۲۴۵۳۳۳

شیر خشک را با این روش به بچه بدهید، وگرنه کم‌هوش می‌شود

شیر خشک را با این روش به بچه بدهید، وگرنه کم‌هوش می‌شود

بهتر است والدین برای حل کردن شیرخشک از آب‌های تصفیه‌شده استفاده کنند و خمیردندان حاوی فلوراید را نیز برای کودکان خردسال محدود کنند.

ایندیپندنت فارسی: بحث‌ها درباره فواید و خطرات فلوراید همچنان ادامه دارد. رابرت اف.کندی جونیور، گزینه دونالد ترامپ برای سمت وزارت بهداشت و خدمات انسانی، بر حذف فلوراید از منابع آب ایالات متحده تاکید دارد.

او ماه نوامبر در شبکه اجتماعی اکس نوشت: «فلوراید ضایعه‌ای صنعتی است که با بیماری‌هایی مانند آرتروز، شکستگی‌های استخوان، سرطان استخوان، کاهش هوش، اختلالات عصبی و بیماری تیروئید مرتبط است.»

مطالعه‌ای جدید، که ششم ژانویه امسال در مجله پزشکی کودکان جاما آمریکا (JAMA Pediatrics) منتشر شد، نیز قرار گرفتن در معرض فلوراید و کاهش بهره هوشی کودکان را به هم مرتبط دانسته است.

کایلا تیلور، پزشک و یکی از نویسندگان این مطالعه، در گفت‌وگو با فاکس‌نیوز توضیح داد: «آب حاوی فلوراید دهه‌ها است که برای کاهش پوسیدگی دندان و بهبود سلامت دهان استفاده می‌شود، اما با این حال نگرانی‌هایی وجود دارد که زنان باردار و کودکان از منابع مختلف مانند آب آشامیدنی، غذا و نوشیدنی‌هایی که آب به آن‌ها اضافه شده یا چای، خمیردندان، نخ دندان و دهان‌شویه فلوراید دریافت می‌کنند که  ممکن است میزان آن بیش از حد باشد و بر رشد عصبی جنین، نوزاد و کودک تاثیر بگذارد.»

osl9725e

این پژوهش، که دانشمندان موسسه ملی علوم بهداشت محیطی آن را انجام داده‌اند، ۷۴ مطالعه اپیدمیولوژیک (همه‌گیرشناسی) درباره بهره هوشی کودکان و مواجهه با فلوراید را بررسی کرده است. این مطالعات میزان فلوراید در آب آشامیدنی و ادرار را در ۱۰ کشور کانادا، چین، دانمارک، هند، ایران، مکزیک، پاکستان، نیوزیلند، اسپانیا و تایوان اندازه‌گیری کردند.

طبق گفته تیلور، این فراتحلیل نشان داد که میان مواجهه بیشتر با فلوراید و کاهش بهره هوشی کودکان «ارتباط آماری معناداری» وجود دارد. او افزود: «این مطالعه نشان داد هرچه کودک بیشتر در معرض فلوراید قرار گیرد، احتمال بیشتری وجود دارد که بهره هوشی او کمتر از کودکانی باشد که در معرض فلوراید نبوده‌اند.»

این نتایج با شش فراتحلیل قبلی همخوانی داشت که همگی ارتباط معنادار مواجهه با فلوراید و کاهش بهره هوشی کودکان را گزارش کرده بودند. همچنین این پژوهش نشان داد که به‌ازای افزایش هر یک میلی‌گرم بر لیتر فلوراید در ادرار، ۱.۶۳ واحد کاهش در بهره هوشی مشاهده می‌شود.

سازمان بهداشت جهانی حد مجاز ایمن فلوراید در آب آشامیدنی را ۱.۵ میلی‌گرم بر لیتر تعیین کرده است. در همین حال خدمات بهداشت عمومی ایالات متحده نیز غلظت ۰.۷ میلی‌گرم بر لیتر فلوراید در آب آشامیدنی را توصیه می‌کند.

کایلا تیلور در گفت‌وگو با فاکس‌نیوز ادامه داد: «اطلاعات کافی برای تعیین اینکه آیا غلظت ۰.۷ میلی‌گرم بر لیتر فلوراید در آب آشامیدنی بر بهره هوشی کودکان تاثیر می‌گذارد یا نه وجود ندارد.» سطح بالاتر این ماده شیمیایی را می‌توان در چاه‌ها و منابع آب عمومی یافت که تقریبا سه میلیون نفر در ایالات متحده از آن استفاده می‌کنند. تیلور به زنان باردار و والدین کودکان خردسال توصیه کرد که به میزان دریافت فلوراید توجه داشته باشند.

او تاکید کرد: «اگر آب فلوراید داشته باشد بهتر است آب شیر را با آب بطری کم فلوراید، مانند آب تصفیه‌شده، جایگزین کنیم و استفاده منابع دیگر مانند محصولات دندانی یا چای سیاه را محدود کنیم. والدین می‌توانند برای حل کردن شیرخشک از آب بطری کم‌فلوراید استفاده کنند و استفاده از خمیردندان فلورایددار را برای کودکان خردسال محدود کنند.»

در حالی که این تحقیق قصد نداشت به پیامدهای عمومی سلامت عمومی درباره فلوریداسیون آب در ایالات متحده بپردازد، تیلور پیشنهاد کرد که یافته‌ها می‌تواند به پژوهش‌های آینده درباره تاثیر فلوراید بر سلامت کودکان کمک کند.

در واکنش به این مطالعه و سایر پژوهش‌های پیشین، دکتر الی فیلیپس، دندانپزشک، هم به فاکس‌نیوز گفت که از فلوریداسیون آب حمایت نمی‌کند. او نوشت: «من به جمع کسانی می‌پیوندم که به‌شدت با فلوریداسیون آب عمومی مخالف‌اند و می‌پرسم چرا منابع آب ما در قرن ۲۱ هنوز حاوی فلوراید است؟»

فیلیپس بحث درباره فلوراید در میان دندانپزشکان را «گیج‌کننده» و عجیب توصیف کرد، زیرا انجمن دندانپزشکی آمریکا استفاده از فلوراید را تایید می‌کند.

او افزود:«اما دندانپزشکان تجربی به‌طور کلی بیمارانشان را تشویق می‌کنند که به‌طور کلی از فلوراید اجتناب کنند، حتی اگر دندان‌های‌شان به‌شدت دچار پوسیدگی شود. استفاده موقتی از فلوراید مفید است، اما مصرف دائمی آن خطراتی به همراه دارد.» فیلیپس توصیه کرد که عموم مردم به ترکیبات مختلف فلوراید، تاثیر غلظت‌های مختلف و تفاوت استفاده موضعی و مصرف خوراکی آن توجه کنند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند