۲۱۵۵۳۶
۹۵۲
۹۵۲

زایمان طبیعی در آب، پاسخ به سوالات رایج

برای انجام زایمان طبیعی در آب باید به بیمارستان یا مرکز زایمان بروید یا در خانه بمانید؟

امروزه زایمان طبیعی در آب به یکی از روش های متداول در زمینه کاهش درد زایمان مبدل شده است و بسیاری از مادران استفاده از این روش را به جای اپیدورال و ... برای کاهش درد ناشی از زایمان انتخاب می کنند. در این مطلب قصد داریم که به تمامی سوالات رایج مادران در زمینه زایمان طبیعی در آب پاسخ دهیم.

آیا در زایمان طبیعی در آب درد کمتری احساس می‌شود؟
شواهد محکمی وجود ندارد که زایمان در آب باعث کاهش درد می‌شود. اما بسیاری از بانوان گزارش داده‌اند که احساس آرامش و راحتی بیشتری داشته‌اند.
خوابیدن در آب گرم می‌تواند ماهیچه‌های شما را شل و تنفس‌تان را آرام‌تر کند. می‌تواند این احساس را به شما بدهد که درد کمتری دارید. گاهی تنها کمی کاهش درد تمام چیزی است که در این دنیا می‌خواهید.

اگر چند قلو باردار باشم امکان زایمان طبیعی در آب وجود دارد؟
اگر چند قلو (دوقلو، سه‌قلو یا بیشتر) باردار باشید احتمالا گزینه خوبی برای زایمان در آب نیستید. احتمال بیشتری وجود دارد که چندقلوها زودتر بدنیا بیایند. بعلاوه این‌که نیازمند نظارت دقیق‌تر حین زایمان هستید.

بهترین مکان برای زایمان طبیعی انسان در اب
برای انجام زایمان طبیعی در آب باید به بیمارستان یا مرکز زایمان بروید یا در خانه بمانید؟ همان‌طور که قبلا اشاره کردیم بعضی از بیمارستان‌ها اجازه زایمان در آب را نمی‌دهند. بهتر است به بیمارستان منطقه خود زنگ بزنید و در این باره از آن‌ها سؤال کنید. در بعضی از آن‌ها لازم است زایمان روی تخت انجام بگیرد اما اجازه می‌دهند در مراحل اولیه زایمان در آب قرار بگیرید.

درمورد زایمان طبیعی درآب چطور تصمیم بگیریم؟
بهترین راه برای درک این‌که چه روشی برای شما بهتر است این است که از مرکز دیدار کنید. تقاضای بازدید از وان‌ها را بکنید و تمام قوانین مربوطه را درباره این‌که چه چیزی مجاز یا غیرمجاز است بپرسید.
اگر قوانین بیمارستان یا مرکز زایمان با برنامه شما همراستا نیست، می‌توانید زایمان در خانه را انتخاب کنید. زایمان در خانه نیازمند خدمات یک ماماست. بعلاوه این‌که می‌بایست لوازم زایمان در آب را بخرید یا اجاره کنید.

احتیاط‌های زایمان طبیعی درآب
پیش از نهایی کردن برنامه زایمان خود، با پزشک یا مامای خود مفصل صحبت کنید. سؤالاتی وجود دارد که باید پیش از تصمیم‌گیری پاسخ آن‌ها را بدانید. برخی از این مسائل شامل موارد زیر است:
- یک فرد حرفه‌ای دارای مجوز و باتجربه با شما خواهد بود و در صورت نیاز به پزشک دسترسی وجود دارد.
- وان تمیز، بهداشتی و پاکیزه است.
- برای کنترل عفونت تمام اقدامات لازم انجام شده است.
- حین زایمان شما و جنین تحت نظارت لازم قرار دارید.
- اگر پزشک توصیه کرد برنامه‌ای برای خروج از آب وجود دارد.
- آب در دمای مناسب نگه داشته می‌شود.
- به مقدار زیادی آب برای جلوگیری از کم‌‌آبی دسترسی خواهید داشت.

