ویژگی های یک معلم خوب، جمعه به مکتب آورد طفل گریزپای را
آیا ویژگی های یک معلم خوب صرفا با موفقیت دانشآموز تعریف میشود؟ یا شامل ویژگیهای دیگری مانند ظرفیت برقراری ارتباط عاطفی با دانشآموزان است؟ در آستانه روز معلم به ویژگی های یک معلم خوب میپردازیم.
آیا ویژگی های یک معلم خوب صرفا با موفقیت دانشآموز تعریف میشود؟ یا شامل ویژگیهای دیگری مانند ظرفیت برقراری ارتباط عاطفی با دانشآموزان است؟ در آستانه روز معلم به ویژگی های یک معلم خوب میپردازیم.
ویژگی های یک معلم خوب
ویژگی های یک معلم خوب عبارتند از:
۱- یک معلم خوب، اعتماد به نفس را به دانشآموزان القا میکند
اعتماد به نفس پایین دانشآموز ، یکی از اصلیترین موانع موفقیت هر معلمی است. در چنین شرایطی، دانشآموزان چنین حسهایی دارند:
- بسیاری از دانشآموزان باور ندارند که معلمانشان واقعا به آنها اعتقاد دارند.
- بسیاری از دانشآموزان باور ندارند که والدینشان واقعا به آنها اعتقاد دارند.
- بسیاری از دانشآموزان باور ندارند که هیچ بزرگسالی واقعا به آنها اعتقاد دارد. بنابراین بسیاری از دانشآموزان خود را باور ندارند.
این یک زنجیره مرتبط است. دانشآموزانی که خود را باور ندارند بیشتر دچار مشکلات رفتاری و تحصیلی میشوند.
بیشتر بخوانید: وسایل مورد نیاز دانش آموزان پیش دبستانی
2- یک معلم خوب کلاس درس را به طور موثر مدیریت میکند
یک معلم میتواند آگاه، آماده و حتی یک ارتباطدهنده عالی باشد، اما باز هم به دلیل ناتوانی در مقابله با رفتار نادرست در کلاس شکست میخورد.
مدیریت کلاس درس، شامل تمام استراتژیهایی است که معلم برای سازماندهی دانشآموزان، مواد آموزشی، فضا و استفاده از زمان کلاس برای به حداکثر رساندن کارایی تدریس و یادگیری به کار میگیرد.
این کار به دانشآموزان کمک میکند از یک محیط سازمانیافته و ساختاریافته با جو آموزشی مثبت که برای یادگیری مفید است، لذت ببرند.
۳- معلم خوب، آماده تدریس است
یک معمل خوب باید هر روز با آمادگی تدریس در کلاس حاضر شود.
مهارتهای معلم برای آمادگی موثر عبارتند از:
- شناختن محتوای درسی
- دانش کافی
- عملکرد مناسب بیشتر بخوانید: درس خواندن دانش آموزان، ده عادت خوب
بیشتر بخوانید: تنبیه کودک توسط معلم، چرا؟
۴- یک معلم خوب، از دانشآموزان انتظارات زیادی دارد
معلمان موثر برای دانشآموزان خود محدودیتی قائل نمیشوند. آنها استانداردهای بالایی دارند، دائما دانشآموزان را برای انجام بهترین عمکلرد به چالش میکشند و به دانشآموزان میآموزند که خودشان را باور کنند.
5- یک معلم خوب تفکر خودانتقادی دارد
معلمها باید به طور مستمر نگرشها، عملکردها، اثربخشی و دستاوردهای خود را بررسی و ارزیابی کنند و تفکر خودانتقادی داشته باشند. با این روش آنها مهارتهای خود را برای به چالش کشیدن شیوه سنتی تدریس افزایش میدهند.
بیشتر بخوانید: وسایل مورد نیاز دانش آموزان پایه اول
6- یک معلم خوب از راهبردهای تدریس استفاده میکند
روش تدریس سنتی، متمرکز بر معلم و به سبک سخنرانی میتواند به سرعت منجر به بیانگیزگی و بیحوصلگی (هم برای معلمان و هم برای دانشآموزان) شود.
یک معلم خوب باید بتواند روشهای جدید تدریس را بیاموزد و به کار ببندد. این معلم از یادگیری استراتژیهای جدید تدریس یا گنجاندن فناوریهای جدید در تدریس، هیچ ترسی ندارد.
7- معلمان خوب، توانایی برقراری ارتباط دارند
یک معلم خوب، توانایی برقراری ارتباط دارد و این توانایی را تقویت میکند. مثلا اگر دانشآموزان از حضور در کلاس ریاضی بترسند، معلم باید بتواند این ترس را تشخیص بدهد و با ایجاد مهارتهای ارتباطی، در برطرف کردن این ترس کوشا باشد.
