۲۰۹۳۷۳
۳۶۹۱
۳۶۹۱

مصرف آب در شیردهی، روزانه چقدر باید خورد؟

شیر مادر حدودا از ۹۰ درصد آب تشکیل شده است. بنابراین، هنگام شیر دادن، مهم است که هر روز مقدار زیادی مایعات بنوشید.

شیر مادر حدودا از ۹۰ درصد آب تشکیل شده است. بنابراین، هنگام شیر دادن، مهم است که هر روز مقدار زیادی مایعات بنوشید. مصرف آب یا سایر مایعات به اندازه کافی، شما را سالم نگه می­دارد و هیدراته می­کند. همچنین به شما کمک خواهد کرد که تامین شیر کافی برای فرزندتان را حفظ کنید.

وقتی شیر می دهید هر روز باید چقدر آب بخورید؟
مادران شیرده باید هر روز ۶ تا ۸ لیوان آب یا سایر نوشیدنی­های غیرکافئین­دار مصرف کنند. شما باید آب کافی بخورید تا تشنه نشوید. تشنگی راه بدن شما برای اعلام نیاز به نوشیدن آب بیشتر است، بنابراین بهترین کار توجه به بدن خودتان می­باشد. در آب و هوای گرم و یا زمانی که از لحاظ فیزیکی بیشتر فعال هستید، بیشتر تشنه خواهید شد و باید آب بیشتری بخورید. اما، به طور کلی، تا زمانی که برای رفع تشنگی مایعات کافی بنوشید، باید حالتان خوب باشد.

چگونه می توان هر روز به اندازه کافی آب و سایر مایعات نوشید؟
هنگامی که شما یک مامان جدید پرمشغله هستید، ممکن است توجه به مقدار آبی که باید هر روز مصرف کنید، برایتان دشوار باشد. یک راه خوب برای نوشیدن آب کافی این است که هر بار که به کودک خود را شیر می­دهید چیزی برای نوشیدن خودتان به همراه داشته باشید. نوزاد شما باید ۸ تا ۱۲ بار در روز با شیر مادر تغذیه کند. بنابراین، قبل یا بعد از هر شیردهی یک لیوان آب بخورید. یا در حین شیردهی، یک ظرف پر از آب یا سایر نوشیدنی­ها با خود داشته باشید. به این ترتیب، مطمئن می­شوید آنچه را که نیاز دارید، دریافت کرده­اید. همچنین وقتی که میخواهید بیرون بروید نیز، می­توانید یک بطری آب با خود ببرید. آن را در ساک کودک یا در سبد کالسکه بگذارید. با داشتن آب در دست، زمانی که تشنه شوید، می­توانید سریع از آن بنوشید و به احتمال زیاد مایعات کافی در طول روز دریافت خواهید کرد.

یک مادر شیرده باید کدام نوشیدنی­ ها را بخورد؟
آب همیشه یک انتخاب خوب است. آب بدون قند، بدون کافئین بوده و به راحتی در دسترس است، و می توان آن را با هر درجه حرارتی خورد. به علاوه زمانی که به دنبال ایجاد یک تغییر هستید، می­توانید به راحتی آب را با لیمو یا میوه­های دیگر طعم­دار کنید. البته، مجبور نیستید خودتان را تنها به آب محدود کنید. می­توانید مایعات خود را از منابع مختلف تامین کنید، این منابع عبارتند از:
- شیر کم چرب یا بدون چربی
- آب میوه
- آب سبزیجات
- قهوه معمولی یا بدون کافئین
- چای شیردهی
- چای سیاه
- چای سبز
- آیس تی
- لیموناد
- مشروبات غیرالکلی گازدار بدون کافئین
- سوپ

آیا می توان نوشیدنی های کافئین دار و شیرین بنوشید؟
بهتر است تا آنجا که می­توانید از نوشیدنی­های بدون کافئین و بدون قند استفاده کنید. با این حال، مجبور نیستید از چیزهایی که دوست دارید به خاطر شیردهی محروم شوید. خوب است گاه به گاه که یک فنجان (یا دو فنجان) قهوه یا نوشابه بخورید. فقط در مصرفشان زیاده­روی نکنید. سعی کنید نوشیدنی­هاییی که حاوی مقدار زیادی قند یا کافئین هستند را فقط به یک یا دو فنجان در روز محدود کنید.

