۷۰۰۳۹
۴۸۳۶
۴۸۳۶

مصرف ففول در دوران شیردهی، ایرادی دارد؟

چگونه می شود فهمید که کودکی مشکلات رشدی دارد یا خیر؟

پرسش: یک پسر 3 ماهه دارم. راستش مدتی است که بچم ذهنمو مشغول کرده. بچه من تحرک زیادی نداره البته دست و پاشو می تونه تکون بده اما خیلی آروم و کلا انگار خیلی ضعیف و کم قوه است. البته از لحاظ قدی و وزنی خوب پیش می ره و در دو ماهگی ۵ کیلو بود و ۵۹ سانت قدش بود. در بدو تولد هم ۳ کیلو بود و ۴۹ قد. از نظر هوشم خوبه و صدا در میاره و کلا شکلک های این دوره از زندگیشو خوب در میاره. اما هنوز گردن نگرفته و کم تحرکه و مچ دسته خودشو اکثر مواقع به حالت شکسته بالا میاره انگار قدرت راست کردنش اکثرا نداره. با پاهاش لگد نمی زنه فقط کمی آروم جمع و بستش می@کنه. در ضمن در دوراه بارداری ففول و calcicare مصرف می کردم اگه الان مصرف کنم روی شیرم تاثیر نداره و بچه رو دچار مشکل نمی کنه؟

پاسخ:
چگونه می شود فهمید که کودکی مشکلات رشدی دارد یا خیر؟
رشد روانی
حرکتی هر فرد از الگو های خاصی تبعیت می کند این الگو ها به همت دانشمندان بدست آمده است و اکنون ما می توانیم برای تشخیص اینکه کودک از الگوهای طبیعی رشدی تبعیت می کند یاخیر به آن مراجعه نماییم به عنوان مثال کودک طبیعی در یک ماهگی شروع به گردن گرفتن می کند و تا ۴ ماهگی باید گردن گرفتن او کامل شود. حال اگر کودک ۸ ماهه ای را دیدید که هنوز سرش را نمی تواند بلند کند یقین داشته باشید برای طی طریق در سیر رشدی اش نیاز به کمک دارد.

کتاب های مختلفی در بازار هست که خود خانواده ها هم می توانند با مراجعه به آن ها تا حدودی از سیر طبیعی رشد کودک آگاه شوند کتاب "من و کودک من" ( دکتر جواد فیض) و کتاب "رشد و تکامل کودک"( الیزابت هارلوک ترجمه مریم حیدری) نمونه هائی از این کتب هستند. مراکز وابسته به شبکه بهداشت بخصوص با استفاده از جدول رشد و گرفتن قد و وزن و دور سر در این زمینه کمک زیادی می کنند.

اما چه کسانی در این زمینه می توانند نظری قابل اعتماد بدهند؟
۱ـ متخصص مغز و اعصاب کودکان (در اکثر موارد بهترین گزینه است.)
۲ـ متخصص اطفال ( که در زمینه اختلالات تکاملی و رشدی دید کافی داشته باشند)
۳ـ کارشناس کاردرمانی ( که در زمینه رشد روانی حرکتی مطالعات کافی دارندمیتوانند به پزشک در تشخیص طبیعی بودن مراحل رشدی کمک کنند.)
۴- کارشناس گفتاردرمانی ( همین کمک را در زمینه رشد اواسازی و گفتار می توانند انجام دهند.)
در صورتی که کودکی از نظر برخی حیطه های رشدی دچار تاخیر یا مشکل باشد به تناسب ان ممکن است مداخلات پزشکی و توانبخشی همکاران کاردرمانگر و فیزیوتراپیست و گفتار درمان و روانشناس برای کمک به کودک نیاز باشد.

زمان رشد نشستن
کودک احتمالا بین چهار تا هفت ماهگی نشستن مستقل را یاد می گیرد. این زمان حدودا" همان زمانی است که کودک در چرخیدن به طرفین و بالا نگهداشتن سرش ماهر شده است. حدود ۹۰ در صد کودکان در ۸ ماهگی می توانند برای مدت قابل ملاحظه ای بدون حمایت بنشینند. (البته حتی آن هایی که مهارت کافی در نشستن را بدست آورده اند عاقبت می افتند چون از حفظ وضعیت صاف بدن در حالت نشسته خسته می شوند.)

چگونگی رشد نشستن
در حالیکه حتی از روز اول می شود شرایطی را برای دادن وضعیت نشسته به کودک ایجاد نمود اما در حقیقت نشستن مستقل قبل از بدست آوردن کامل کنترل سر شروع نمی شود. با شروع چهار ماهگی عضلات گردن و پشت کودک به سرعت قوی می شوند و کودک یاد می گیرد که سرش را در حالی که بروی شکم قرار گرفته است بالا بگیرد و مدت زیادی سرش را در این حالت نگهدارد.

ممکن است در پنج ماهگی او بتواند برای لحظاتی بدون کمک بنشیند هرچند بزرگتر ها باید نزدیک او و مراقبش باشند و با گذاشتن بالش در اطراف او از آسیب دیدنش در افتادن احتمالی جلوگیری کنند.
بزودی کودک می فهمد که چگونه با کمک یک یا دو دستش هنگامی که در حالت نشسته به جلو متمایل می شود تعادلش را حفظ کند. در هفت ماهگی کودک احتمالا" قادر خواهد بود بدون حمایت و در حالی که از دستانش برای مکاشفه استفاده می کند بنشیند و یاد می گیرد که چگونه بدون افتادن برای گرفتن چیزی که می خواهد در حالت نشسته بچرخد. حتی ممکن است در این زمان او قادر باشد با فشار روی دستانش در حالیکه روی شکم قرار گرفته به حالت نشسته در بیایدو احتمالا با شروع هشت ماهگی او دیگر بدون هیچ حمایتی در نشستن مستقل ماهر شده است.
منبع: تبیان

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.