۲۴۸۹۵۵

الکل چگونه بر خطر سرطان تأثیر می گذارد

الکل چگونه بر خطر سرطان تأثیر می گذارد

آژانس بین المللی تحقیقات سرطان گزارش می دهد که الکل - از جمله آبجو، شراب و مشروبات الکلی - یک عامل شناخته شده سرطان ( سرطان زا ) است

جایگزین های نوشیدنی غیر الکلی در حال حاضر محبوب تر از همیشه هستند. اینها تنها چند نشانه است که نشان می دهد مردم در رابطه خود با الکل تجدید نظر می کنند که چیز خوبی است.

دلیل این امر کاملاً شناخته شده است: الکل می تواند اثرات مضر زیادی بر سلامت جسمی و روانی شما داشته باشد.

دکتر Suneel Kamath متخصص سرطان می گوید : «یکی از اثرات سلامتی که کمتر در مورد آن صحبت شده است، خطر ابتلا به سرطان به دلیل الکل است. "امیدواریم وقتی مردم بیشتر در مورد آن یاد بگیرند، دلیل دیگری برای محدود کردن یا حذف مصرف الکل داشته باشند."

دکتر کامات ارتباط بین الکل و سرطان را مورد بحث قرار می دهد.

آیا الکل می تواند باعث سرطان شود؟

پاسخ یک «بله» قاطع است. آژانس بین المللی تحقیقات سرطان گزارش می دهد که الکل - از جمله آبجو، شراب و مشروبات الکلی - یک عامل شناخته شده سرطان ( سرطان زا ) است. یک مطالعه در سال 2024 تخمین می زند که حدود 20000 مرگ و میر ناشی از سرطان در هر سال به دلیل مصرف الکل است.

با وجود این شواهد واضح، طبق یک نظرسنجی ملی ، بیش از نیمی از بزرگسالان ایالات متحده از ارتباط بین الکل و سرطان بی اطلاع هستند . و حدود 10 درصد از افراد مورد بررسی معتقدند که شراب واقعاً خطر سرطان را کاهش می دهد . (اینطور نیست.)

اما این موضوع بیشتر مورد توجه قرار می گیرد. در سال 2025، دکتر Vivek Murthy، جراح عمومی ایالات متحده، اضافه کردن یک برچسب هشدار دهنده سلامت به نوشیدنی های الکلی را برای افزایش آگاهی از خطر سرطان توصیه کرد.

دکتر کامات می گوید: «من همیشه از اینکه مردم از خطرات مرتبط با سرطان ناشی از مصرف الکل آگاه نیستند، متعجب هستم. شاید به این دلیل باشد که رسانه ها و تبلیغات الکل را به شدت تبلیغ می کنند.

الکل چقدر خطر سرطان را افزایش می دهد؟ طبق گفته موسسه ملی سرطان (NCI) این بستگی به میزان نوشیدنی و نوع سرطان دارد.

به عنوان مثال، NCI گزارش می دهد که نوشیدن سبک، خطر ابتلا به سرطان سلول سنگفرشی مری (نوع رایج سرطان مری) را تا 30 درصد افزایش می دهد. نوشیدن زیاد الکل خطر را تا 400 درصد افزایش می دهد.

الکل

الکل چگونه خطر سرطان را افزایش می دهد؟

الکل بر کل بدن شما تأثیر می گذارد ، اگرچه محققان دقیقاً مطمئن نیستند که چگونه باعث ایجاد سرطان می شود. اما آنها چندین نظریه دارند.

دکتر کامات می گوید یک نظریه این است که الکل تولید رادیکال های آزاد را افزایش می دهد . (استالدئید شناخته شده ترین است و احتمالاً بسیاری دیگر نیز وجود دارد.)

او توضیح می دهد: "رادیکال های آزاد اضافی باعث استرس اکسیداتیو می شود که منجر به آسیب DNA در سلول ها می شود." "بدن شما می تواند آسیب را ترمیم کند، اما قرار گرفتن در معرض مداوم می تواند بر این عملیات پاکسازی غلبه کند."

نظریه دیگر مربوط به رژیم غذایی است. افرادی که الکل مصرف می کنند ممکن است رژیم غذایی ناسالم داشته باشند و ممکن است اضافه وزن داشته باشند - دو عامل دیگر که خطر سرطان را افزایش می دهند.

ترکیب الکل و تنباکو نیز خطر ابتلا به سرطان را در مقایسه با خطر ناشی از هر یک از رفتارها به تنهایی افزایش می دهد. این ممکن است به این دلیل باشد که الکل با مواد شیمیایی موجود در دود تنباکو مخلوط می‌شود و ورود مواد شیمیایی به سلول‌ها را آسان‌تر می‌کند.

انواع سرطان مرتبط با مصرف الکل

هفت نوع شایع سرطان مرتبط با الکل عبارتند از:

  • سینه
  • کولورکتال
  • دهان
  • گلو ، از جمله گلو فوقانی (اوروفارنکس) و جعبه صدا (حنجره)
  • مری
  • معده
  • کبد
الکل2

آیا نوشیدن الکل سرطان را بدتر می کند؟

مصرف الکل پس از تشخیص سرطان می تواند اثربخشی برخی از درمان ها را کاهش دهد. همچنین ممکن است عوارض جانبی مضری ایجاد کند. اگر تحت درمان سرطان هستید ، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود در مورد بی خطر بودن الکل برای شما صحبت کنید.

اگر سرطان کبد دارید ، اجتناب از الکل بسیار مهم است. کبد الکل را از خون شما خارج می کند و آن را تجزیه می کند. اگر پس از تشخیص سرطان کبد به نوشیدن خود ادامه دهید، می توانید به سلول های سالم کبد آسیب بزنید. همچنین ممکن است گزینه های درمانی خود را محدود کنید.

برای بازماندگان سرطان ، شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه مصرف مداوم الکل ممکن است خطر عود سرطان را افزایش دهد . همچنین می تواند شانس ابتلا به سرطان جدید را افزایش دهد. با این حال، طبق یک مطالعه بزرگ، نزدیک به ۸۰٪ از بازماندگان سرطان همچنان به نوشیدن الکل ادامه می دهند .

دکتر کامات می گوید: «به لطف تشخیص های زودهنگام و درمان های بهتر، افراد بیشتری از سرطان جان سالم به در می برند. من مردم را تشویق می کنم تا بعد از درمان سرطان تا حد امکان سالم زندگی کنند. این شامل محدود کردن مصرف الکل تا جایی که می تواند است.

چگونه می توان خطر سرطان مرتبط با الکل را کاهش داد؟

ترک الکل فواید زیادی دارد. اما این خطر را یک شبه کاهش نمی دهد، به خصوص اگر سال ها از الکل استفاده کرده باشید. اما ترک از افزایش بیشتر خطر جلوگیری می کند - و تحقیقات نشان می دهد که ترک مداوم با نرخ کمتر سرطان مرتبط است.

پیش بینی اینکه پس از قطع نوشیدن الکل چقدر یا با چه سرعتی خطر ابتلا به سرطان کاهش می یابد، دشوار است. ممکن است سال ها طول بکشد تا خطر شما به سطح افرادی که هرگز الکل مصرف نکرده اند کاهش یابد.

آیا مقدار مطمئنی از الکل برای نوشیدن بدون ایجاد سرطان وجود دارد؟

وقتی نوبت به میزان مصرف الکل می رسد ، کمتر بهتر است. دستورالعمل های غذایی برای آمریکایی ها، ۲۰۲۰-۲۰۲۵ توصیه می کند مصرف نوشیدنی های الکلی را به موارد زیر محدود کنید:

  • برای زنان بیش از یک نوشیدنی در روز مجاز نیست
  • برای مردان بیش از دو نوشیدنی در روز مجاز نیست

دکتر کامات توضیح می دهد: "اما اگر می خواهید از سرطان جلوگیری کنید ، واقعاً هیچ مقدار مطمئنی از الکل وجود ندارد." "من به مردم می گویم که تا جایی که می توانند کمتر بنوشند، ترجیحاً یک یا دو نوشیدنی در هفته. تعویض یک نوشیدنی الکلی با یکی از گزینه های نوشیدنی غیرالکلی راه بسیار خوبی برای رسیدن به این هدف است."

چه زمانی برای کمک گرفتن

برخی از افراد احساس "مرگ گرایی سرطان" دارند و معتقدند هیچ کاری نمی توانند برای کاهش خطر ابتلا به سرطان انجام دهند. دکتر کامات تأکید می کند که این نمی تواند دور از واقعیت باشد.

او تأیید می کند: "بیش از نیمی از سرطان ها قابل پیشگیری هستند." "دانستن این موضوع ممکن است به افراد احساس کنترل و مسئولیت در قبال سلامتی خود بدهد."

خوردن یک رژیم غذایی سالم ، حفظ وزن مناسب و سیگار نکشیدن سه گام مهمی است که می توانید برای محدود کردن احتمال ابتلا به سرطان انجام دهید. اما کاهش الکل نیز مهم است.

 

 

 

 

منبع: Healht
لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند