پیشگیری از گرمازدگی، مجهز برای ورود به تابستان
اگر تحمل گرمای تابستان را ندارید و در معرض گرمای شدید گرمازده میشوید، در این مقاله با ما همراه شوید تا نکاتی را برای پیشگیری از گرمازدگی در فصل تابستان در اختیارتان قرار دهیم.
با توجه به دمای بالای هوا در فصل تابستان، گرمازدگی ممکن است برای هر کسی، در هر مکان و در هر زمانی اتفاق بیفتد. اما شما میتوانید با آگاهی از برخی اقدامات پیشگیرانه صحیح و توجه منظم به بدن خود از گرمازدگی در فصل تابستان جلوگیری کنید. دانستن نکات پ یشگیری از گرمازدگی باعث میشود تا خود و خانوادهتان را برای مواجهه با سه ماه تابستان آماده کنید و بتوانید با خیالی راحت در مسافرتها و پیکنیکهای خانوادگی و دوستانه از طبیعت لذت ببرید، بدون آن که نگران گرمازدگی و عواقب ناشی از آن باشید.
در این مقاله میخوانید:
- گرمازدگی چیست؟
- چه عواملی باعث بروز گرمازدگی در بدن ما میشود؟
- علائم گرمازدگی
- راههای پیشگیری از گرمازدگی
بیشتر بخوانید: مراقبت از پوست در تابستان، چگونه در این گرما پوست شفافی داشته باشیم؟
یکی ازعوامل مهم افزایش حالات گرمازدگی در افراد، تغییر فصلهاست . به طور مثال اواخر بهار و اواخر زمستان در بسیاری از مناطق، دمای هوا به صورت ناگهانی افزایش پیدا میکند. به دلیل این که بدن ما به گرما عادت نکرده، ممکن است دچار گرمازدگی شود. برای پیشگیری از گرمازدگی باید حواستان به تغییر فصلها و آماده کردن بدنتان برای مواجهه با گرمای ناگهانی هوا باشد. اما چگونه این کار را انجام دهیم؟ در ادامه بیشتر درباره آن صحبت خواهیم کرد.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: کپسولهای کاشتنی جلوگیری از بارداری، دربارهاش بیشتر بدانید
گرمازدگی چیست؟
دکتر برایان بارتلت ، پزشک اورژانس میگوید: «گرمازدگی معمولاً به دلیل قرار گرفتن طولانی مدت در دمای بالا یا فعالیت بدنی در گرمای شدید اتفاق میافتد. گرمازدگی زمانی رخ میدهد که دمای بدن به ۴۰ درجه میرسد.»
گرمازدگی زمانی رخ میدهد که به دلیل قرار گرفتن طولانی در هوای گرم، دمای بدن به ۴۰ درجه میرسد.
زمانی که دمای بدن به این مقدار میرسد، در عملکرد مغز، قلب و ریهها اختلال ایجاد میشود و در موارد شدیدتر فرد دچار موقعیت اورژانسی خواهد شد و باید هرچه سریعتر به یک مرکز پزشکی رسانده شود.
بیشتر بخوانید: ماسک صورت در تابستان، در گرما چه کنیم؟
چه عواملی باعث بروز گرمازدگی در بدن ما میشود؟
عوامل مختلفی وجود دارد که باعث بروز علائم گرمازدگی در بدن میشود. از جمله این عوامل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
قرار گرفتن در معرض محیطی گرم و مرطوب
گرمازدگی معمولاً پس از قرار گرفتن در هوای گرم و مرطوب به ویژه برای دورههای طولانی، رخ میدهد که منجر به افزایش دمای مرکزی بدن میشود.
قرار گرفتن در هوای گرم همراه با رطوبت بالا، ریسک گرمازدگی را افزایش میدهد.
گرمازدگی در چنین شرایطی در افراد مسن و افراد مبتلا به بیماریهای مزمن بیشتر اتفاق خواهد افتاد، زیرا توانایی بدن برای مقابله با افزایش دما و گرمای شدید پایینتر است.
