۶۰۶۵۶
۱۰۴۰۸
۱۰۴۰۸

این درد، درد زایمان نیست! (۲)

این نوع دردها معمولا به مسکن جواب می‌دهند و کاهش می‌یابند اما تشخیص آن با پزشک است و خود مادر نمی‌تواند بفهمد که این درد، واقعی است یا کاذب.

سیب سبز : اتلاق کلمه درد کاذب به درد زایمان شاید چندان جالب نباشد و به همین دلیل پزشکان ترجیح می‌دهند این انقباضات را انقباضات قبل از زایمان بنامند به این معنا که می‌تواند توجه مادر باردار را جلب کند تا خود را برای درد زایمان واقعی آماده کند. در مطلب پیش درباره تعریف دردهای کاذب بارداری صحبت هایی را داشتیم. در این مطلب به موارد دیگر اشاره می کنیم.

عضلاتی که کش می‌آیند
رباط‌های نگهدارنده رحم در ماه‌های آخر دچار بیشترین کشیدگی می‌شوند و همین درد خفیف، ناگهانی و تیز و مستمری را در هر دو طرف قسمت تحتانی شکم یا به صورت عمقی در کشاله ران ایجاد می‌شود. این درد مثل فرو رفتن یک شی تیز به بدن به ویژه هنگام تغییر وضعیت مانند بلند شدن یا حتی سرفه کردن تعبیر می‌شود. دردهایی که مادر باردار در کشاله ران خود احساس کند می‌تواند به دلیل شلی مفاصل لگن هم باشد که کشاله ران را دردناک می‌کند. این دردها با برخی مراقبت‌ها به شدت کاهش می‌یابد.

این درد، درد زایمان نیست! (2)

خونریزی را جدی بگیرید
گاهی اوقات ترشحات خونی اتفاق می‌افتد که می‌تواند نشانه شروع زایمان باشد اما همیشه این طور نیست. در طول دوره بارداری یک توده موکوسی در دهانه رحم قرار می‌گیرد که با شروع زایمان این توده موکوس از بدن خارج می‌شود که گاهی اوقات می‌تواند کمی خونی باشد با آزاد شدن این ماده می‌توان انتظار داشت زایمان در چند روز آینده اتفاق بیفتد. هر چند این خونریزی می‌تواند در اثر داشتن رابطه جنسی با همسر یا حتی پاره شدن خود به خود برخی مویرگ‌های ریز هم اتفاق بیفتد ولی گاهی اوقات خونریزی بیشتر از معمول است. باید بدانید که هر نوع خونریزی در دوران بارداری می‌تواند غیرطبیعی و خطرناک باشد. بنابراین هر زمان در طول حاملگی دچار خونریزی شدید باید به پزشک مراجعه کنید.

این علائم اشتباه را هم در نظر داشته باشید
وقتی انقباض‌های‌تان نامنظم است و زمانی که راه می‌روید یا دراز می‌کشید از بین می‌رود، یعنی درد واقعی نیست در تعداد و تدام دچار افزایش نمی‌شوند. این اتفاق در اثر کم آبی یا کار زیاد ممکن است ایجاد شود که با خوردن آب یا مایعات مختلف برطرف می‌شود. اگر زمانی که تغییر وضعیت می‌دهید یا دو لیوان ماالشعیر می‌خوری، انقباض‌های شما کاملا فروکش می‌کند این می‌تواند علامت عفونت ادراری باشد. اگر درد شما بیشتر در قسمت پایین شکم یا پشت است تا پایین کمرتان این می‌تواند علامت عفونت ادرار باشد. از آنجا که انحراف مهره‌های کمر در ماه‌های آخر بارداری به شدت کاهش می‌یابد می‌تواند باعث کمردرد شود که بیشتر زمان راه رفتن اتفاق می‌افتد،‌ این درد کمر را با درد زایمان اشتباه نکنید. دردهای کاذب زمانی که بسیار تکرار شوند می‌توانند پیش آگهی زایمان طبیعی باشند و بنابراین باید به پزشک مراجعه کنند این دردها زمانی آنقدر زیاد و به هم پیوسته می‌شوند که فرد را به سمت زایمان پیش می‌برد.

ترشحات واژن را اشتباه نکنید
گاهی اوقات زایمان بدون درد بوده و با آبریزش اتفاق می‌افتد اما ممکن است با ترشح واژن اشتباه گرفته ‌شود. در طول بارداری خانم‌ها به طور کلی ترشحات آبکی دارند که مشکل ساز نیست و با استفاده از محلول سرکه و آب برطرف می‌شود. ترشح‌هایی که مربوط به کیسه آب هستند رقیق و آبکی است و رنگ آن هم ممکن است بی‌رنگ یا زرد کهربایی باشد. اما ترشحات واژنی حالت لزج و چسبنده دارند. هرچند باز هم تشخیص آن به عهده پزشک است.

دردهای واقعی این‌هاست
در درجه اول سفتی شکم می‌تواند نشانه درد واقعی باشد؛‌ سفتی که با تغییر وضعیت شل نمی‌شود. در درد زایمان طبیعی انقباض‌های شما الگویی دارد و به طور منظم و مداوم اتفاق می‌افتد و این تداوم به تدریج زیادتر و قوی‌تر می‌شود. در درد واقعی زایمان انقباض‌های شما با فعالیت شدیدتر می‌شود و با تغییر وضعیت یا خوردن ماالشعیر هم بهبود نمی‌یابد. بنابراین احتمال عفونت ادراری رد می‌شود. درد از پایین کمرتان شروع می‌شود و به شکم و بالای ران‌های‌تان کشیده می‌شود و ترشح موکوسی صورتی یا قرمز است. یکی دیگر از مهم‌ترین نشانه‌های درد واقعی زایمان این است که کیسه آب شما بترکد. در این حالت شاید حتی انکار کنید که زمان زایمان‌تان رسیده است چون بسیاری از خانم‌های باردار وقتی به طور واضح احساس ناراحتی می‌کنند معمولا می‌گویند که حالشان خوب است و مطمئن هستند که این درد، درد زایمان نیست. درد زایمان طبیعی معمولا تغییر رفتار واضح خانم باردار را به دنبال دارد که باید مورد توجه قرار بگیرد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.