درخواست برای خروج از آب
اگر ماما اجازه فرو رفتن در آب را به شما داده است اما ممکن است در موقعیتی از شما بخواهد از آب خارج شوید.
دلایل آن می‌تواند شامل موارد زیر باشد:
- احساس از حال رفتن و خواب‌آلودگی می‌کنید.
- ضربان قلب جنین با مشکل مواجه است
- زایمان خیلی آهسته پیش می‌رود.
- شروع به خونریزی کرده‌اید.
- فشارخون شما بالا رفته است.
- دمای بدن‌تان بالا رفته است.
- در آب مدفوع اول نوزاد دیده می‌شود.
درخواست تغییر برنامه زایمان می‌تواند تنش‌زا باشد. فقط این را در ذهن داشته باشید که حتما این کار برای شما و جنین خوب است. اگر همه‌چیز به حالت عادی بازگردد ممکن است دوباره بتوانید به آب بازگردید.

به چه چیزهایی احتیاج دارم؟
اگر تصمیم گرفته‌اید زایمان در آب را در خانه انجام بدهید باید آماده باشید. اولین چیزی که باید در نظر داشته باشید وان است.
می‌توانید یک وان بخرید یا این‌که آن را کرایه کنید. مامای شما می‌تواند وان را برای‌تان تامین کند و به خانه شما بیاورد. وقتی وان مورد نیاز خود را پیدا کردید باید تصمیم بگیرید می‌خواهید آن‌را کجای خانه قرار بدهید. باید وزن وان را وقتی پر از آب می‌شود در نظر بگیرید. نکته دیگر این است که باید به وارد و خارج کردن آن فکر کنید.
معمولا توصیه نمی‌شود از وان حمام خود برای زایمان استفاده کنید. تضمین پاکیزگی آن سخت است. همچنین ممکن است به اندازه کافی بزرگ نباشد و فضای حمام معمولا محدود است.
برای زایمان در خانه قدم بعدی این است که وسایل دیگر را نیز جمع‌آوری کنید. بیشتر ماماها فهرستی از این وسایل و محل فروش آن‌ها را به شما ارائه می‌دهند. در زیر می‌توانید ایده‌ای کلی از آن‌ها پیدا کنید:
- آستر وان زایمان
- یک توری برای برداشتن چیزهای جامد
- یک شلنگ بلند که از سینک به وان برسد.
- تبدیل برای وصل کردن شلنگ به سینک
- نمک اپسوم و نمک دریا از هر کدام ۹۰۰ تا ۱۴۰۰ گرم
مشما برای انداختن زیر وان به منظور محافظت از کف خانه
- یک دماسنج شناور
- مقدار زیادی حوله
- آب در حال جوش برای اضافه کردن به آب و گرم نگه داشتن آن

سؤالات متداول
چطور وان را آماده کنم؟
مامای شما باید بتواند به آماده کردن وان زایمان کمک کند. هدف این است که تا حد ممکن تمیز و بهداشتی باشد. اگر در یک بیمارستان یا مرکز زایمان این کار را انجام می‌دهید آن‌ها همه این ‌کارها را برای شما انجام می‌دهند. در خانه، مسئولیت‌هایی خواهید داشت که باید از قبل به آن‌ها رسیدگی کنید.
اگر می‌خواهید وان را کاملا تمیز کنید مخلوطی از ۱۰ قسمت آب و یک قسمت سفید کننده را آماده داشته باشید. این ترکیب باید به مدت ۵ دقیقه در وان باقی بماند و سپس باید آن را کاملا بشویید تا هرگونه ماده سفیدکننده از بین برود. پیش از شروع به پر کردن وان، مشما را برای محافظت از کف خانه زیر آن قرار بدهید.
طی اولین مراحل زایمان، آب داخل وان باید حدود ۳۶ تا ۳۷ درجه سانتیگراد گرما داشته باشد. با این‌که ممکن است آب گرم‌تر از این آرامش‌بخش باشد اما می‌تواند برای شما و جنین خطر گرمازدگی را ایجاد کند. در مرحله دوم زایمان، آب باید حدود ۳۷ درجه باشد.

