۴۴۸۱۲
۴۴۴۶
۴۴۴۶

بازی با کودکان در خانه، پرورش مهارت‌های فیزیکی و ذهنی

ممکن است بازی کودکان برای شما به نظر عادی آید، اما زمانی که کودکتان به عروسک‌اش غذا می‌دهد، در واقع مهارت‌های فیزیکی و ذهنی خود را پرورش می‌دهد.

نی نی بان: بازی برای کودکان یک شغل محصوب می‌شود. ممکن است این کار برای شما به نظر عادی آید اما زمانی که کودکتان به عروسک‌اش غذا می‌دهد، در واقع مهارت‌های فیزیکی و ذهنی خود را پرورش می‌دهد و این تنها درباره بازی‌های بزرگ و پیچیده مانند درست کردن یک قطار یا ساختن یک ساختمان با پازل نیست.

کودک نوپا یا پیش دبستانی شما ممکن است با فعالیت‌های کوچکی خود را سرگرم کند که برای شما به نظر بی‌اهمیت آید اما فریب نخورید. ما در اینجا ۶ راه شگفت انگیزی که کودکتان برای بازی پیش می‌گیرد را آورده‌ایم.

در حالی که کودکان بزرگتر جعبه را تبدیل به یک کشتی می‌کنند، کودکان کوچکتر توانایی چنین تصوری درباره جعبه ندارند. کودک ۱ ساله شما به سادگی یک جعبه را دوست دارد، زیرا آن یک جعبه است.

او می‌تواند آن را روی زمین بکشد، درون آن بنشیند، کناره‌های آن را باز کند و دوباره ببندد. ما این نوع بازی‌ها را بازی‌های کاربردی می‌نامیم. این بازی به آنها کمک می‌کند تا درباره طبیعت فیزیکی اشیا و مفاهیم ساده‌ای چون باز و بسته کردن آشنا شوند.

وظیفه شما چیست؟ او را آزاد بگذارید تا با اشیایی جز اسباب بازی‌هایش سرگرم شود، (راهی مناسب برای شناخت محیط) اما مطمئن باشید که آنها ایمن هستند و از نزدیک بازی آنها را کنترل کنید.

تکرار خصوصیت دیگر بازی‌های کاربردی است. زمانی که کودک ما یک کار را بارها و بارها تکرار می‌کند، دلیلی دارد. شاید که او از صدای برخورد فنجان با زمین لذت می‌برد. به علاوه دانشمند کوچک شما در حال آشنایی با مفهوم علت و معلول است. در واقع این از توانایی او است که می‌تواند یک کار را بارها و بارها انجام دهد.

وظیفه شما چیست؟ شاید کودک شما از چیزهای دور از انتظار نیز لذت ببرد. بار دیگری که او فنجان را به زمین کوبید، پنهانی فنجان را بردارید و آن را در جایش قرار دهید. او ممکن است ابتدا گیج شود اما بار دیگر خوشحال خواهد شد.


ردیف کردن اسباب‌ بازی‌ها

برخی از خانواده‌ها درباره دقتی که کودکان در چیدن بلاک‌ها و دیگر اسباب بازی‌های خود دارند، نگرانند و آن را نشانه‌ای از اوتیسم می‌دادند. در بیشتر مواقع این مرحله‌ طبیعی رشد و بازی مورد علاقه کودک است.

در سن 18 ماهگی کودک کوچک شما ممکن است شروع به چیدن اسباب بازی‌ها با یک نظمی خاص شود: تمام قطارهای قرمز روی صندلی، تمام آدمک‌ها زیر صندلی و غیره. با این کار او در حال شناسایی و تقسیم بندی ویژگی‌های مشابه است.

وظیفه شما چیست؟ کودکان پیش دبستانی و نوپا توانایی بیان زبانی را برای توضیح و تقسیم بندی اشیا ندارند. به او در این راه کمک کنید: «تمام این قطارهایی که روی صندلی گذاشته‌ای، قرمز است.»

خواندن

طبیعی است کودکان از موسیقی لذت ببرند. شاید کودک شما نتواند تمام لغات را بیان کند اما قادر است آن را زمزمه کند. خواندن نوعی از بازی است، به خصوص آنهایی که کودک را به تحرک نیز وا می‌دارند. به علاوه موسیقی آرامش و تمرکز کودک را بالا می‌برد. حفظ کردن یک آهنگ نیز به افزایش مهارت‌های شناختی او کودک می‌کند.

وظیفه شما چیست؟ موسیقی می‌تواند خود یک محرک بزرگ باشد. زمانی که می‌خواهید با همراه فرزندتان جایی را تمییز کنید، مسواک بزنید یا برای رفتن به رختخواب آماده شوید، به موسیقی گوش دهید.

کثیف شدن

بعضی وقت‌ها یک بازی ریخت و پاش و کثیف می‌شود در حالی که گاهی کثیف شدن خود یک بازی‌ است: گل‌هایی که لای انگشت‌های پای کودکتان گیر می‌کند یا ماسه‌هایی که روی سر او است. با این کارها او نمی‌خواهد که خودش را کثیف، بلکه می‌خواهد آنها را احساس کند.

وظیفه شما چیست؟ کثیف شدن هنگام بازی برای کودکان مفید است، بنابراین گاهی این موقعیت را برای آنها فراهم کنید، تنها مراقب امنیت‌شان باشید.

ممکن است شما دیده باشید که کودکتان در تنهایی با خود حرف می‌زند یا در حال داستان گویی است. این کار گفتار خود محور نام دارد. کودک کوچک شما به دنبال شخصی برای تعامل نیست، در واقع اگر شما حین این کار با او حرف بزنید، ممکن است از این که بازی او را قطع کرده‌اید، ناراحت شود. به علاوه این فعالیت به او کمک می‌کند تا لغات را بلند ادا کند و اعتماد به نفس‌اش افزایش یابد، در نتیجه در ملا عام نیز راحت‌تر خود را بیان کند.

وظیفه شما چیست؟ ضروری است که کودک خود را تشویق کنید تا به طور مستقل بازی کند. گوشه‌ای بنشینید و تنها او را تماشا کنید.

بازی با کودکان در خانه، پرورش مهارت‌های فیزیکی و ذهنی

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.