علائم نشان دهنده عدم مصرف آب آشامیدنی کافی
هنگامی که به اندازه کافی مایعات ننوشید، آب بدنتان کم می­شود. از دست دادن آب بدن می­تواند منجر به یبوست و کاهش میزان شیر مادر شود. اگر هر کدام از علائم ذکر شده در زیر را در خود می­بینید، احتمالا به اندازه­ی کافی آب یا مایعات دیگر مصرف نمی­کنید:
- تشنگی
- خشکی دهان
- ادرار تیره­رنگ
- اغلب کم ادار می کنید
- سرماخوردگی
- ضعف
- خستگی
سردرد

آیا برای شیردهی میبایست شیرگاو بخورید؟
برای شیردهی به نوزاد نوشیدن شیر ضروری نیست. اگر از نوشیدن شیر گاو لذت می­برید، این منبعی عالی از کلسیم است. کلسیم یک ماده­ی معدنی ضروری و بخشی از رژیم غذایی سالم است، به ویژه هنگامی که به کودک شیر می­دهید. اما اگر طعم شیر گاو را دوست نداشته باشید، مجبور به خوردن آن نیستید. شما می­توانید کلسیم کافی در رژیم روزانه­ی خود را از طریق غذاهایی که می­خورید دریافت کنید. پنیر، ماست، آب پرتقال و سبزیجات برگ سبز سایر منابع خوب برای کلسیم هستند.

آیا خوردن بیش از حد آب امکانپذیر است؟
در حالی که نوشیدن آب کافی مهم است، لازم نیست که بیش از حد آب بخورید. نوشیدن بیش از شش تا هشت لیوان آب یا سایر نوشیدنی­ها در روز کمک نمی­کند که شیر بیشتری داشته باشید یا مزایایی دیگری به همراه ندارد. در واقع، مطالعات نشان می­دهد که مصرف بیش از حد آب میتواند سبب کاهش میزان شیر مادر شود و همچنین می­تواند معده­ی شما را پر کند. پر کردن معده با مایعات گرسنگی شما را کاهش داده و از خوردن غذای کافی برای دریافت کالری و مواد مغذی که مورد نیاز است، جلوگیری می­کند.

چه عواملی بر تولید شیر موثرند و نحوه مدیریت چگونه است؟
بدن شما برای ایجاد شیر مادر طراحی شده است. درست بعد از اینکه نوزاد شما متولد شد، شما فقط مقدار کمی از کلستروم (کمی بیش از یک اونس) خواهید داشت. سپس، در هفته­ی اول پس از زایمان، زمانی که شیر مادر شروع به تغییر کلستروم به شیر تغذیه­ای می کند، افزایش زیادی در میزان شیردهی خواهید دید. تا روز پنجم، بسیاری از زنان بیش از ۱۶ اونس (۵۰۰ میلی لیتر) شیر مادر در یک دوره ۲۴ ساعته تولید می­کنند. از آنجا، تولید شیر مادر به آرامی افزایش می یابد، چون نوزاد شما آهسته رشد می­کند و نیازش به تدریج زیاد می­شود.

