۱۷۶۴۰۷
۹۱۴
۹۱۴

آموزش مسائل مالی به کودکان، متناسب با سنشان

یکی از روش‌های آسان برای آشنایی کودکان با مباحث مالی این است که فعالیت‌های روزانه‌تان را به‌صورت تجارب قابل یادگیری به آن‌ها آموزش دهید.

یکی از روش‌های آسان برای آشنایی کودکان با مباحث مالی این است که فعالیت‌های روزانه‌تان را به‌صورت تجارب قابل یادگیری به آن‌ها آموزش دهید. برای مثال بیان تجربه‌هایی که از بانک، فروشگاه، عابر بانک و بیمه داشتید می‌تواند شروع خوبی برای بحث درباره ارزش پول و نحوه استفاده از آن باشد. وقتی فرزندتان سنش کم است می‌توانید مفهوم پول را در قالب بازی به او آموزش دهید. مثلاً وقتی در خانه هستید با او بازی رفتن به رستوران یا فروشگاه را انجام دهید. شاید بتوانید به او کمک کنید تا فرزندی ثروتمند شود،.در ادامه روش‌هایی برای آموزش مسائل مالی به بچه‌ها به تناسب سنشان را می‌خوانید.
۲ تا ۳ سالگی
اولین چیزی که برای کودکان در این سن جالب است لمس کردن اسکناس و سکه است. البته معمولاً سکه به خاطر ظاهرش برایشان جذابیت بیشتری دارد؛ اما ازآنجایی‌که کودکان در این سن نمی‌توانند ارزش پول را درک کنند در ابتدا شروع می‌کنند به یادگیری اسم اسکناس‌ها و سکه‌ها. برای این کار می‌توانید یک بازی ابداع کنید که در آن فرزندتان اسم سکه و اسکناس‌ها را نام ببرد.
۴ تا ۵ سالگی
در این سن و در خانه، بازی رفتن به رستوران را انجام دهید. این کار سرگرم‌کننده‌ مهارت‌های زیادی را به آن‌ها یاد می‌دهد؛ مهارت‌هایی مانند چیدن میز، اینکه چطور در رستوران و محیط‌های این‌چنینی خوب رفتار کنند و پرداخت پول در ازای خدماتی که دریافت می‌کنند. بهتر است به بچه‌ها در این سن یادآوری کنید که در حین این بازی بعدازاینکه وانمود کردند که مثلاً در رستوران غذایشان را خوردند، صورت‌حسابشان را پرداخت کنند. زمانی که مفهوم این کار را به‌درستی درک کردند در خصوص دریافت و پرداخت پول خیلی هیجان‌زده خواهند شد؛ تجربه پرداخت کرایه تاکسی هم روش خوبی است.

۶ تا ۸ سالگی
بعدازاینکه دریکی از تولدهایش کمی پول برایش جمع شد او نیاز به‌جایی دارد که پولش را در آنجا ذخیره کند. باهم یک برنامه آشنایی با بانک بگذارید؛ او را با خود به بانک ببرید و برایش یک حساب بازکنید. بهتر است فرایند باز کردن حساب را به‌طور کامل برایش شرح دهید. این روزها خیلی از بانک‌ها حساب‌های مخصوص به کودکان هم دارند. بعدازاینکه حسابش را باز کردید او را با مفاهیمی مانند سود و پس‌انداز آشنا کنید. در این سن می‌توانید با زبان کودکانه به او کمی درباره تاریخچه پول و ارزش پول‌های مختلف توضیح دهید.
۹ تا ۱۲ سالگی
یکی از راه‌هایی که می‌توانید ارزش کالاهای مختلف را به او یاد دهید خواندن تگ قیمت محصولات در یک فروشگاه است. مفاهیم مقدار و قیمت را به او آموزش دهید. با مثال‌هایی رابطه کیفیت محصول با قیمت را به او نشان دهید. به‌طور مثال یک‌بار یک دستمال‌کاغذی مارک و جنس خوب به قیمت بالا بخرید و بار دیگر یک دستمال‌کاغذی خیلی ارزان و معمولی با قیمت پایین‌تر، تفاوت قیمت و کیفیت را به‌طور ملموس برایش بگویید.
۱۳ تا ۱۵ سالگی
در این سن می‌توانید فرزندتان را با بازار سهام و بورس آشنا کنید. می‌توانید وانمود کنید که می‌خواهید در یک شرکت که اسمش برای فرزندتان آشناست، سرمایه‌گذاری کنید. این کار را به‌عنوان یک فعالیت خانوادگی در نظر بگیرید به این صورت که هرکدام از اعضای خانواده یک سهام انتخاب کنید و بعد باهم اخبار مربوط به آن شرکت را در روزنامه و اخبار اقتصادی دنبال کنید و بعد درباره نوسان سهام خودتان می‌توانید باهم بحث و تبادل‌نظر کنید.
بحث مهم بعدی شناخت تفاوت بین چیزهایی است که واقعاً به آن احتیاج داریم و چیزهایی که دلمان می‌خواهد داشته باشیم. چیزی مثل فرق بین چیپس و سیب‌زمینی، سیب‌زمینی غذایی است که ما برای ادامه زندگی به آن نیاز داریم درصورتی‌که چیپس مزه بهتری دارد ولی مانند سیب‌زمینی در لیست مایحتاج اصلی زندگی قرار نمی‌گیرد.

۱۶ سالگی به بالا
یکی از وظایف شما به‌عنوان والدین در خصوص فرزندانتان پرورش احساس مسئولیت‌پذیری نسبت به درآمدشان و جامعه و درک مشکلات سایر افراد است؛ اینکه چطور نسبت به پولی که دریافت می‌کنند سپاسگزار باشند و بدانند چطور از آن دقیق و درست استفاده کنند در این راستا یکی از موارد مهم درباره پول و درآمد، ترغیب آن‌ها برای کمک به افراد نیازمند است. در حقیقت فراموش نکنید که درس‌هایی که در خصوص دوست داشتن همنوع و کمک کردن به فرزندتان یاد می‌دهید خیلی باارزش‌تر از درس‌های مربوط به مباحث پولی و مالی خواهد بود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.