معلم در کلاس، نقش رهبر را دارد و به عنوان یک رهبر، ارتباطات ابزاری برای غلبه بر ترس است.
بیشتر بخوانید: معلم خصوصی کودک، نکات مهم در انتخاب او
8- معلمان خوب، شنوندههای خوبی هستند
وقتی صحبت معلم تمام میشود، ارتباط او با دانشآموزان به پایان نمیرسد. خوب گوش دادن یکی از مهمترین مهارتهای مورد نیاز برای معلمها است.
معلمهایی که در گوش دادن و مشاهده کردن مهارت دارند، اغلب چیزهایی را که گفته نمیشود، مانند اضطرابهایی که ممکن است دانشآموز داشته باشد، درک میکنند پس میتوانند به دانشآموز کمک کنند تا مهارتها و سطح اعتماد به نفس خود را افزایش دهد.
مهارتهای شنیداری موثر همچنین به معلم کمک میکند تا دانشآموزان خود را بهتر درک کند و درسها را برای رسیدن به بهترین روشها ارائه دهد.
بیشتر بخوانید: ویژگی معلم پیش دبستانی، آنچه معلمان باید بدانند
9- معلمان خوب بر همکاری تمرکز میکنند
کار آموزشی به این معنی است که شما هرگز به تنهایی کار نمیکنید. از دستیاران تدریس گرفته تا سایر معلمها و کادر مدرسه، معلم باید بتواند همکاری خوبی با سایرین داشته باشد. او باید بتواند با ذهنی باز، از سایر مربیان یاد بگیرید.
۱۰- معلمان خوب سازگار هستند
معلمان خوب باید بتوانند در محیطی دائما در حال تحول کار کنند و روشهای تدریس خود را بر اساس سن دانشآموزان، منابع موجود و تغییر برنامه درسی، تنظیم کنند.
با افزایش دسترسی به اینترنت، رایانه و سایر فناوریها، معلمها باید بتوانند از این تغییرات برای آموزش استفاده کنند. آموزش ۳۰سال دیگر چگونه خواهد بود؟ در هر حال، فناوری دائم در حال تغییر است و معلمها هم باید آن را بیاموزند .
یادگیری نحوه انطباق و سازگاری، یکی از مهارتهایی است که در حرفه معلمی بسیار مفید است.
سازگاری همچنین یکی از مهارتهای کلیدی مورد نیاز برای معلمها است چون در هر حال دانشآموزانی با سطوح مختلف یادگیری در کلاسها حضور مییابند. یا سبک های یادگیری متفاوت آموزش دهد.
معلم باید بتواند بر اساس مخاطبان خود سازگار شود.
بیشتر بخوانید: بهداشت روان دانش آموزان در کلاسهای آنلاین
11- معلمان خوب، دانشآموزان را درگیر میکنند
توانایی درگیر کردن دانشآموزان با شوخطبعی، درسهای خلاقانه و حضور قوی در کلاس، بخش مهمی از چیزی است که باعث میشود شما معلم خوبی باشید.
توانایی درگیر کردن دانشآموزان با شوخطبعی، درسهای خلاقانه و حضور قوی در کلاس، بخش مهمی از چیزی است که باعث میشود شما معلم خوبی باشید.
حتی ظاهر یک معلم هم اهمیت زیادی دارد. ظاهر معلم بسته به سطح پایه و موضوع درسی متفاوت است.
در مهدکودک، یک معلم جذاب ممکن است معلمی باشد که روی زمین مینشیند تا با دانشآموزان در سطح خود فعالیتهایی را انجام دهد.
در دبیرستان، یک معلم خوب ممکن است کسی باشد که خارج از چارچوب فکر میکند، شوخ طبعی را به روش تدریس خود میافزاید و برای آموزش دانشآموزان راههای خلاقانهای مییابد.
بیشتر بخوانید: افزایش تمرکز دانش آموزان، روش های مناسب
ویژگی های یک معلم خوب: نکات نهایی
هیچ راه حل واحدی برای این سئوال وجود ندارد که چه چیزی یک معلم عالی را میسازد.
برای افرادی که هرگز تدریس نکردهاند، درک اینکه یک فرد برای موفقیت در یک محیط کلاسی شلوغ و پرمشغله به چه میزان تنوع و پویایی نیاز دارد، دشوار است. ویژگیهایی را که در این مقاله گفتیم، در نظر بگیرید و روشهای عملی برای به کار بردن آنها را یاد بگیرید تا مهارتهای تدریس خود را تقویت کنید.
در آستانه روز معلم، برای معلمان عزیز آرزوی سلامتی و موفقیت داریم. روز معلم بر شما مبارک.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