آیا به اندازه­ی کافی شیر دارید؟
بسیاری از زنان نگران میزان شیر و تامین کامل تغذیه­ی نوزاد خود هستند، اما معمولا این نگرانی غیرضروری است. تقریبا تمام زنان می­توانند شیر تغذیه سالمی برای نوزاد خود ایجاد کنند. هنگامی که یک مادر شیر کمی دارد، احتمالا به علت مکش ضعیف یا عدم تغذیه کافی با شیر است، و به دلیل عرضه­ی کم شیر نیست.
- برای ایجاد منبع قوی از شیر مادر برای کودکتان باید:
- اطمینان حاصل کنید که کودک شما به درستی سینه­تان را می­مکد
- حداقل هر دو تا سه ساعت شیردهی را انجام دهید
- نوزاد خود را کمی بیدار نگه دارید و بگذارید سینه­تان را بمکد
- برای حداقل ۱۰ دقیقه در هر سینه شیردهی کنید

چگونه می توان فهمید که شیرتان کم است؟
اگر کودک شما به درستی سینه را می­مکد و هر ۲ تا ۳ ساعت شیردهی می­کنید، باید بتوانید به اندازه کافی شیر تولید کنید. اما اگر دچار نگرانی شده­اید، به دنبال نشانه­ های زیر باشید که به شما در مورد کم بودن شیرتان هشدار می­دهد:
- در هر بار شیردهی کودک شما بیش از ۴۵ دقیقه تغذیه می­کند.
- همچنان بعد از تغذیه با شیر مادر کودک گرسنه به نظر می­رسد.
- هنگام شیردهی به نوزاد نمی­توانید صدای قورت دادن شیر را بشنوید.
- سینه­هایتان قبل از هر تغذیه کاملا پر نشده است.
- بعد از شیردهی در سینه­هایتان احساس راحتی نمی­کنید.
- بعد از پنج روزگی، کودک شما حداقل شش پوشک خیس نمی­کند.
- فرزندتان به خوبی وزن اضافه نمی­کند.
اگر فکر می­کنید که شیرتان کم است و یا هر یک از این نشانه­ها را می­بینید، با پزشک خود و پزشک کودکتان تماس بگیرید. اگر مسئله­ای وجود داشته باشد، هر چه سریعتر شما و پزشکان آن را شناسایی کنید، سریعتر می­توانید آن را رفع کرده و دوباره شیردهی کنید.

چه چیز می تواند کفایت شیرمادر را تامین کند؟
چیزهای زیادی وجود دارد که می­تواند عرضه شیر شما را تحت تاثیر قرار دهد. استرس، خستگی، دوران قاعدگی، بارداری جدید، قرص­های کنترل قند خون، کافئین، سیگار کشیدن، نوشیدن الکل و مشکلات بهداشتی می­توانند باعث کاهش میزان شیر مادر شوند. بنابراین، اگر متوجه کاهش میزان عرضه شیرتان شدید، نگاهی به آنچه که در زندگیتان می­گذرد بیاندازید تا ببینید آیا می­توانید تغییری که ممکن است به آن کمک کند را شناسایی کنید.

پستانک، شیر خشک و غذای کمکی
هر چیزی که کودک را از تغذیه با شیر مادر دور کند، نیز می­تواند تأثیری منفی روی عرضه شیر مادر داشته باشد. اگر در بیمارستان به دلیل اینکه نگران هستید شیرتان کافی نباشد، به فرزندتان شیر خشک بدهید؛ یا به کارکنان بیمارستان اجازه دهید با شیشه به او شیر دهند تا بتوانید شب خوب بخوابید؛ این کار شیر دادن با یک شروع خوب را بسیار سخت­تر می­کند. در استفاده از پستانک نیز شرایط یکسان است.
در چهار تا شش هفته­ اول تغذیه با شیر مادر، بهترین راه برای جلوگیری از استفاده­ی پستانک و شیشه شیر است. در عوض، اجازه دهید کودک شما هر زمان که نشانه­ های گرسنگی را از خود نشان می­دهد، از شیرتان تغذیه کند. هنگامی که تغذیه با شیر مادر به خوبی پیش می­رود و شیر را تأمین می­کنید، استفاده­ گاه به گاه از پستانک یا شیشه شیر دیگر نباید مشکل­ساز باشد.

منبع: ماما طب

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.