مورد انواع عسل و نوعی که برای شما مناسب است مشورت کنید.
مزایای خوردن عسل در دوران شیردهی برای مادر شیرده
عسل یکی از قدیمیترین شیرین کننده های روی زمین است و مزایای زیادی برای سلامتی دارد.
- یک شیرین کننده سالم است.
- حاوی آهن و مقدار کمی کلسیم، اسید فولیک، ویتامین C و B است.
- عسل محلی حتی میتواند به تقویت سیستم ایمنی مادر کمک کند.
- برای درمان زخم ها، زخم های دیابتی و دیگر اختلالات گوارشی مفید است.
- میتواند کولیت، نشانه های سرماخوردگی و گلودرد را درمان کند.
- از سرطان و بیماری قلبی جلوگیری میکند.
در چه زمانی مادر شیرده باید از مصرف عسل خودداری کند؟
شواهد علمی کمی در مورد تاثیرات جانبی مصرف عسل در دوران بارداری یا شیردهی وجود دارد. به طور کلی، اگر به گرده یا دیگر آلرژیهای مربوط به زنبور حساسیت دارید بهتر است عسل مصرف نکنید. همچنین از مصرف عسلی که از گیاهان مربوط به رسته گل صدتومنی تهیه شده به خاطر سمی بودن آن خودداری کنید. افرادی که مبتلا به دیابت یا قند خون پایین هستند بهتر است احتیاط کنند. پیش از اضافه کردن عسل به رژیم غذایی خود با دکتر مشورت کنید.
پرسش و پاسخ های مهم در خصوص خوردن عسل در دوران شیردهی
آیا در دوران شیردهی میتوانم نوشیدنی عسل و دارچین بنوشم؟
در بیشتر موارد نوشیدنی عسل و دارچین برای مادران شیرده بیخطر است. اما پیش از افزودن آن به رژیم غذایی خود با پزشک مشورت کنید. در دوران بارداری حتی میتوانید آب لیمو عسل بنوشید.
آیا چای زنجبیل و عسل برای مادران شیرده مفید است؟
بله، چای تهیه شده از عسل و زنجبیل در زمان شیردهی خوب است و نشانههای سرماخوردگی را کاهش میدهد و از بین میبرد. زنجبیل برای کاهش مشکلات تنفسی و سرفه و همچنین تقویت جریان شیر مفید است. عسل گلودرد را آرام میکند. این مواد طبیعی برای شیرخوار هم بی ضرر است. با این حال، اگر بعد از شیردهی متوجه کهیر، بیقراری یا اسهال شدید میتواند نشانه حساسیت شیرخوار به عسل یا زنجبیل باشد.
آیا میتوانم در دوران شیردهی عسل مانوکا بخورم؟
عسل مانوکا از شهد درخت مانوکا در استرالیا و نیوزلند تهیه میشود. این عسل تکگل معمولا بخشی از درمانهای خانگی است و در دوران شیردهی میتوان از آن استفاده کرد. در واقع از دیگر درمانهای سنتی برای آلرژی مطمئنتر است. اما از آن به عنوان کرم ضدباکتری روی نوک پستان استفاده نکنید تا از تماس آن با شیرخوار جلوگیری شود.
آیا طی فرآوری عسل میتوان هاگ ها را از بین برد؟
فرآوری عسل نمیتواند هاگ های بوتولینیوم را از بین ببرد و حتی مصرفکننده هم نمیتواند آنرا تشخیص بدهد.
منبع:
نی نی پلاس
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