آیا مردان هم مانند زنان یائسه می شوند؟
بنابر نظر کارشناسان، سطح تستوسترون با افزایش سن کاهش یافته و یائسگی مردانه به تدریج با افزایش سن عوارض خود را نشان میدهد.
آیا نازک شدن موها و کاهش میل جنسی بخشی طبیعی از روند پیری مردان بوده یا پای عامل مهمتری در میان است؟
رابی ویلیامز، ستاره موسیقی پاپ، «یائسگی مردانه» را مقصر میداند.
بنابر نظر کارشناسان، سطح تستوسترون با افزایش سن کاهش یافته و یائسگی مردانه به تدریج با افزایش سن عوارض خود را نشان میدهد.
یائسگی مردانه که به نام آندروپوز شناخته میشود، شامل افزایش وزن، اختلال نعوظ و بی خوابی است. با این حال، کارشناسان معتقدند که این عامل معمولاً ربطی به هورمونها ندارد.
در عوض، استرس ناشی از افزایش سن، مسائل کاری یا روابط و نگرانی در مورد پیری والدین میتوانند میل جنسی را مختل کنند. حتی ممکن است که «بحران میانسالی» مقصر اصلی باشد.
دلایل رایج یائسگی مردان، ممکن است شامل کمبود خواب، رژیم غذایی نامناسب و نوشیدن بیش از حد الکل باشد.
بیشتر بخوانید: تعریف یائسگی زودرس چیست؟
رابی ویلیامز، خواننده سابق Take That گفته که معتقد است مشکلات سلامتی او تا حدی به دلیل یائسگی مردانه هستند: «موها نازک شده و تستوسترون و سروتونین در بدن کاهش پیدا میکنند. من یائسگی مردانه دارم.»
این مرد ۴۹ ساله ادعا کرده که از کمبود انرژی رنج میبرد و او و همسرش آیدا فیلد ۴۴ ساله، خیلی کمتر از قبل با هم رابطه جنسی دارند.
در حالی که تزریق تستوسترون برای افزایش سطح این هورمون به او کمک کرده، رابی گفته که مجبور شده استفاده از آن را متوقف کند: «مدتی تستوسترون مصرف کردم، اما چون معتاد هستم، باید آن را قطع میکردم. شانههایم مربعیشکل و بزرگ شدند و شبیه یک دربان شده بودم.»
«اما رابطه جنسی ما زمانی که تستوسترون مصرف میکردم باورنکردنی بود. ما سیری ناپذیر بودیم.»
مردانی که با کاهش تستوسترون دست و پنجه نرم میکنند، میتوانند از تقویتکنندههای مصنوعی برای کمک به مبارزه با این علائم استفاده کنند.
در برخی موارد، «هیپوگنادیسم دیررس»، عامل اصلی کاهش تستوسترون است؛ به این معنی که بیضهها هورمون بسیار کمی تولید میکنند.
طبق نتایج مطالعات، تنها ۲ الی ۶ درصد مردان از هیپوگنادیسم دیررس رنج میبرند. زمانی که مردان به ۳۰ سالگی میرسند، به تدریج میل جنسیشان کاهش مییابد.
بسیاری از مردان تا اواخر دهه ۴۰ یا اوایل ۵۰ سالگی هیچ علامتی را تجربه نمیکنند. برخلاف زنان، تغییرات هورمونی مردان را نابارور نمیکند. مردان از نظر تئوری قادر به تولید اسپرم تا ۸۰ سالگی و بعد از آن هستند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