۵۰۷۲۰
۷۱۵۶
۷۱۵۶

اهمیت اسباب بازی برای کودکان، چیست؟

بسیاری از روانشناسان در سراسر دنیا بر این مساله اتفاق نظر دارند که اسباب بازی‌ها تاثیر شگرفی بر شخصیت انسان به جا می‌گذارند.

روزنامه اقتصاد نوین: نقش و اهمیت اسباب بازی مدت ها است در کشور ما به فراموشی سپرده شده است، این در حالی است که بسیاری از روانشناسان در سراسر دنیا با نظریات و دیدگاه های متفاوت بر این مساله اتفاق نظر دارند که اسباب بازی ها تاثیر شگرفی بر شخصیت انسان به جا می گذارند، به همین دلیل است که اکثر کشورهای پیشرفته دنیا می کوشند تا هرچه بیشتر بر تنوع بازی ها و اسباب بازی های خود بیافزایند.

اهمیت اسباب بازی برای کودکان، چیست؟

به عنوان مثال در کشور آلمان اسباب بازی هایی تولید می شود که حافظه سالمندان را بهبود می بخشد.

همچنین تعداد زیادی نمایشگاه وجود دارد که کودکان می توانند از طریق آنها اسباب بازی های غیرقابل استفاده یا از چشم افتاده شان را با اسباب بازی های بچه های دیگر مبادله کنند، اما مقوله اسباب بازی در ایران جدی گرفته نشده و حمایت خاصی از طراحان و تولیدکنندگان اسباب بازی و حقوق آنها و همین طور تولید اسباب بازی به شکل صنعتی و تخصصی نیز صورت نمی گیرد و حتی می توان گفت ما در زمینه کپی برداری از محصولات خارجی نیز موفق عمل نکرده ایم.

از طرف دیگر در مورد اطلاع رسانی راجع به اسباب بازی که یکی از ابتدایی ترین مراحل رشد و گسترش یک صنعت می باشد، متاسفانه کار زیادی در ایران انجام نشده است.

براساس آمارهای بین المللی اکنون تجارت اسباب بازی، سومین تجارت پرسود جهان بعد از مواد مخدر و صنایع نظامی می باشد. تجارت جهانی اسباب بازی به شکل امروزی از دهه ۶۰ میلادی رونق گرفته است. هم اکنون نیز کشور چین به عنوان بزرگ ترین تولیدکننده اسباب بازی جهان به شمار می رود و به همراه ۱۸ کشور دیگر، بازار جهانی این کالا را در اختیار دارد.

پس از کشور چین، کشورهای هند، آلمان، تایوان، آمریکا و کره به ترتیب رتبه های بزرگ ترین تولیدکنندگان اسباب بازی در دنیا را در اختیار دارند. هم اکنون شرکت های تولیدکننده اسباب بازی در ایران تنها حدود ۱۰ درصد از نیاز بازارهای داخلی را پاسخ می دهند و مابقی این نیاز توسط واردات اسباب بازی از سایر کشورها تامین می شود.

در این مقاله به معرفی شرکت «لگو» که یکی از بزرگ ترین و در عین حال پرفروش ترین برندهای دنیا می باشد، خواهیم پرداخت. شرکت لگو در کشور دانمارک و در شهر صنعتی بیلوند قرار گرفته است.

رونق اقتصادی وابسته به صنعت اسباب بازی در کشور کوچکی همچون دانمارک که تنها ۴۳ هزار و ۹۴ کیلومترمربع مساحت و حدود ۵ میلیون و ۴۴۷ هزار نفر جمعیت دارد، به قدری چشمگیر است که بسیاری از کشورهای جهان موفقیت دانمارک در این عرصه را به عنوان یک الگوی تضمین شده مد نظر قرار داده اند.

اگرچه دانمارک ذخایر معدنی قابل توجهی ندارد، اما از تولیدکنندگان و صادرکنندگان بزرگ گوشت، کره، پنیر و تخم مرغ، تولیدات صنعتی و یکی از مشهورترین برندهای اسباب بازی دنیا با نام «لگو» به شمار می آید.

محبوبیت و جهانی بودن لگو به قدری است که نه تنها مرزهای این کشور را برای جذب مخاطب و بازار در قاره اروپا درنوردیده، بلکه به سادگی خود را در دل کودکان، نوجوانان و حتی بزرگسالان شرق دور نیز جای داده است.


