۱۹۷۸۷۴
۸۵۲
۸۵۲

تاثیر شبکه های مجازی، چرا عاقل کند کاری...

در روزگار فعلی و با وجود سیستم‌‏های شناسایی چهره‌‏ و سرقت اطلاعات، شما باید در مورد جزییاتی که راجع به خودتان آشکار می‌‏کنید، مراقب باشید.

یک روز مرطوب تابستانی است. در یک استخر عمومی در فضای بیرون، مادری با گوشی خود از دخترش عکس می‌‏گیرد. او می‌‏خواهد این عکس را در فیس بوک خود به‌‏اشتراک بگذارد. برای بخشی که اصطلاحا «چالش مادر بودن Motherhood Challenge» نام دارد و تازگی ها بسیاری از مادران را به خود مشغول کرده و جایی است که مادران با افتخار عکس بچه‌‏های خود را به‌‏نمایش می‌‏گذارند. این مادر چالش این بخش را می‌‏پذیرد و عکس دخترش را در لباس شنا برای آن ارسال می‌‏کند. چه چیزی می‌‏توانست مانع این کار او شود، آیا این مادر به اخطارها گوش کرده بود؟
ولی این مادر آمریکایی خیلی دیر از اخطارها خبردار شد. زمانی‌‏که ماموران بخش تحقیق آمریکا، عکس دخترش را در یک سایت پورنوگرافی «هرزه‌‏نگاری» بچه‌‏ها پیدا کردند. ظاهرا افرادی غیرمعمول و افراطی هستند که در شبکه‌‏های اجتماعی صرفا به‌‏دنبال پیدا کردن عکس کودکان‌‏اند. سپس برای سودجویی و مقاصد خود از آن استفاده می‌‏کنند. این مادر که عکس دخترش را در فیس بوک گذاشت تا برای همه قابل دیدن باشد، درواقع کار چنین مجرمینی را ساده کرد. حالا بخش «چالش مادر بودن» راهی برای دسترسی به حریم خصوصی کودکان در اینترنت شده است.
در همه دنیا پلیس به والدین اخطار می‌‏دهد که عکس فرزندان‌‏شان را در شبکه‌‏های اجتماعی منتشر نکنند. اینجا ۴ دلیل خیلی خوب داریم که چرا بهتر است والدین این اخطار را جدی بگیرند: عکس‌‏های کودکان بلافاصله بازیچه دست مجرمین مسائل جنسی و مزاحم‌‏های حریم خصوصی افراد می‌‏شود. غریبه‌‏ها می‌‏توانند از این عکس‌‏ها سو استفاده کرده و حتی محل زندگی کودک و خانواده‌‏اش را پیدا کنند.
گذاشتن عکس کودکان مثال بدی از عدم حفاظت اطلاعات شخصی است؛ مثل والدینی که اجازه می‌‏دهند حریم خصوصی آنها در اینترنت به‌‏نمایش گذاشته شود.
عکس‌‏های کودکان، سرقت هویت و نام و نشان افراد را ساده‌‏تر می‌‏کند. به‌‏خصوص برای غریبه‌‏هایی که از طریق این عکس‌‏ها پروفایل کاربران را دستکاری می‌‏کنند تا به کودکان دیگر یا سایر نوجوانان دسترسی پیدا کنند.
عکس‌‏ها می‌‏تواند به زورگویی منجر شوند. البته که از نظر والدین این عکس‌‏ها شیرین و دوست داشتنی‌‏اند، ولی بعدها وقتی که بچه‌‏ها به سن بلوغ رسیدند ممکن است به‌‏خاطر انتشار زیاد این عکس‌‏ها، قربانی زورگویی شده و مورد آزار قرار بگیرند.
کشورهای زیادی درباره محکم‌‏تر کردن قوانین حفاظت از اطلاعات شخصی، در حال گفتگو و تبادل نظر هستند. تا بتوانند از حریم خصوصی کودکان بهتر محافظت کنند. عملکرد فرانسه در این زمینه سرمشق بوده است. به‌‏طوری‌‏که انتشار عکس‌‏ها بدون رضایت خود شخص، شامل جریمه‌‏ای به مبلغ حداکثر پنجاه هزار دلار یا یک سال زندان می‌‏شود. این قانون سفت و سختی است که به‌‏صورت عطف به‌‏ماسبق نیز قابل اجراست. به این معنا که حتی بچه‌‏های بالغ می‌‏توانند از والدین‌‏شان، به‌‏دلیل گذاشتن عکس‌‏ها به‌‏صورت غیرقانونی شکایت کنند.
حتی سایت فیس بوک می‌‏خواهد با اخطاری نسبت به این مشکل واکنش نشان دهد و از عواقب احتمالی ارسال عکس‌‏هایی بگوید که به‌‏صورت عمومی به‌‏اشتراک گذاشته می‌‏شود.
هم‌‏اکنون مساله حفاظت اطلاعات شخصی، مدتی است که باعث نگرانی شده است که البته فقط شامل عکس کودکان نمی‌‏شود. در روزگار فعلی و با وجود سیستم‌‏های شناسایی چهره‌‏ و سرقت اطلاعات، شما باید در مورد جزییاتی که راجع خودتان آشکار می‌‏کنید، مراقب باشید. نکاتی درباره اینکه چگونه اطلاعات خصوصی خود را در فیس بوک محافظت کنید وجود دارد و در بخش تنظیمات شما می‌‏توانید ببینید که چه کسانی به پُست‌‏ها «مطالب» و عکس‌‏های شما دسترسی دارند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.