عقب افتادن پریود، تاثیر قرص مترونیدازول
عقب افتادن پریود با قرص مترونیدازول معمولاً حقیقت ندارد. با این حال، در برخی موارد نادر، استرس یا تغییرات هورمونی ناشی از مصرف این دارو ممکن است پریود را به تاخیر بیندازد.
عقب افتادن پریود با قرص مترونیدازول ارتباط مستقیم ندارد، زیرا این دارو یک آنتی بیوتیک است و بر چرخه قاعدگی تأثیر مستقیم نمیگذارد. با این حال، عوامل جانبی مانند استرس ناشی از بیماری، تغییر در سبک زندگی یا اثرات غیرمستقیم دارو بر بدن میتوانند باعث بی نظمی قاعدگی شوند. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا کاملاً به ارتباط بین مترونیدازول و تاخیر پریود پی ببرید.
قرص مترونیدازول چیست و برای چه مواردی مصرف میشود؟
مترونیدازول یک آنتی بیوتیک قوی است که برای درمان انواع عفونتهای باکتریایی و انگلی مورد استفاده قرار میگیرد. این دارو متعلق به دستهای از آنتی بیوتیکها به نام نیتروایمیدازولها است که تاثیر خود را با متوقف کردن رشد و تکثیر میکروبهای حساس میگذارند. علاوه بر این، خوب است بدانید که مترونیدازول برای عفونتهای ویروسی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا مؤثر نیست. در واقع، موارد مصرف مترونیدازول به شرح زیر هستند:
- عفونتهای باکتریایی: این دارو در درمان عفونتهایی که باکتریهای بیهوازی ایجاد میکنند، کاربرد دارد. این باکتریها معمولاً در دستگاه گوارش، واژن، پوست، مفاصل و دستگاه تنفسی فعالیت میکنند.
- عفونتهای انگلی: مترونیدازول برای درمان برخی از عفونتهای انگلی مانند ژیاردیازیس (در روده)، آمیبیازیس (آمیب در روده یا کبد) و عفونت تریکوموناس (در دستگاه تناسلی) استفاده میشود.
- عفونتهای زنان: این دارو برای درمان واژینوز باکتریایی، بیماریهای التهابی لگن و عفونتهای واژینال ناشی از تریکوموناس تجویز میشود. (در ادامه، درباره عقب افتادن پریود با قرص مترونیدازول به طور کامل توضیح میدهیم.)
- عفونتهای دهان و دندان: مترونیدازول در درمان عفونتهای لثه و دندان مانند آبسه دندان یا بیماریهای التهابی لثه نیز کاربرد دارد.
- عفونتهای پوستی و زخمها: مترونیدازول ممکن است در مواردی که باکتریهای بیهوازی باعث عفونت در زخمهای پوستی یا بعد از جراحی میشوند، مورد تجویز قرار بگیرد.
- پیشگیری از عفونتها: این دارو در برخی از موارد خاص، مانند جراحیهای دستگاه گوارش یا زنان، برای پیشگیری از عفونتها استفاده میشود.
مترونیدازول چه تاثیری بر چرخه قاعدگی دارد؟
خود چرخه قاعدگی تأثیری بر مترونیدازول ندارد و اثربخشی درمان را کاهش نمیدهد. بنابراین، میتوانید با خیال راحت به مصرف دارو در طول دوره قاعدگی خود ادامه دهید. فقط اینکه ممکن است هنگام استفاده از مترونیدازول واژینال (شیاف یا ژل از طریق لوله اپلیکاتور) کمی احساس ناراحتی کنید، اما آیا مترونیدازول میتواند بر چرخه قاعدگی تأثیر بگذارد؟ شواهد نشان میدهند که مترونیدازول میتواند منجر به بی نظمی قاعدگی شود و بر مدت زمان و شدت پریود تأثیر بگذارد.
مترونیدازول میتواند منجر به بی نظمی قاعدگی شود و بر مدت زمان و شدت پریود تأثیر بگذارد.
با این حال، اختلال پریود ناشی از خود آنتی بیوتیک نیست، بلکه در درجه اول به دلیل عفونتی است که برای آن استفاده میشود. در واقع، بیماری برای بدن استرس ایجاد میکند که به عنوان علت شایع اختلالات قاعدگی نیز شناخته میشود. ارتباط مترونیدازول و تاخیر پریود را میتوان از جهات دیگر نیز بررسی کرد. به این صورت که استفاده از آنتی بیوتیکها به هنگام عفونت باعث تضعیف بیشتر بدن میشود که در نتیجه آن، ممکن است اختلالات قاعدگی نیز شدت بگیرد.
آیا قرص مترونیدازول باعث عقب افتادن پریود میشود؟
از موارد گفته شده تا اینجا نتیجه میگیریم که قرص مترونیدازول به طور مستقیم بر هورمونهای جنسی یا عملکرد تخمدان تأثیر نمیگذارد و بنابراین، معمولاً علت عقب افتادن پریود محسوب نمیشود.
یعنی همانطور که گفتیم، این دارو یک آنتی بیوتیک است که برای درمان عفونتهای باکتریایی و انگلی تجویز میشود و عملکرد آن محدود به مبارزه با میکروبها است، اما برخی شرایط مرتبط با مصرف این دارو، مانند استرس ناشی از بیماری، ضعف بدنی، یا عفونتهایی که خود باعث تغییرات موقتی در چرخه قاعدگی میشوند، ممکن است به طور غیرمستقیم نظم پریود را تحت تأثیر قرار دهند.
مقدار و نحوه مصرف مترونیدازول
حال که ارتباط تاخیر در پریود و مصرف قرص مترونیدازول برایتان روشن شد، وقت آن است که با مقدار و نحوه مصرف این قرص نیز آشنا شوید. دوز مترونیدازول بسته به سن، وضعیت بیمار، ویژگی های فردی بدن و شکل دارو متفاوت است. بنابراین، در مورد دوز مناسب با پزشک و داروساز خود صحبت کنید.
در مورد دوز مناسب با پزشک و داروساز خود صحبت کنید.
اگر قرص مترونیدازول را به صورت خوراکی مصرف میکنید، دوز توصیه شده ۵۰۰ میلی گرم (۲ قرص) و ۳ بار در روز است. اگر هم از محلول انفوزیون برای درمان عفونتهای ناشی از میکروارگانیسمهای بیهوازی کمک میگیرید، معمولاً ۵۰۰ میلی گرم (۱۰۰ میلی لیتر محلول ۵/۰ درصد) به صورت داخل وریدی و هر ۸ ساعت یک بار تجویز میشود. شیاف واژینال هم ۲ بار در روز باید استفاده شود و دوز توصیه شده ژل مترونیدازول برای استفاده داخل واژینال ۵ گرم (۱ اپلیکاتور کامل) و ۲ بار در روز (صبح و عصر) است. دوره درمان هم نباید بیش از ۷ تا ۱۰ روز طول بکشد.
عوارض جانبی مترونیدازول
تاثیر قرص مترونیدازول بر پریود در حدی نیست که بخواهید برای آن نگران باشید. در عوض، این قرص مانند هر داروی دیگری میتواند عوارض جانبی ایجاد کند که دانستنشان اهمیت بیشتری دارد. این عوارض جانبی عبارتند از:
- واکنش آلرژیک
- سوزش دهان
- حالت تهوع
- استفراغ
- شکم درد
- سردرد
در صورت مشاهده هر کدام از این علائم، مصرف آنتی بیوتیک را قطع کرده و با پزشک خود تماس بگیرید.
تداخلات دارویی مترونیدازول
مترونیدازول با برخی از داروها و مواد دیگر تداخل دارد که میتواند اثر آنها را تقویت کند یا کاهش دهد یا حتی منجر به عوارض جانبی جدی شود. در زیر به مهمترین تداخلات دارویی این دارو اشاره کردیم:
- الکل: مصرف همزمان باعث واکنش شدید (تهوع، استفراغ و سردرد)
- وارفارین و داروهای ضدانعقاد خون: افزایش خطر خونریزی
- داروهای ضد تشنج (فنیتوئین، فنوباربیتال): کاهش اثربخشی مترونیدازول
- لیتیوم: افزایش سطح لیتیوم و خطر مسمومیت
- سیکلوسپورین: افزایش سطح سیکلوسپورین و عوارض جانبی مربوط به آن
- دیسولفیرام: خطر واکنشهای روانی مانند گیجی و توهم
به همین دلیل، توصیه میشود که همیشه تمام داروهای مصرفی خود را با پزشکتان در میان بگذارید و خودسرانه چند دارو را با هم مصرف نکنید.
کلام آخر
عقب افتادن پریود با قرص مترونیدازول ارتباط مستقیمی ندارد، زیرا این دارو بر چرخه هورمونی بدن تأثیر نمیگذارد. با این حال، عواملی مانند استرس ناشی از بیماری یا عفونتی که برای درمان آن مترونیدازول تجویز شده است، ممکن است به طور غیرمستقیم بر نظم قاعدگی تأثیر بگذارند. به طور کلی نیز اگر در پریود خود تأخیر غیرعادی مشاهده کردید، بهتر است برای بررسی علت دقیق آن با پزشک خود مشورت کنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