اهمیت اسباب بازی برای کودکان، چیست؟

شرکت لگو با نام تجاری LEGO به طور رسمی سال ها است که در بازار اسباب بازی مشغول به فعالیت می باشد، شاید بتوان ادعا کرد که متمایز ترین و مهم ترین محصول این شرکت همان آجره های رنگارنگ پلاستیکی سر هم کردنی و البته در کنار آن چرخ دنده های پلاستیکی معروف آن شرکت باشد.

این سازه ها و قطعات کوچک پلاستیکی به روش های مختلف با یکدیگر جفت و مرتبط می شوند تا از کنار هم قرار گرفتن آنها اجسامی مثل ماشین، ساختمان و حتی ربات های بسیار جالبی ساخته شود.

البته استفاده از این قطعات کوچک فقط به ساخت این موارد محدود نمی شود، بلکه شما با توجه به هدفی که در ذهن دارید، اشکال مختلفی را نیز می توانید بسازید.

لگو از دو کلمه دانمارکی leg godt به معنای «خوب بازی کن» گرفته شده است. این اصطلاح در واقع نام و آرمان گروه لگو می باشد و در زبان لاتین مفهوم «من کنار هم می گذارم» یا «من مونتاژ می کنم» را دارد. گروه تولیدی لگو در سال ۱۹۳۲ میلادی یعنی حدود ۷۷ سال پیش تاسیس شده است.

موسس اصلی این گروه، شخصی به نام اولکرک کریستینسن است که پس از او این مجموعه برای پسرش به ارث گذاشته شد و البته اکنون صاحب این مجموعه بزرگ آقا کلد اولکرک کریستینسن است که نوه این خانواده می باشد.

این شرکت با طی نمودن زمانی بیش از ۷۰ سال فعالیت از یک مجموعه کوچک و کارگاه نجاری در حال حاضر به بنگاه اقتصادی مدرن و بزرگی تبدیل شده است.

بر اساس آمار فروش محصولات، این گروه ششمین تولیدکننده بزرگ اسباب بازی جهان می باشد. همان طور که گفته شد مرکز اصلی این شرکت در شهر بیلوند در کشور دانمارک قرار دارد و دارای شرکت های فرعی و نمایندگی های بسیاری می باشد و حدودا در ۱۳۰ کشور دنیا محصولات لگو به فروش می رسد.

شعار گروه تولید لگو نیز جالب توجه می باشد، «تنها بهترین ها به اندازه کافی خوب هستند» این شعاری بود که شخص آقای اولکرک برای تشویق کارمندان به اینکه هر چه بیشتر در بالا بردن کیفیت محصولات شرکت تلاش نمایند، انتخاب نمود.

این شعار هنوز هم در کارخانه لگو مورد استفاده جدی می باشد و در واقع سرلوحه کار این گروه در تولید اسباب بازی های باکیفیت است. برند لگو نیز بسیار ساده و خودمانی بوده و به عنوان تضمین کننده کیفیت و اصالت و ابتکار محصولات شرکت در بین طرفداران آن پذیرفته شده است.

آنچه که مردم از این شرکت انتظار دارند، این است که محصولات، خدمات و جوابگویی به مشتریان در سراسر دنیا وجود داشته و در واقع محسوس و یکسان باشد، مدیران لگو معتقد هستند که باید تمامی تلاش خود را معطوف ثبات و عدم تغییر کیفیت محصولات خود در سراسر جهان نمایند و همواره بر حفظ قدرت و موقعیت برند شرکت تمرکز داشته باشند.

شاید بتوان گفت که نقطه عطف این شرکت در دهه ۱۹۴۰ بود، درست همان موقع که این شرکت شروع به ساخت اسباب بازی های پلاستیکی کرد و به جرات می توان گفت که به دنیای نامحدودی از تولیدات اسباب بازی وارد شد و در سال ۱۹۴۹ لگو، اولین آجره های رنگارنگ پلاستیکی خود که به «آجره های چسباندنی اتوماتیک » معروف بود را به کودکان و تمامی مشتریان در سراسر دنیا معرفی نمود.

این مجموعه به صورت باورنکردنی پس از ایجاد و شروع تولید به زودی با درخواست های بسیار زیاد بین المللی رو به رو گردید و اکنون فیلم ها، بازی ها، مسابقات و اسباب بازی های این شرکت در بیشتر کشورهای دنیا در دستان کودکان و نوجوانان به چشم می خورد.

زمانی که شرکت لگو برای اولین بار به جای چوب از پلاستیک در ساخت اسباب بازی استفاده نمود، محصولات شرکت با عدم استقبال از طرف مشتریان به خصوص خرده فروشان و مصرف کنندگان نهایی روبه رو شد.

در آن زمان این تفکر در بین مردم وجود داشت که پلاستیک نمی تواند جایگزین خوبی برای چوب در ساخت اسباب بازی ها باشد، لذا بسیاری از محموله های بزرگ این شرکت از سراسر دنیا به دلیل فروش پایین برگشت داده شد، اما این شرکت تولیدی به انتخاب خود ایمان داشت و در ادامه راهی که شروع کرده بود، هیچ گاه مایوس و ناامید نشد.

در سال ۱۹۵۴ پسر آقای کریستینسن، یعنی گودفرد کریستینسن، مدیر جدید گروه تولیدی لگو گردید. در این زمان مدیر جدید با مشکلات زیادی مواجه شد و مهم ترین آن پایین بودن سطح فروش به دلیل اعتصاب و عدم سفارش خریداران در سراسر دنیا بود، به همین دلیل در اوایل سال ۱۹۵۸ شرکت لگو به این فکر افتاد تا مشکلات موجود در محصولات خود را برطرف نماید.

در آن زمان آجره های پلاستیکی این شرکت از یک طرف قابلیت ساخت سازه های متنوع را نداشت و از طرف دیگر به خوبی به یکدیگر قفل نمی شدند و در زمان جداسازی آنها نیز کودکان با محدودیت های زیادی روبه رو بودند، این بود که نسل جدید آجره های پلاستیکی این شرکت طراحی و به بازار عرضه شد.

در این محصولات، شرکت حتی نوع مواد پلاستیکی را جهت سهولت در بازی تغییر داد و تا به امروز نیز این آجره های مدرن هر روز به لحاظ کیفی و البته تنوع محصول در حال رشد و توسعه می باشد.

آجرهای پلاستیکی رنگارنگ لگو امروز به عنوان یکی از قطب های صنعت و حتی توریسم دانمارک نقش کلیدی را در رونق اقتصادی این کشور بازی می کند.

مردم دانمارک معتقدند که لگو نه تنها اسباب بازی است که باعث سربلندی آنان در دنیا شده، بلکه سفیر فرهنگی این کشور به شمار می آید که توانسته است جایگاه کشور دانمارک را در میان کشورهایی نظیر مالزی، چین، هندوستان، اسپانیا و غیره که از پشتوانه فرهنگی چندین هزار ساله برخوردارند، ارتقا دهد.

این محصول که دستاورد باور توانایی های بالقوه بخش خصوصی است، تا سال ۱۹۵۵ تنها در دانمارک عرضه می شد و از سال ۱۹۵۸ راه خود را به بیرون کشور باز کرد.

اجازه گرفتن لگو از کشورهای بزرگ جهان برای حضور در بازار اسباب بازی این کشورها اگرچه در ابتدا با استقبال چندان زیادی مواجه نشد، اما چراغ سبزی بود برای تولیدکنندگان این محصول که برنامه ریزی های منسجمی را با ارائه محصولاتی همچون آجرک های متنوع، کامیون ها، کشتی ها و آدمک های متنوع و متفاوت برای سلطه بر بازار اسباب بازی دنیا تدوین کنند.

آنان دقت ساخت خود را به قدری ارتقا داده اند که امروز با ضریب خطای کمتر از دو میکرومتر تولید می شوند. این دقت و کیفیت به قدری پایدار است که قطعات لگوی تولیدشده در سال ۱۹۶۳ با لگویی که امسال تولید می شود، جفت می شوند و حتی از هر یک قطعه الگو تولید شده تنها ۱۸ عدد از استاندارد لازم برخوردار نیستند.

در حالی که دنیا را اسباب بازی های ارزان ساخت کشور چین اشغال کرده است، اما صاحبان کارخانه لگو با عقاید منحصر به فرد خود باعث شدند تا با گذشت ۷۰ سال، میلیون ها کودک از سراسر دنیا شب ها را به آرزوی داشتن لگو به صبح برسانند و میلیون ها طرفدار این اسباب بازی میلیاردها دلار صرف خرید قطعات رنگین و جذاب اسباب بازی های دانمارکی کنند.

شرکت لگو به قدری تهدیدهای رقیبانش را به فرصت تبدیل کرد که خارج از تعریف های متداولی که برای یک مجموعه اقتصادی و فرصت های شغلی وابسته به آن داده می شد، توانست بیش از یک هزار و ۲۰۰ فرصت شغلی جدید را زیر سایه اعتبار و موفقیت اقتصادی خود خلق کند.

در حال حاضر محصولات معروف این شرکت که در صدر لیست محبوب ترین اسباب بازی های دنیا نیز جایی برای خود دارند، در مقر اصلی لگو یعنی در استان بیلوند که در ۱۶۰ مایلی غرب کپنهاگ قرار دارد، با بیش از ۳ هزار کارمند خبره ساخته و روانه بازار می شود.

در این قسمت می خواهیم به ویژگی های محصولات این شرکت و برند لگو بیشتر بپردازیم، رنگ های محصولات این شرکت بسیار مقاوم با کیفیت و در عین حال زیبا است. لگو دوام بسیار زیادی دارد و از نسلی به نسل دیگر انتقال می یابد. مردم حتی لگوهای دست دوم را خرید و فروش می کنند.

لگو از ایده های خلاقانه ۱۲۰ طراح از پانزده کشور مختلف بهره می برد. همچنین این شرکت، دفاتر کار مجازی ماهواره ای در چند بازار کلیدی خارجی برای تست شرایط بازار دارد و فعالیت های اقتصادی خود را پیوسته و با استفاده از تکنولوژی جدید، رصد می کند.

این شرکت حتی به این هم اکتفا نکرده است و در کشورهای انگلستان، اسپانیا، آلمان و ژاپن نیز واحدهای کوچک طراحی اسباب بازی ایجاد نموده است و هدف از این کار طراحی محصولات مخصوص به مکان های مختلف در سراسر دنیا با توجه به شرایط همان مناطق می باشد، کاری که می توان آن را با استفاده از نرم افزارهای پیشرفته جهت هماهنگی هر چه بیشتر بین قطعات به وجود آورد.

یعنی با توجه به نوع کاربری قطعه در بازی و اینکه در کجا از آن استفاده می شود، نوع جنس و ضخامت و سایر موارد مد نظر را به صورت جزء به جزء مشخص می نماید و این در واقع ورود به مرحله ای بسیار پیشرفته در صنعت اسباب بازی در تمامی دنیا می باشد.

شاید بهتر باشد به مراحل ساخت یک محصول در شرکت لگو اشاره ای داشته باشیم، متوسط دوره طراحی یک محصول جدید در شرکت لگو حدود ۱۲ ماه و در ۳ مرحله می باشد.

مرحله اول شناخت بازار هدف و توسعه بازارهای جدید می باشد. این امر می تواند با مراجعه مستقیم طراحان به بازار و قرار گرفتن در بین مصرف کنندگان صورت گیرد یا اینکه باجه های مخصوصی در فروشگاه های اسباب بازی ایجاد شود و گروه مطالعه شرکت در دوره های مشخصی با بچه ها گفت و گو کرده و نظرات آنها را در زمینه های مختلف جویا شوند، این مرحله ای بسیار ارزشمند جهت تولید یک محصول جدید می باشد.

مرحله دوم زمان اجرایی کردن طرح ها و ایده هایی است که در مرحله اول به دست آمده است، لذا گروه طراحی با استفاده از نرم افزارهای پیشرفته طراحی و امکانات مخصوص، فرآیند تولید نمونه اولیه را شروع می نمایند.

پس از ساخت نمونه های اولیه، از کودکان و البته والدین آنها جهت بازی و تست نمودن محصولات استفاده می شود و در تمامی مراحل نظرات آنها با دقت یادداشت شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد.

شرکت لگو این مراحل را «فرآیند اعتباربخشی به یک محصول» نام نهاده است. در این مرحله و پس از تست محصول ممکن است تغییراتی در بخش های آن محصول توسط طراحان و با توجه به نتایج به دست آمده، انجام شود.

پس از این مرحله زمان نوشتن دستورالعمل بازی و نحوه استفاده از آن برای کودکان و نوجوانان می رسد و همزمان و در آخرین مرحله محصول پس از تولید نهایی و بسته بندی جهت فروش به بازار عرضه می گردد.

