آخر هفته های مهیج با کارناوال و رامبد جوان/ قسمت سوم؛ به زودی

«کارناوال» مسابقهای با حضور شرکت کنندههای مختلف است که هر کدام ایدهای برای اجرا دارند. اجراهایی که توسط تماشاگران قضاوت میشوند. حضور گروههای مختلف هنری را میتوان نقطه قوت این برنامه دانست چون احتمالا می تواند طیف وسیع تری از مخاطبان با سلیقه های مختلف را درگیر کند.
«کارناوال» مسابقهای با حضور شرکت کنندههای مختلف است که هر کدام ایدهای برای اجرا دارند. اجراهایی که توسط تماشاگران قضاوت میشوند. حضور گروههای مختلف هنری را میتوان نقطه قوت این برنامه دانست چون احتمالا می تواند طیف وسیع تری از مخاطبان با سلیقه های مختلف را درگیر کند. این برنامه چهارشنبه ها ساعت ۲۰ منتشر می شود.
رامبد جوان، مجری، کارگردان و بازیگر نام آشنای تلویزیون که پیش تر با برنامه موفق «خندوانه» محبوبیت زیادی کسب کرده بود، این بار با «کارناوال» قصد دارد رقابتی جذاب خلق کند. در این برنامه شرکت کنندگان باید در قالب اجرای زنده توانایی هنری خود را به نمایش بگذارند و مورد قضاوت قرار بگیرند. قسمت دوم «کارناوال» به کارگردانی و اجرای رامبد جوان در فیلم نت منتشر شده است و قسمت سوم آن هم تا ساعاتی دیگر منتشر خواهد شد. برنامهای که در آن هنرمندان با یکدیگر با اجرای ایدههای مختلف مسابقه میدهند و توسط شرکت کنندهها قضاوت میشوند. «کارناوال» بر اساس بیانیهای که در افتتاحیه توسط سینا ساعی خوانده شد، مانند خندوانه برنامهای نیست که فقط به دنبال خنداندن باشد بلکه مسابقهای برای نشان دادن خلاقیتها و ایدههای تازه است.
چیزی که بعد از 12 روز جنگ به آن نیاز داشتیم
بعد از گذشت زمان کوتاهی از جنگ 12 روزه، چادرهای کارناوال شاهد حضور تماشاگرانی بودند که رامبد جوان و تیمش آنها را داوران برنامه معرفی کردند. در حقیقت تماشاگران تبدیل به داورانی شدهاند که در مورد اجراها نظر میدهند و تلاش میکنند حرف خود را اثبات کنند. این موضوع را به خوبی در قسمت دوم جایی که اجراهای امیرحسین رستمی و روزبه حصاری مورد قضاوت قرار گرفتند می شد مشاهده کرد.
در «کارناوال» شرکت کنندهها افرادی هستند که این روزها در برخی از رئالیتی شوهای دیگر هم میتوان آنها را دید اما در اینجا متفاوت ظاهر شدهاند. این موضوع را میتوان در اجرای علی اوجی در شب اول دید که تلفیقی از فیلم و موسیقی بود. حضور شرکت کنندهها از تیپهای مختلف هنری را میتوان نقطه قوت «کارناوال» دانست. در میان شرکتکنندهها موزیسین، شعبدهباز، خواننده و بازیگرهای مختلف حضور دارند. به همین دلیل بیننده اجراهای متفاوت و البته سرگرم کننده تری را خواهد دید.
رامبد جوان در بیانیهای که در برنامه خوانده میشود، «کارناوال» را یک سفر خلاقانه در دل فرهنگ و هنر توصیف میکند. او تأکید دارد که داوران اصلی برنامه، مردماند و نه نخبگان. به اعتقاد او، هدف این برنامه فراتر از رقابت است؛ تلاشی برای تمرین صلح، صمیمیت و همدلی در بستر هنر.
تکرار خندوانه یا الگویی تازه؟
خیلی ها معتقدند رامبد جوان در کارناوال شبیه «خندوانه» اجرا میکند و به خوبی سایه سنگین این برنامه را بر روی «کارناوال» میتوان احساس کرد. تیکه کلامها، نوع ورود شرکتکننده به مسابقه و اجرای آقای جوان شباهت زیادی به «خندوانه» دارد. شاید هم می توان گفت این نوع اجرا امضای رامبد جوان در رئالیتی شو است.
یکی از عناصر موفقیت خندوانه حضور عروسک جناب خان بود. حالا رامبد جوان در «کارناوال» نیز از عروسک جدیدی به نام «افتو» رونمایی کرده است. عروسکی که به نظر میرسد برگرفته از کاراکتر کاپیتان جک در دزدان دریایی کارائیب باشد. شاید رامبد جوان با استفاده از فرمول تکراری موفقیت جناب خان به دنبال جذب مخاطب با کاراکتر «افتو» است.
داوران و داوری آثار
ارزیابی آثار توسط داوران تنها با دو جمله انجام میشود: «دوست دارم» یا «دوست ندارم». اما این پایان ماجرا نیست. در ادامه، اثری که مورد نقد قرار گرفته به دادگاه برنامه میرود. در این بخش، شرکتکننده باید از اثر خود دفاع کند و داوران نیز دلایل رأی خود را صریح و دقیق بیان میکنند. به این ترتیب، بخش دادگاه به نقطه عطفی در برنامه تبدیل شده که میتواند مسیر رقابت را تغییر دهد.