عمل جراحی سزارین، کشف یک روش جدید
محققان میگویند به زودی رباتهای جراح میتوانند از پسِ عمل سزارین و جراحی سرطانها برآیند.
محققان میگویند به زودی رباتهای جراح میتوانند از پسِ عمل سزارین و جراحی سرطانها برآیند. پیشبینی میشود رباتها به قدری ماهر و خبره شوند که نیازی به مداخله جراح نباشد و نظارت او کافی باشد؛ شاید حتی دستیاران پزشکان هم بتوانند از این رباتها به راحتی برای اعمال جراحی مثل سزارین و ... استفاده کنند.
استفاده از رباتیک و ثبت DNA افراد جراحی را ایمنتر خواهد کرد و ظرف 20 سال آینده لحظه درخشانی در علم پزشکی ایجاد خواهد شد.
بنا بر پیشبینی کمیسیونهای مستقل، حتی پزشکان خواهند توانست سرطانها را قبل از اینکه آسیبی به بافتهای بدن برسانند، شناسایی کرده و در نتیجه، جراحیها در مقیاسهای کوچک و با خطر کمتر انجام خواهند شد.
بر این اساس، پزشکی در قله این شگفتیهای دیجیتال قرار دارد و ماشینهای جدید میتوانند به زودی ظرف یک سال آینده، وارد بیمارستانهای سازمان ملی سلامت انگلستان شوند. اما بعد از مرگ یک مرد 69 ساله در سال 2015 که برای جراحی قلبش از یک ربات استفاده شده بود، علم پزشکی باید در این زمینه با احتیاط بیشتری پیش برود.
بنا بر پیشبینی متخصصان، روباتها به زودی برای جراحیهای واژینال و جراحی روده، قلب و ریهها استفاده خواهند شد. و استفاده از رباتهای پیشرفته که توسط تکنسینها و جراحها کنترل میشوند، به این معناست که جراحیها سریعتر و کمتر تهاجمی انجام خواهند شد و بهبودیشان راحتتر خواهد بود.
حتی دستیاران مراکز بهداشتی- که نیاز به هیچ مهارت رسمی برای گرفتن این کار ندارند- میتوانند روزی برای انجام عملیات سزارین با رباتها آموزش ببینند.
البته متخصصان و جراحان همچنان مسئول جراحیها خواهند بود اما همیشه نیاز نیست در اتاق جراحی حضور داشته باشند.
این تفاوتها بر روی تمام جراحیها اثر خواهد گذاشت و مسلما سرعت عمل متخصصان برای رسیدگی به نیازهای تک تک بیماران افزایش خواهد یافت.
به این ترتیب جراحیهای سادهتر یا بخشهای روتین جراحیهای بزرگ، میتواند با رباتها توسط تکنسینهای آموزش دیده و توانمند و زیر نظر جراحان انجام شود.
به این ترتیب فرصت جراحان برای جراحیهای پیچیدهتر و بخشهایی از جراحیها که مورد نیاز است، بیشتر خواهد شد. ضمن اینکه افراد سالمند میتوانند در صورت نیاز، جراحیهای بیشتری انجام دهند چراکه این جراحیها مثل سابق به بافت بدن آسیب نمیرساند و ریسک بروز عفونت و سایر عوارض و پیچیدگیهای احتمالی جراحی کاهش مییابد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