مطمئنا بیان این آمارها برای شما جالب است که؛ کودکان سالانه پنج میلیارد ساعت وقت خود را صرف بازی با الگو می کنند و بیش از ۴۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان با اسباب بازی های لگو بازی می کنند.

فاصله زمین تا کره ماه را می توان با ۴۰۵ میلیارد قطعه لگو پرکرد و در نهایت اینکه بیش از ۹۰۰ میلیون روش مختلف برای ترکیب ۸۶ آجره یک رنگ وجود دارد و این یکی از مهم ترین ویژگی های جالب این اسباب بازی است. شرکت لگو برآورد کرده است که در طول ۵ دهه یعنی ۵۰ سال، در حدود ۴۰۰ میلیارد از آجره های لگو را به فروش برساند.

تولید متوسط سالانه آجره های پلاستیکی لگو در حدود ۲۰ میلیارد می باشد که در هر ثانیه در حدود ۶۰۰ قطعه در کارخانه لگو تولید می شود. برای اینکه اهمیت این آمارها بیشتر مشخص شود باید گفت: اگر تمامی تولید شرکت لگو را بین مردم دنیا که در حدود ۶ میلیارد نفر می باشند، به طور مساوی تقسیم کنیم، به هر نفر ۶۲ قطعه از آجره های لگو خواهد رسید.

یکی دیگر از ویژگی های محصولات شرکت لگو این است که برای تمامی سنین از کودکستان ها، بچه های مدرسه ای، نوجوانان و جوانان و همین طور بزرگسالان قابل استفاده می باشد.

ممکن است شما نوجوان باشید، ولی دوست داشته باشید که سازه های ساده که برای کودکان طراحی شده را بسازید یا کودکی که دوست دارد بازی های پیچیده تر را امتحان نماید، شرکت لگو این امکان را به شما می دهد. نکته قابل توجه این است که تمامی قطعات لگو با تفاوت هایی که در ظاهر با یکدیگر دارند، ولی از یک قاعده کلی تبعیت می کنند.

این بسیار با اهمیت است که قطعات اسباب بازی های لگو در گروه های سنی مختلف با یکدیگر سازگار می باشد و این مساله از سال ۱۹۵۸ که نسل جدید سازه های لگو تولید شده تاکنون نیز مورد توجه تولیدکننده بوده است.

تمامی تولیدکنندگان اسباب بازی به این مساله اذعان دارند که تولید با یک کیفیت ثابت و البته در سطح بالا کار بسیار دشوار ولی در عین حال قابل انجام می باشد.

در اینجا به دسته بندی محصولات این شرکت نگاهی خواهیم داشت. محصولات پیش دبستانی شرکت، آن دسته از محصولات هستند که برای بچه هایی که هنوز به مدرسه وارد نشده اند، مناسب می باشد.

از جمله این اسباب بازی ها می توان به هواپیما، کشتی، قطار، قصر و خانه اشاره کرد، این محصولات برای کودکان بین ۲ تا ۶ سال مناسب می باشد.

خانه سازی ها شامل مجموعه هایی از آجره های پلاستیکی لگو و قسمت های مختلف از قطعات شبیه پنجره ها، سقف ها، کفی ها و چرخ دنده ها و سایر موارد مشابه می باشد.

بنابراین شما با مجموعه های خانه سازی چیزهای مختلفی را می توانید بسازید و اما کیت های بازی به کلیه محصولاتی که با آن می شود یک داستان را اجرا کرد، گفته می شود، مثلا ایستگاه آتش نشانی، ایستگاه پلیس، فرودگاه، صحنه های جنگ، مسابقات و سایر موارد مشابه می باشد.

محصولات آموزشی لگو به طور خاص برای مراکز و بخش های آموزشی طراحی می شود و به طور همزمان هم دانش آموزان و هم معلمان را آموزش می دهد. این اسباب بازی ها این فرصت را در اختیار دانش آموزان جهت تحقیق می گذارد که خود آنها فرآیند علت و معلولی را انجام دهند.

این شرکت حتی جهت ایجاد ارتباط با والدین کودکان نیز برنامه ریزی هایی داشته است و در وب سایت این شرکت بخش ویژه ای برای این منظور در نظر گرفته شده است.

تمامی این موارد، عواملی هستند که باعث می شوند شرکت لگو یک برند منحصر به فرد باشد و باعث شود که کودکان این شرکت را به شرکت ها ترجیح دهند.