فعالیت شدید بدنی در هوای گرم
یکی دیگر از عواملی که باعث گرمازدگی و افزایش دمای مرکزی بدن میشود، فعالیت بدنی شدید در هوای گرم است. هر فردی که در هوای گرم کار سنگین یا ورزش میکند، ممکن است دچار گرمازدگی ناشی از فعالیت شود. این مشکل در افرادی که به هوای گرم عادت نداشته باشند، بیشتر رخ میدهد.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: داروهای خطرناک در بارداری، کدامند؟
پوشیدن لباس هایی که از تبخیر عرق جلوگیری می کند
پوشیدن لباسهای چسبان و بافت پلاستیکی باعث جلوگیری از تبخیر عرق و خنک شدن پوست و بدن میشود. همین موضوع میتواند بعد از قرار گرفتن بدن برای مدت طولانی در هوای گرم، شما را دچارگرمازدگی کند.
نوشیدن الکل
نوشیدن الکل باعث میشود تا عملکرد مغز و سایر اندامهای حیاتی برای تنطیم دمای بدن دچار اختلال شود. این اختلال ایجاد شده باعث میشود که فردی که الکل مصرف کرده سریعتر از دیگران در معرض هوای گرم، دچار گرمازدگی شود.
کم آبی بدن
با ننوشیدن آب کافی برای جبران مایعات از دست رفته در اثر تعریق، گرمازدگی ایجاد خواهد شد. یکی از مهمترین راههای پ یشگیری از گرمازدگی ، نوشیدن آب کافی و رساندن مایعات مناسب به بدن است.
مطالب پیشنهادی: احساس گرما در کودکان، چه بنوشند و چه بپوشند؟
علائم گرمازدگی
فردی که گرمازدگی را تجربه میکند میتواند علائم مختلفی را از خود نشان دهد. زیرا گرمازدگی روی تمامی اندامهای بدن فشار میآورد و شدیدترین واکنشها از ضعیفترین اندامها در بدن آغاز خواهد شد.
فردی که گرمازدگی را تجربه میکند میتواند علائم مختلفی را از خود نشان دهد. زیرا گرمازدگی روی تمامی اندامهای بدن فشار میآورد و شدیدترین واکنشها از ضعیفترین اندامها در بدن آغاز خواهد شد.
از جمله علائم کلی گرمازدگی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سرگیجه و تاری دید
- تغییر در نحوه حرف زدن و گفتار
- حالت تهوع یا استفراغ
- تنفس سریع و ضربان قلب تند
- تنگی نفس و احساس درد در قفسه سینه
فراموش نکنید که در موارد حاد گرمازدگی یک بیماری جدی است که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد. پس بهتراست در صورت بروز علائم ذکر شده، فرد را به یک مرکز پزشکی برسانید.
گرمازدگیهای شدید نیاز به مراقبتهای پزشکی دارد و در موارد حاد، رسیدگیهای خانگی نمیتواند حالتهای غیرمعمول فرد را بهبود بخشد.
خبر خوب این است که در بیشتر موارد پیشگیری از گرمازدگی امکان پذیر بوده و قابل پیش بینی است.
بیشتر بخوانید: بارداری در فصل گرما، شرط و شروط ها
راههای پیشگیری از گرمازدگی
مهمترین اصل برای پیشگیری از گرمازدگی داشتن یک سبک زندگی سالم است. سبک زندگی سالم باعث میشود که در تمام فصول تناسب اندام داشته باشید، ورزش منظم را در برنامه خود بگنجانید و خوردن غذای سالم و خواب کافی را در اولویت قرار دهید. اما رعایت برخی نکات دیگر در کنار داشتن روتینی سالم، بیش از پیش به شما برای پیشگیری از گرمازدگی کمک خواهد کرد.
