۱۸۴۶۸۸
۱۰۹۶
۱۰۹۶

شیردهی و مشکلات آن، مسدود شدن مجاری شیر

مسدود شدن مجاری شیر کاملا واضح و مشخص است. توده کوچکی که ممکن است دردناک باشد احساس می شود.

مسدود شدن مجاری شیر کاملا واضح و مشخص است. توده کوچکی که ممکن است دردناک باشد احساس می شود ( محل این توده در مسیر مجاری شیر در هر نقطه ای میتواند باشد). به منظور درمان به مدت پنج دقیقه حوله گرمی روی سینه بگذارید و سپس به آرامی ماساژ دهید و شیر را به سمت پایین به طرف نوک سینه برانید.
سپس شیردادن را شروع کنید و دقت داشته باشید که صورت کودک به طرف مجاری مسدود شده قرار گیرد و به ماساژ ادامه دهید. هرچه شیر بیشتری به کودک بدهید مجاری سریع تر تخلیه می شوند.

التهاب پستان ( ماستیتیس )
التهاب پستان جدی و خطرناک است. چنانچه مشابه علائم سرماخوردگی مثل تب مختصر ، خطوط یا لکه های قرمز روی پوست داشته باشید ممکن است به التهاب پستان مبتلا باشید. به رختخواب بروید ، مایعات زیاد بنوشید و پستان را کمپرس گرم کنید و از سمت مبتلا شده کودک را تغذیه کنید. چنانچه صبح روز بعد احساس بهتری نداشته باشید از پزشک خود آنتی بیوتیک بخواهید.
شیردادن را مطلقا متوقف نکنید زیرا موجب شدیدتر شدن التهاب میشود. درمان التهاب پستان را به تاخیر نیندازید. التهاب های درمان نشده ممکن است منجر به آبسه شود و به جراحی بینجامد. اگرچه بعضی مادران سعی میکنند التهاب پستان را بدون استفاده از آنتی بیوتیک درمان کنند ، ولی شما این کار را نکنید.
ارزش خطر ایجاد آبسه را ندارد و آنتی بیوتیک نیز صدمه ای متوجه جریان شیردادن به فرزندتان نمی کند. چنانچه مایل به استفاده از داروهای طبیعی باشید اشکالی وجود ندارد ولی آنتی بیوتیک خود را نیز مصرف کنید.

برفک ( آلودگی قارچی)
برفک آلودگی و عفونت تخمیری نیز نامیده میشود. برفک واقعی رواج فراوانی ندارد. در حقیقت امروزه برفک به هر نوع عارضه ی دردناک رایج سینه اطلاق می شود ( حتی ممکن است نوزاد آرواره ای قوی داشته باشد و تا زمانی که بتواند مکیدن را به درستی انجام دهد ، موجب درد و ناراحتی مادر شود).
در صورت آلودگی واقعی قارچی ، شقاق هایی روی نوک پستان ها وجود خواهد داشت که در تمام طول مدت شیردادن به نوزاد دردناک خواهند بود. به منظور کنترل آلودگی قارچی به نظافت نوک سینه ها و هر آنچه با آنها در تماس است اهتمام ورزید.
با محلول شستشو نوک سینه را بشویید. ( یک قاشق شربت خوری سرکه در یک فنجان آب) یا کرم نیستاتین ( از داروخانه تهیه کنید) به کار ببرید تا از تکثیر قارچ پیشگیری شود.

فقدان جریان شیر
بعضی مادران به علت عدم احساس جریان شیر از همان مراحل اول شیر دادن به نوزاد خود دچار مشکل هستند. در حقیقت بسیاری از مادرانی که به علت کافی نبودن شیر ، تغذیه ی نوزاد با شیر مادر را کنار گذاشته اند ، دارای شیر کافی ، اما فاقد جریان شیر بوده اند.
بدون این واکنش کودک جریان ضعیف و قطره قطره ای از شیر دریافت می کند که فقط به اندازه ی هورت کشیدن و نه قلپ قلپ سر کشیدن است. استرس بزرگترین بازدارنده ی جریان شیر است بنابراین هر چیز کاهش دهنده ی استرس مانند یک حمام گرم یا گوش دادن به موسیقی میتواند موثر باشد.
داروهایی از قبیل رگلان - داروی ضد تهوعی که قادر به افزایش میزان شیر است - نیز قادرند جریان شیر را تسریع کنند. در هر صورت مادرانی که سابقه ی افسردگی دارند مجاز به مصرف رگلان نیستند.

جریان بسیار سریع شیر
جریان بسیار سریع شیر ممکن است نوزاد را وادار به قلپ قلپ نوشیدن شیر، حالت خفگی یا حتی کنار کشیدن از سینه مادر کند. شاید بد نباشد ابتدا قدری از شیر دوشیده شود. در هر نوبت شیردهی سعی کنید فقط از یک پستان شیر داده شود ( در صورت احساس ناراحتی شاید مجبور به دوشیدن پستان دیگر در فاصله ی دو نوبت شیر دادن باشید).
سعی کنید در ضمن شیر دادن ، به بالش یا پشتی مبل تکیه کنید ؛ به طوری که بالای سر کودک بالای پستان باشد تا او بتواند شیر را بدون سرازیر شدن به گلویش سر بکشد.

نوک پستان صاف یا فرورفته
چنانچه نوک سینه ها هنگام بیداری و برانگیختگی - یا در هوای سرد - بیرون زده نباشد بر اساس آنچه در کتاب های آناتومی آمده مادر دارای نوک پستان فرورفته است. به منظور بررسی در انتهای نوک سینه ، سطح دایره وار قهوه ای پر رنگ را فشرده و سپس به سمت قفسه سینه فشار دهید ، در صورت بیرون نزدن نوک سینه ، اصطلاحا نوک سینه را صاف می نامند.
نوک سینه ی فرو رفته ی واقعی ممکن است مانعی برای شیردهی موفقیت آمیز باشد اما چنین مشکلی نیز معمولا درمان شدنی است . چنیدن بار در طول روز با دست نوک سینه ها را به صورت دورانی ماساژ دهید.
در سوتین خود کلاهکی قرار دهید که ناحیه ی رنگی اطراف نوک پستان را فشرده می سازد و موجب بیرون زدن نوک سینه می شود و نیز شیر را با یک شیر دوش قوی بدوشید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.