۲۴۸۲۶۱

نقش شبکه‌های اجتماعی در تشویق به جراحی‌های زیبایی چقدر است؟

نقش شبکه‌های اجتماعی در تشویق به جراحی‌های زیبایی چقدر است؟

افزایش همزمان میزان اعمال جراحی زیبایی و گسترش شبکه‌های اجتماعی تصویر بنیاد این گمانه‌ را به وجود آورده است که این شبکه‌ها عامل اصلی رشد این خدمات غیرضرور هستند، با این حال یک استاد ارتباطات اجتماعی، انداختن تقصیر به گردن رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی به تنهایی، را نادرست دانست.

 جراحی‌های زیبایی طی دو دهه اخیر با رشد فزاینده‌ای در سراسر جهان همراه بوده است و در جایگاه نخست خدمات درمانی غیر ضروری قرار گرفته‌اند. لیپوساکشن، اسلیو معده، جراحی بینی (رینوپلاستی) از جمله این اعتمال هستند که اگر زمانی تنها گروه‌های خاصی مانند سلبریتی‌ها به آن دسترسی داشتند امروزه به لطف گستردگی و توزیع این خدمات در بسیاری از کشور‌های جهان، مردم عادی نیز به آنها دسترسی پیدا کرده‌اند.

رشد همزمان میزان اعمال زیبایی با گسترش رسانه‌های مختلف به ویژه در عرصه سرگرمی، شبکه‌های اجتماعی به ویژه اینستاگرام همراه بوده که این گمانه را به وجود آورده که این موضوع عاملی برای استقبال از این اعمال بوده است. بر همین اساس این پرسش وجود دارد که آیا رسانه‌ها تنها عامل اصلی این پدیده هستند؟ شاه‌قاسمی عضو هیئت علمی گروه ارتباطات اجتماعی دانشگاه تهران این موضوع که رسانه و شبکه‌های اجتماعی تنها عامل اصلی افزایش اعمال زیبایی هستند را رد کرد.

IMG_20250407_010856

احسان شاه‌قاسمی با بیان اینکه برای انجام عمل زیبایی، نیاز به منابع مالی وجود دارد که این منابع باید از اقتصاد کشور تأمین شوند، گفت: علاوه بر منابع مالی وجود پزشکان متخصص و بیمارستان‌هایی با امکانات لازم برای انجام این عمل‌ها ضروری است. علاوه بر این، جامعه نیز باید این نوع عمل‌ها را بپذیرد و حتی در برخی موارد، به انجام آنها تشویق کند. بنابراین، گذاشتن بار تقصیر بر دوش رسانه‌ها به تنهایی نادرست است.

وی افزود: با این حال اینستاگرام به عنوان یک شبکه اجتماعی تصویر بنیاد، نقش مهمی در ترویج استاندارد‌های زیبایی و انتظارات اجتماعی ایفا کرده است. در این فضا، کاربران به طور مداوم با تصاویری از چهره‌های ایده‌آل مواجه می‌شوند و این امر می‌تواند فشار مضاعفی بر آنها برای تغییر ظاهرشان ایجاد کند. در حالی که در دیگر شبکه‌های اجتماعی مانند ایکس، بیشتر بر روی اندیشه‌ها و مباحث فکری تمرکز می‌شود.

این استاد دانشگاه ادامه داد: متأسفانه، برخی افراد تصور می‌کنند که عمل‌های زیبایی می‌توانند به آنها چهره‌ای ایده‌آل ببخشند، در حالی که تغییرات ناشی از این عمل‌ها ممکن است دائمی و غیرقابل بازگشت باشد. در واقع، هیچ عمل زیبایی نمی‌تواند تغییرات مثبت واقعی در زندگی افراد ایجاد کند.

وی یادآور شد: نقش قابل توجه اینستاگرام و فضای سطحی و غیر فکری و غیر سیاسی آن در گسترش این وضعیت غیر قابل انگار است با این حال، برای شناخت حل این معضل نیازمند یک رویکرد جامع هستیم که شامل آموزش، آگاهی‌رسانی و بررسی عمیق‌تر عوامل اجتماعی و اقتصادی است.

منبع: آنا

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند