۲۴۹۱۶۹

حساسیت به توت فرنگی چه دلایل و علایمی دارد؟

حساسیت به توت فرنگی چه دلایل و علایمی دارد؟

توت فرنگی یک میوه فوق‌العاده خوشمزه است که طرفداران بسیار زیادی دارد، در این بین ممکن است افرادی بعد از خوردن این میوه خوشمزه دچار حساسیت شوند. لذا قصد داریم در این مطلب به بررسی علایم حساسیت به توت فرنگی، عوامل خطر، گزینه‌های درمانی و مدیریت این حساسیت بپردازیم.

در حالی که واکنش‌های آلرژیک به توت‌فرنگی، خفیف است، اما ممکن است که برخی واکنش‌های خطرناک را نیز تجربه کنند. داشتن حساسیت به توت فرنگی به این معنی است که سیستم ایمنی فرد نسبت به پروتئین ویژه‌ای که در این میوه وجود دارد، واکنش بدی نشان می‌دهد. این پروتئین‌ها در توت فرنگی پخته شده تغییر خواهند کرد، به همین خاطر برخی افرادی که به توت فرنگی خام حساسیت دارند ممکن است قادر به خوردن توت‌فرنگی پخته باشند.

طبق یک مطالعه در مقیاس کوچک که در بوسنی انجام شد، فقط ۳ تا ۴ درصد از کودکان در سن ۲ سالگی و کمتر، به این میوه حساسیت داشتند. این میزان در اواخر کودکی به ۰.۵ تا ۱ درصد کاهش می‌یابد.

البته باید توجه داشت که بعضی از خوراکی‌ها از جمله توت فرنگی، مرکبات و گوجه فرنگی، می‌توانند بدون داشتن حساسیت واقعی نسبت به آن‌ها، باعث ایجاد علائم آلرژی شوند.

ملکی-14

عوامل بروز حساسیت

در صورتی که فرد یکی از موارد زیر را داشته باشد، در معرض خطر بیشتر ابتلا به آلرژی قرار می‌گیرد.

* سابقه خانوادگی حساسیت‌های غذایی

* آسم

* اگزما 

علایم حساسیت به توت فرنگی

افرادی که به توت فرنگی حساسیت دارند معمولا نشانه‌های زیر را پس از خوردن توت فرنگی تجربه می‌کنند؛ نشانه‌های حساسیت به توت‌فرنگی از خفیف تا بسیار شدید متغیر است. این نشانه‌ها می‌توانند در عرض چند دقیقه یا چند ساعت پس از خوردن و یا تماس با توت‌فرنگی رخ دهند.

* خارش و التهاب گلو و دهان

* خارش پوست

* کهیر

* سرفه و خس خس

* سرگیجه

* اسهال 

* استفراغ

* احساس سفتی در گلو

* جمع شدن خلط

955292_154

در موارد نادر، توت فرنگی می‌تواند یک واکنش آلرژیک خطرناک، به نام آنافیلاکسی ایجاد کند. علائم آنافیلاکسی شدید است و می‌تواند شامل موارد زیر باشد.

* ضربان تند قلب

* زبان متورم

* متورم شدن گلو به حدی که راه‌های تنفسی مسدود شود

* افت قابل توجه فشار خون

* سرگیجه

* غش کردن

مراجعه فوری به پزشک، برای هرکسی که علائم آنافیلاکسی را تجربه می‌کند، ضروری است. افرادی که حساسیت شدید دارند باید همیشه اپی پن (Epipen) مصرف کنند؛اپی پن یک داروی تزریقی بوده که واکنش آلرژیک شدید را خنثی می‌کند.

زمان مراجعه به پزشک

افراد باید بعد از اولین واکنش آلرژیک خود به توت فرنگی، به پزشک مراجعه کرده و فوراً مصرف این میوه را قطع کنند. در طی این مراجعه، پزشک از فرد سوالاتی در مورد علایم و سوابق پزشکی او، برای مشخص کردن ریشه حساسیت خواهد کرد. همچنین ممکن است یک یا چند آزمایش انجام دهد تا مشخص شود که آیا توت فرنگی علت این حساسیت بوده یا خیر؛ آزمایش‌های احتمالی عبارت هستند از: آزمایش خون و تست خراش پوستی.

منبع: بهداشت نیوز

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند