بر اساس یک مرور سیستماتیک از مطالعات که در مجله BMC Public Health منتشر شده، نشستن طولانیمدت در روز میتواند خطر ابتلا به درد گردن را بهطور چشمگیری افزایش دهد.
نویسندگان این بررسی دادههای حاصل از ۲۵ مطالعه را که بیش از ۴۳ هزار شرکتکننده از ۱۳ کشور را شامل میشد، تحلیل کردند. آنها "رفتار کمتحرک" را بهعنوان فعالیتهای نشسته در طول ساعات بیداری تعریف کردند؛ فعالیتهایی با مصرف انرژی پایین مانند استفاده از تلفن همراه، کار با رایانه یا تماشای تلویزیون.
طبق یافتههای این مرور، استفاده از تلفن همراه پرخطرترین رفتار مبتنی بر صفحهنمایش بود و احتمال درد گردن را تا ۸۲ درصد افزایش داد.این میزان برای استفاده از رایانه ۲۳ درصد بود، در حالیکه تماشای تلویزیون خطر قابلتوجهی ایجاد نکرد.
همچنین هرچه زمان نشستن بیشتر باشد، خطر درد گردن نیز افزایش مییابد:
نشستن به مدت ۴ ساعت در روز، خطر درد گردن را تا ۴۵ درصد بیشتر میکند.
اگر این مدت به بیش از ۶ ساعت در روز برسد، خطر درد گردن به ۸۸ درصد افزایش مییابد (نسبت به افراد غیرکمتحرک).
نقش سبک زندگی و تغییرات ناشی از همهگیری
محققان معتقدند استفاده گسترده از دستگاههای الکترونیکی مانند رایانه، تبلت و تلفن همراه باعث تغییرات چشمگیری در فعالیتهای شغلی و تفریحی شده و رفتارهای کمتحرک را افزایش داده است. طبق یافتهها، افراد هنگام استفاده از این ابزارها معمولاً سر خود را خم کرده و شانهها را به جلو میآورند که این وضعیت بدن، فشار طولانیمدت به عضلات گردن و شانهها وارد میکند.
همچنین سبک زندگی امروزی و تغییرات ناشی از همهگیری کرونا مانند کار و آموزش آنلاین، رفتارهای کمتحرک را تشدید کردهاند.
عوارض جسمی کمتحرکی
پژوهشگران هشدار میدهند که این عادتها میتواند منجر به تنش دائمی در عضلات گردن و قسمت بالایی کمر شود و "تعادل در طول و کشش عضلات را بر هم بزند". آنها نتیجهگیری کردند:«این وضعیت میتواند مشکلات اسکلتی-عضلانی مختلفی، بهویژه در ناحیه گردن، ایجاد کند.»
منبع: سلامت نیوز