دکتر محمد زینلی، رئیس اداره بیماریهای زئونوز (بیماریهای منتقله از حیوان به انسان) وزارت بهداشت با بیان اینکه ۳۸۰هزار مورد حیوانگزیدگی در سراسر کشور طی سال گذشته گزارش شده، اظهار کرد: متاسفانه ۱۳ نفر از افرادی که حیوانگزیدگی را در سال گذشته تجربه کردند به بیماری هاری مبتلا شدند. استانهای مازندران، خوزستان، کرمان، آذربایجان غربی بیشترین موارد گزش را به خود اختصاص دادهاند.
وی با بیان اینکه هاری به عنوان یک بیماری صد درصد کشنده مطرح است، گفت: اگرچه ۳۸۰هزار تا ۴۰۰هزار نفر از هموطنان حیوانگزیدگی را در هر سال تجربه میکنند اما جزو بهترین کشورها در زمینه مراقبت از افراد حیوانگزیده و پیشگیری از بیماری هاری در منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت هستیم.
رئیس اداره بیماریهای منتقله از حیوان به انسان وزارت بهداشت گفت: کاهش موارد حیوانگزیدگی و پیشگیری از بیماری هاری، موضوعی حائز است که با راهکارهای متعدد به دست میآید. «ستاد مرکزی کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان» دستورالعملی برای مدیریت سگهای پرسهزن در وزارت کشور مطرح کرده است.
اجتناب از نزدیکشدن به حیوانات ولگرد
رئیس اداره بیماریهای زئونوز وزارت بهداشت با بیان اینکه اجتناب از نزدیکی به حیوانات امری ضروری است، توضیح داد: هموطنان بسیار مهربان هستند و تلاش میکنند به حیوانات بدونصاحب غذارسانی کنند. من از هموطنان درخواست میکنم که از نزدیکشدن به حیوانات به ویژه حیوانات پرسهزن در حاشیه روستاها، شهرها و حیوانات بدون صاحب خودداری کنند؛ چراکه احتمال حمله از سوی حیوانات به انسانها وجود دارد. بازهم تاکید میکنم که امکان حمله از سوی تمام حیوانات به انسانها وجود دارد. به طور مثال، ۲۵هزار تا ۳۰هزار مورد از موارد حیوانگزیدگی کشور برای گربههای خانگی است.
لزوم مراجعه به مراکز پیشگیری از هاری پس از حیوانگزیدگی
وی با بیان اینکه مراجعه به مراکز درمانی پس از حیوانگزیدگی ضروری است، خاطرنشان کرد: اگر افراد دچار حیوانگزیدگی شدند به مراکز پیشگیری از هاری مراجعه کنند تا خدمات لازم به منظور پیشگیری از بیماری مرگبار هاری برای آنها ارائه شود. مراکز پیشگیری از هاری با توجه به نوع گزش و پروتکلهایی که در اختیار دارند نسبت به تزریق رایگان واکسن اقدام میکنند. همچنین اگر افراد حیوانگزیده به سرم نیز نیاز داشته باشند سرم در اختیار این افراد قرار میگیرد.
منبع: ایسنا