۲۴۸۴۶۶

اگر حساسیت‌ بهاری دارید از دستگاه تصفیه هوا استفاده کنید

اگر حساسیت‌ بهاری دارید از دستگاه تصفیه هوا استفاده کنید

استفاده از دستگاه تصفیه هوا در محیط منزل و پرهیز از نگهداری گل‌وگیاه می‌تواند در کنترل علائم حساسیت‌ فصلی بسیار مؤثر باشد.

مژگان صفری، متخصص آسم و آلرژی با اشاره به شیوع آلرژی‌های تنفسی در فصل بهار گفت: آلرژی فصلی در این فصل عمدتاً به دلیل گرده‌افشانی درختان، گل‌ها و گیاهان به‌ویژه در مناطق کوهستانی و دشت‌ها بروز می‌یابد و اغلب به دو شکل خود را نشان می‌دهد.

 وی در ادامه بیان کرد: نوع اول، آلرژی در ناحیه تنفسی فوقانی است که با عنوان «رینیت آلرژیک» شناخته می‌شود و علائمی همچون آبریزش بینی، عطسه، اشک و خارش چشم دارد.

 این متخصص آسم و آلرژی در خصوص نوع دوم حساسیت‌های فصلی بهار گفت: نوع دوم، آسم آلرژیک است که با انقباض راه‌های هوایی همراه است و علائمی چون سرفه‌های شدید، خس‌خس سینه و تنگی نفس در پی دارد.

 صفری در ادامه بیان کرد: آسم آلرژیک معمولاً در ابتدای فصل بهار بروز می‌کند و با پایان‌یافتن این فصل، به‌تدریج فروکش می‌کند، در این میان، پیشگیری از مواجهه با عوامل حساسیت‌زا مهم‌ترین رکن درمان به شمار می‌رود.

 پرهیز از گل‌وگیاه، استفاده از دستگاه تصفیه هوا

این متخصص آلرژی تأکید کرد: افرادی که سابقه آلرژی فصلی دارند باید از باز نگه‌داشتن پنجره‌های خانه و خودرو خودداری کرده و از تماس با هوای آلوده به گرده گیاهان بپرهیزند، همچنین استفاده از دستگاه تصفیه هوا در محیط منزل و پرهیز از نگهداری گل‌وگیاه می‌تواند در کنترل علائم بسیار مؤثر باشد.

IMG_20250411_215252

داروهای بدون نسخه و درمان‌های تخصصی

صفری در خصوص مصرف دارو برای درمان حساسیت فصلی توضیح داد: مصرف داروهای ضد حساسیت مانند آنتی‌هیستامین‌های ساده، سیتریزین و لوراتادین در موارد خفیف بدون نسخه نیز امکان‌پذیر است، اما در موارد شدید، پزشک ممکن است اسپری‌های استنشاقی حاوی استروئید تجویز کند.

 وی گفت: در برخی موارد نادر، آلرژی فصلی به شکل اگزما یا حساسیت‌های پوستی نیز دیده می‌شود که اغلب در اثر تماس با گیاهان به وجود می‌آید.

از مصرف این مواد غذایی پرهیز شود

این متخصص آسم و آلرژی در خصوص ممنوعیت غذایی افراد مبتلا به حساسیت فصلی توضیح داد: اگرچه آلرژی فصلی در ابتدا دستگاه تنفسی فوقانی را درگیر می‌کند، اما در موارد شدید می‌تواند به درگیری بخش‌های تحتانی منجر شده و به آسم تبدیل شود. بااین‌حال، نمی‌توان گفت هر فردی که آلرژی دارد حتماً به آسم مبتلا می‌شود.

صفری ضمن اشاره به نقش برخی مواد غذایی در تشدید آلرژی عنوان کرد: برخی میوه‌ها به دلیل شباهت ساختار آنتی‌ژنی با گرده گیاهان می‌توانند باعث تشدید علائم حساسیت شوند. اگرچه این مسئله شایع نیست، اما می‌توان به موادی مانند موز و گوجه‌فرنگی اشاره کرد.

وی با اشاره به نبود شواهد علمی معتبر درباره تأثیر درمان‌های طب سنتی بر آلرژی فصلی گفت: تاکنون مطالعه‌ای در این زمینه انجام نشده و استفاده از گیاهان دارویی برای درمان حساسیت فصلی توصیه نمی‌شود.

ایمونوتراپی؛ درمانی مؤثر اما زمان‌بر

 صفری درباره یکی از روش‌های تخصصی درمان آلرژی گفت: در بیمارانی که تنها یک تا دو ماه در سال علائم دارند، روش ایمنوتراپی می‌تواند مفید باشد. در این روش، عصاره ماده حساسیت‌زا مانند گرده درخت گردو، در دوزهای بسیار کم به بدن تزریق می‌شود که موجب تقویت سیستم ایمنی در برابر آن می‌گردد. اثربخشی این روش بین ۸۰ تا ۹۰ درصد گزارش شده اما فرایند درمانی آن بلندمدت است.

 وی در آخر تأکید کرد: آلرژی فصلی معمولاً در دو سال اول زندگی بروز نمی‌یابد، اما پس از این سن، احتمال ابتلا در دختران و پسران به طور یکسان وجود دارد.

منبع: فارس

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند