۱۸۷۶۴۰
۱۵۰۵
۱۵۰۵

تعیین زمان زایمان، محاسبه سریع آن

زمانی که بارداری شما تائید شد، تنها چیزی که می خواهید بدانید تاریخ دقیق زایمان تان است.

زمانی که بارداری شما تائید شد، تنها چیزی که می خواهید بدانید تاریخ دقیق زایمان تان است.دانستن تاریخ دقیق وضع حمل به شما کمک می کند تا یک برنامه ریزی صحیح داشته باشید. تولد نوزاد ۴۰ هفته یا ۲۸۰ روز بعد از آخرین روز قاعدگی شما خواهد بود ولی ممکن است به دلایلی که در این مقاله بررسی می کنیم، طول این دوره کمتر و یا بیشتر شود. ادامه ی مطلب را از دست ندهید...

تعیین زمان زایمان از روی آخرین عادت ماهانه
مدت زمان متوسط بارداری 40 هفته یا 280 روز بعد از اولین روز آخرین قاعدگی یا پریودی شما ( LMP) خواهد بود. محاسبه ی زمان مقرر وضع حمل یا همان زمان زایمان با توجه به آخرین قاعدگی بسیار ساده است البته به شرطی که شما تاریخ دقیق اولین روز از آخرین قاعدگی خود را بدانید. بنابراین اگر تاریخ اولین روز از آخرین قاعدگی شما 15 آبان سال 97 باشد، همین روز (یعنی 15/8/97) نقطه ی شروع دوره ی نه ماهه بارداری شما حساب می شود و به طور طبیعی فرزند شما باید 40 هفته بعد در تاریخ 22/5/98 بدنیا بیاید .
برای محاسبه ی سریع آن:
- یک سال به این تاریخ اضافه نمایید: 15/8/97
- سه ماه از آن کم کنید: 15/5/97
- 7 روز به آن اضافه نمایید: 22/5/98
توجه داشته باشید که محاسبه ی زمان زایمان با این فرمول و فرمول های مشابه تقریبی است و متوسط طول دوره ی قاعدگی شما را 28 روز در نظر می گیرد. برخی فرمول ها نیز اعداد متفاوتی به جهت متفاوت دانستن طول دوره ی قاعدگی و متوسط زمان بارداری ، را ارائه می دهند.
برخی از متخصصان از اصطلاح EDC (مخفف Expected date of confinement) برای نشان دادن زمان مورد انتظار برای زایمان استفاده می کنند.
گاهی اوقات به دلیل فراموش کردن تاریخ آخرین قاعدگی و یا قاعدگی های نامنظم نمی توان تاریخ احتمالی زایمان را مشخص نمود. بنابراین سونوگرافی در سه ماهه اول بارداری و بخصوص در هفته ششم تا هفته دوازدهم بارداری می تواند سن تقریبی زایمان را مشخص کند. اگر حتی تاریخ آخرین عادت ماهانه را نیز می دانید، سونوگرافی بارداری به شما کمک می کند تا از زمان وضع حمل خود مطمئن تر شوید.
جالب است بدانید که فقط درصد کمی از زنان در تاریخ مورد انتظار خود زایمان می کنند. حدود 80 درصد از کودکان در فاصله ی 10 روز از زمان مورد انتظار زایمان، به دنیا می آیند. البته این یک بازه ی بزرگ است که حدود 10 روز قبل از تاریخ مورد انتظار و 10 روز بعد از تاریخ مورد انتظار را شامل می شود. بنابراین مدت زمان بارداری بین 38 تا 42 هفته متغیر است. به بارداری که 42 هفته طول می کشد، بارداری کامل (full term) می گویند.
اگر حدود 80 درصد از مادران ؛ بارداری کامل داشته باشند؛ در حدود 20 درصد فقط طبق تاریخ فرزند خود را به دنیا می آورند. حدود 8 تا 10 درصد تولد زودهنگام را بین هفته های 20ام تا 36 ام تجربه می کنند. حدود 8 درصد نیز بعد از هفته ی 42 ام فرزند خود را به دنیا می آورند.
زایمان زودرس یا زایمان زودتر از موعد نیز گاهی اتفاق می افتد و به این دلیل است که درد زایمان خیلی زود برای مادر شروع می شود. در اغلب موارد هیچ دلیل روشنی ندارد، اما می توان دلایل زایمان زودرس را یکی از شرایط زیر دانست:
- شکل غیر عادی رحم که ممکن است به جنین فشار وارد کند.
- جفت سر راهی (Placenta previa) - یکی از مشکلات زایمان می‌باشد که جفت، دهانه رحم (سرویکس) که محل خروج جنین هنگام زایمان است را بطور کامل یا ناقص مسدود می‌کند.
- زایمان دو قلو یا چند قلو
- کنده شدن جفت (Placental abruption) - جدا شدن جفت از دیواره رحم قبل از تولد
- مصرف دخانیات یا تنباکو
- مشکلات و بیماری های مرتبط با غده ی تیروئید
- سایر بیماری های مادر مانند فشار خون بالا، دیابت و بیماری کلیوی
- تب بالا یا عفونت شدید در دوران بارداری
بر خلاف باورهای عمومی، آسیب های روحی و یا حتی آسیب های جسمی مانند افتادن، باعث زایمان زودرس نمی شوند. اگر مادری در یک بارداری زایمان زودرس داشته باشد، به احتمال 25 درصد شانس زایمان زودرس در بارداری های بعدی خواهد داشت.کودکان نارس ممکن است زنده نمانند و یا به سختی زنده بمانند. حتی اگر اندامهای آنها شکل گرفته باشد، ریه ی آنها هنوز تکامل نیافته است و باید با کمک دستگاه نفس بکشند.
پیشرفت های علمی اخیر باعث شده است کودکان با وزن یک پوند هم زنده بمانند و کاملا طبیعی رشد کنند. اما علیرغم این پیشرفتها، تولد زودرس نوزاد؛ عامل اصلی مرگ نوزادان است.
علت زایمان دیرتر از موعد شناخته شده نیست. اما اگر زنی بارداری بعد از موعد داشته باشد، احتمال وقوع دوباره ی این اتفاق در بارداری های بعدی نیز ممکن است. در اکثر موارد حاملگی دیرتر از موعد، مادر تاریخ دقیق قاعدگی خود را درست محاسبه نکرده است و زایمان در تاریخ مقرر انجام شده ولی محاسبات اشتباه انجام شده است.
زایمان دیرتر از موعد برای مادر خطری ندارد اما اگر بیش از 42 هفته طول بکشد، توانایی انتقال اکسیژن و مواد مغذی به جنین کاهش می یابد و همین امر ممکن است منجر به مرگ نوزاد شود. اگر جنین را بعد از تاریخ مقرر به دنیا بیاورید معمولا با ظاهری متفاوت شامل پوست چروکیده، ناخن های بلند، موهای فراوان، بدن پوست پوستی و با کمبود چربی زیر پوست روبرو خواهید شد. در زایمان های بعد از موعد ممکن است مدفوع جنین (به نام مکونیوم) وارد مایع آمنیوتیک شود. اگر جنین این ماده را به داخل ریه ها بکشد موجب پنومونی (ذات الریه) شدید او خواهد شد.
دانستن تاریخ دقیق زایمان به شما کمک می کند تا یک برنامه ریزی صحیح داشته باشید. علاوه بر آن به شما کمک می کند که سوالی را که اکثر افراد از شما می پرسند را پاسخ دهید: زمان زایمان شما چه تاریخی است؟
منبع: کودک تک

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.