هر واحد تولیدی در سراسر دنیا هدفی دارد و جهت رسیدن به آن نیز از تمامی امکانات خود استفاده می نماید، هدف و آرمان گروه تولیدی لگو این است که به بچه ها و کودکان، جهت تحریک و توسعه نیروی خلاقیت و به چالش کشیدن ذهن خود یاری دهد.

آنها بیان می کنند که تلاش می کنیم به این هدف به وسیله ارائه محصولات متنوع و باکیفیت بالا و البته جالب دست پیدا کرده و این هدف به عنوان ستون اصلی سیستم ساخت و تولید محصول در مجموعه است.

در فرآیند سرگرم شدن کودکان با اسباب بازی های لگو آنها به صورت ناخودآگاه با خنده و بازی و شوخی همراه می شوند و با مجموعه ای از ویژگی های شبیه ایجاد خلاقیت، احساس حل مسائل، ایجاد حس کنجکاوی، ایجاد تخیل، مهارت های فردی و مهارت های جسمانی و اعتماد به نفس همراه می شوند.

شاید بتوان گفت که علت روی آوردن مردم مختلف جهان با سلایق و نظرهای گوناگون به سمت شرکت لگو همانا توجه همیشگی به کیفیت باشد و این مسوولیتی چندجانبه بین تولیدکننده، کارمندان، مشتریان، پخش کنندگان، فروشندگان جزء و در نهایت مصرف کنندگان این صنعت، ایجاد می نماید.

آنچه شرکت لگو به عنوان چشم انداز آینده انتخاب نموده است، عبارت می باشد از ارزش آفرینی برای تمامی مشتریان و شبکه های فروش محصولات شرکت، بازبینی و توجه بیشتر به پیشنهادات و نکاتی که مشتریان بیان می دارند و کاربردی تر نمودن محصولات در تمامی سطوح، همان گونه که مشاهده می شود، توجه این تولیدکننده بزرگ به طور کامل معطوف به خواست و نیاز مشتری می باشد، آنچه که در کشور ما تولیدکنندگان کمتر به آن بها می دهند.

بازار مصرف جذاب ایران نیز فضای مناسبی برای ورود محصولات این شرکت به کشور ما بوده است. یکی از مشکلات لگو در بازار ایران، قیمت بالای محصولات آن به نسبت سایر اسباب بازی های موجود در بازار است. میانگین درآمد مردم در ایران باعث می شود تا این کالا در سبد خانوار ایرانی کمتر دیده شود.

دلیل دیگر این گرانی ناشی از تبدیل ارز به ریال است. به طور کلی براساس مالیاتی که خارج از ایران به خاطر آلودگی محیط زیست از محصولات پلاستیکی گرفته می شود، آن را برای مصرف کننده ایرانی به کالایی لوکس بدل می کند. این روزها لگو در ایران با افتتاح نمایندگی های خود فعالیتی دوباره را آغاز کرده است.

لگو چاره ای ندارد جز اینکه در بازار پویای امروز با اندیشه ای مستقل اما جهانشمول حرکت کند تا بتواند جان سالم از بحران های اقتصادی به در برد.

سازندگان و تولیدکنندگان اسباب بازی همچون لگو، ماتل، هازبرو و سایر تولیدکنندگان بزرگ در سال های اخیر ناخواسته وارد میدان جنگ با رقبایی شده اند که به هیچ وجه از اندیشه هایی که آنان در سر داشتند، آگاه نبودند و تنها هدفشان داشتن بازار جهانی به هر قیمتی بود، حتی اگر کیفیت کالا و استانداردهای لازم در محصولاتشان وجود نداشته باشد.

بازار اسباب بازی در ایران به دلیل سنتی بودن زیاد از نوسانات اقتصادی جهان دچار صدمه جدی نشده است و این از طرفی که تولیدکنندگان داخلی در حاشیه امنی قرار گرفته اند، می تواند خوشحال کننده باشد و از طرف دیگر به دلیل کوچک و محدود بودن این صنعت در کشورمان ناراحت کننده است.

به هر حال این مسیر را تنها و تنها تولیدکنندگان و مصرف کنندگان اسباب بازی در کشور عزیزمان ایران می توانند تغییر دهند و با ایده گرفتن از کشورها و بنگاه های تولیدی موفق، می توان مسیر پیشرفت و توسعه را کوتاه تر نمود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.