در طول روز آب کافی بنوشید
در روزهای خیلی گرم سعی کنید حتی اگر تشنه نیستید، مرتباً مایعات بنوشید . همچنین اگر تمایل دارید که در فضای باز تمرینهای ورزشی خود را انجام دهید، مصرف نوشیدنیهای ورزشی و سایر نوشیدنیهای حاوی مقدار کمی نمک یا شکر را فراموش نکنید.
استفاده از نوشیدنیهای ورزشی هنگام ورزش در فضای آزاد و هوای گرم، باعث میشوند تا سدیم از دست رفته بدن در اثر تعریق، جبران شود.
این نوشیدنیها به همراه آب زیاد میتوانند به شما کمک کنند تا رطوبت را به آرامی جذب کرده و به جبران سدیم از دست رفته در اثر تعریق کمک کنند.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: علت خشکی مو در زنان، کمبود کدام ویتامینها؟
سدیم کافی دریافت کنید
در روزهای گرم تابستان مطمئن شوید که سدیم کافی را از طریق وعدههای غذایی به بدنتان میرسانید. نیازی به خوردن نمک زیاد نیست زیرا مصرف زیاد آن نیز ضررهای دیگری به دنبال دارد. اما در فصل تابستان نمک را از وعدههای غذایی خود به هیچ عنوان حذف نکنید و به اندازه از آن استفاده کنید تا سدیم خارج شده از طریق تعریق بدن در فصل گرما جبران شود.
اتاق خوابتان را به تهویهای مناسب مجهز کنید
برای جلوگیری از گرمازدگی هنگام خواب، محیط خواب خود را با استفاده از بسترهای تنفسی و تهویههای مناسب مجهز کنید. خواب راحت در فضایی با دمای متعادل و تهویه مناسب میتواند بدن شما را در برابر گرمازدگی مقاوم کند.
مطالب پیشنهادی: شیر نخوردن نوزاد، علل آن در فصل گرما
از لباسهای نخی و گشاد استفاده کنید
انتخاب لباس مناسب در فصل تابستان و دمای بالای هوا، یکی از مهمترین نکات در پیشگیری از گرمازدگی است. لباسهای تنگ، چسبان و پارچههای دارای بافت پلاستیکی ، میتواند بدن را بیش از حد تحت فشار قراردهد و جلوی جریان هوا به پوست بدن را بگیرد.
پوشیدن لباسهای تنگ، چسبان و پلاستیکی باعث جلوگیری از تبخیر عرق از روی پوست شده و خطر گرمازدگی را در هوای گرم بالا میبرد.
پوست بدن یکی از مهمترین بسترهای تنفسی برای خنک کردن بدن در گرمای زیاد است و با پوشیدن این لباسها این بستر کاملا مسدود شده و خطر گرمازدگی را بالا میبرد. به همین دلیل است که پوشیدن لباسهای گشاد و نخی در فصل گرما همواره پیشنهاد میشود.
از وسیلههای خنککننده کمک بگیرید
اگر در یک روز گرم تابستانی میخواهید به پیک نیک بروید و ساعتهای طولانی را در آن جا بگذرانید، حتما وسیلههای خنککنندهای مثل باد بزن، ژلها یا کیسههای یخی و وسیلههایی از این دست را همراه خود ببرید. گذاشتن یک ژل خنککننده یا کیسه آب یخ روی رگهای گردن یا باد زدن مرتب خود ، باعث میشود تا بدن شما توانایی بیشتری برای مواجهه با گرما را داشته باشد.
بیشتر بخوانید: گرما برای زن باردار، خطرناک است؟
کلام آخر
همانطور که در این مقاله اشاره کردیم، راههای زیادی برای پیشگیری از گرمازدگی و لذت بردن از طبیعت در فصل تابستان وجود دارد. مهمترین عامل برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی، توجه به نیازهای بدن و نوشیدن مایعات کافی خصوصا آب در این فصل است. همچنین آگاهی از عواملی که باعث گرمازدگی میشوند موجب میشود تا از این عوامل اجتناب کنیم و خود و عزیزانمان را در معرض آنها قرار ندهیم.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