در زمان زایمان باید انتظار چه چیزهایی را داشته باشم؟
وقتی درد شدید زایمان را احساس کردید، اولین کاری که باید انجام بدهید این است که با پزشک یا مامای خود تماس بگیرید. اولین نشانه‌ها احتمالا انقباضاتی با فواصل پنج دقیقه و پاره شدن کیسه آب خواهد بود.
ماما ممکن است از شما بخواهد شروع به پر کردن وان کنید، اما تا وقتی او نرسیده است به آن وارد نشوید.
هر کجا که هستید، وقتی ماما یا پزشکان رسید به شما برای فرو رفتن در آب کمک می‌کند.
ضربان قلب جنین توسط ابزار داپلر که برای زیر آب طراحی شده تحت نظر قرار خواهد گرفت. در طول روند زایمان ممکن است موادی شناور در آب را ببینید. این‌ها می‌تواند مخاط، مخاط خون‌آلود و حتی مدفوع باشد.
مخاط خون‌آلود مخاطی است که ممکن است قهوه‌ای یا صورتی همراه با خون باشد. نگران نباشید این طبیعی است. اما اگر حساس هستید می‌توانید نظر خود را درباره زایمان در آب تغییر دهید.
مامای شما به برداشتن این مواد بوسیله توری کمک می‌کند. اگر نه شاید همسرتان بتواند این وظیفه را به عهده بگیرد. پس از بدنیا آمدن نوزاد، ماما مراقب شما و نوزاد خواهد بود.
آستر را خارج کنید و وان را دوباره با ترکیب آب و سفیدکننده بشویید و بگذارید تا خشک شود. پس از آن آماده است که وان را پس بدهید یا در انباری بگذارید.

در هنگام زایمان طبیعی درآب چه چیزی باید بپوشم؟
هر چه بخواهید می‌توانید بپوشید. این‌که تا حد ممکن راحت باشید ضروری است، بنابراین چیزی را بپوشید که با آن راحت هستید.
از آن‌جا که وان مانند این است که انگار در یک استخر کوچک هستید، بعضی بانوان بالاتنه بیکینی را انتخاب می‌کنند. برخی دیگر پیراهن یا سینه‌بند ورزشی را برمی‌گزینند. حتی می‌توانید کاملا برهنه باشید.
ماما احتمالا ترجیح می‌دهد پایین تنه شما برهنه باشد تا بتواند راحت‌تر بر زایمان نظارت داشته باشد. اما اگر احساس راحتی نمی‌کنید می‌توانید یک دامن گشاد بپوشید.

تاخیر در بستن بند ناف چه هنگام زایمان طبیعی درآب به چه معناست؟
تاخیر در بستن بند ناف محبوبیت یافته است. به آن معنی که تا بند آمدن خون از جفت به جنین صبر می‌کنند و سپس بند ناف را با گیره می‌ببندند. این تاخیر باعث افزایش میزان آهن و تقویت سیستم ایمنی جنین می‌شود.
در زایمان در آب نیز می‌توانید این تاخیر را ایجاد کنید مگر آن‌که شما یا نوزاد پس از زایمان مشکل داشته باشید. اگر تنفس نوزاد طبیعی نباشد، ماما بند ناف را قطع می‌کند. ایمنی همیشه بر تاخیر در بستن بند ناف ارجحیت دارد.

آیا می‌توانم همان‌جا جفت را هم زایمان کنم؟
در برخی موارد جفت ممکن است سریع وارد وان شود. من بند ناف را وصل به جفت نگه داشتم و در یک کاسه گذاشتم و طبق برنامه زایمان خانواده روی وان شناور کردم. مهم است که برای بدنیا آوردن جفت هم پیش از تولد نوزاد تصمیم بگیرید.

در بیشتر موارد ماما از شما می‌خواهید پیش از زایمان جفت از وان خارج شوید. دو دلیل برای این‌که بهتر است جفت را خارج از وان بدنیا آورید وجود دارد.

جاذبه می‌تواند به زایمان جفت کمک کند: اسکوات کردن در وان ممکن است ایده خوبی نباشد چراکه برخی مادران بلافاصله پس از زایمان احساس ازحال‌رفتگی می‌کنند.
خارج شدن از وان پیش از ورود به مرحله سوم زایمان مراقبت از شما را برای ماما راحت‌تر می‌کند: اگر در هنگام زایمان طبیعی درآب، درمرحله زایمان جفت از حال بروید ماما به سختی می‌تواند شما را وان بیرون بیاورد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.