جراحی افزایش قد چگونه است؟
نوعی جراحی میتواند پاهایی را که هم طول نیستند، اصلاح کند و باعث افزایش قد افراد شود. با این حال، عمل کردن شوخی بردار نیست و به درد هر کسی هم نمیخورد. روی این مقاله کلیک کنید تا با تمام جوانب جراحی افزایش قد آشنا شوید.
پزشکان میتوانند جراحی افزایش قد را برای افراد در هر سنی انجام دهند. با این حال، این عمل معمولاً در افراد جوان انجام میشود. اگر میخواهید که به طور کامل با جراحی افزایش قد آشنا شوید، این مقاله را تا آخر بخوانید.
جراحی افزایش قد میتواند باعث اصلاح اندامهایی شود که نابرابری طولی دارند و با این روش، قد افزایش مییابد.
بیشتر بخوانید: دارویی وجود دارد که قد را بلند کند؟
در این مقاله میخوانید:
- جراحی افزایش قد چیست؟
- نحوه جراحی افزایش قد
- هزینه عمل افزایش قد
- چه آمادگیهایی قبل از عمل لازم است؟
- عوارض عمل افزایش قد
- مراقبت بعد از عمل افزایش قد
جراحی افزایش قد چیست؟
عمل افزایش قد، نوعی جراحی است که به منظور تحریک رشد استخوانهای پا انجام میشود.
عمل افزایش قد، نوعی جراحی است که به منظور تحریک رشد استخوانهای پا انجام میشود. این رویکرد اغلب شامل چندین عمل جراحی است که نه تنها ساق پاها ، بلکه تاندونهای پا را نیز بلند میکنند. برخی از اولین روشهای توصیف شده برای این کار، اعمال کشش یا فشار کششی به اندامها است که در نهایت، آنها را به رشد و افزایش قد تشویق میکند.
بیشتر بخوانید: تزریق هورمون رشد، باعث افزایش قد است؟
نحوه جراحی افزایش قد
به طور کلی، ۲ روش برای جراحی افزایش طول اندام (قد) وجود دارد که عبارتند از:
- روشی که در آن از چند پین و یک قاب در خارج از ساق پا (به نام فیکساتور خارجی) استفاده میشود.
- روشی که در آن از کار گذاشتن ناخن داخل استخوانی استفاده میشود. (در این روش، ناخن را میتوان به مرور زمان برای حمایت از رشد و کشیدگی استخوان بلند کرد.)
بیشتر بخوانید: افزایش قد برای بزرگسالان، آیا قد میتواند در دوران بزرگسالی افزایش یابد؟
اما بیایید روش اول را بیشتر توضیح دهیم:
در این روش، ابتدا جراح استخوان را در یک ناحیهی کلیدی برش میدهد. سپس از چند پین و پیچ فلزی در استخوان استفاده میکند. در مرحلهی بعد، دستگاههای فلزی خارجی که به آنها تثبیت کننده میگویند را به پینها متصل میکند.
- در این روش، ابتدا جراح استخوان را در یک ناحیهی کلیدی برش میدهد.
- سپس از چند پین و پیچ فلزی در استخوان استفاده میکند.
- در مرحلهی بعد، دستگاههای فلزی خارجی که به آنها تثبیت کننده میگویند را به پینها متصل میکند. این دستگاهها، همان مشوق رشد استخوانهای جدید هستند.
- سپس، وقتی فرد به نتایج دلخواه خودش دست یافت، پزشک پینها را برمیدارد.
- حداکثر افزایش قدی که بعد از این عمل مشاهده میشود متفاوت است، اما معمولاً به حدود ۷ سانتیمتر محدود میشود.
مدت زمان جراحی افزایش قد
عمل افزایش قد میتواند بین ۶ تا ۹ ماه طول بکشد. اگر وزن شما بیشتر از ۶۰ تا ۶۵کیلوگرم باشد، به احتمال زیاد نیاز به استفاده از ویلچر خواهید داشت یا اینکه شاید بتوانید با عصای آرنجی راه بروید که فشار کمتری روی پاهایتان وارد شود.
بیشتر بخوانید: راههای افزایش قد در ۱۶ سالگی چیست؟
هزینه عمل افزایش قد
هزینهی این عمل به فاکتورهای زیادی بستگی دارد. در واقع، از شهر محل زندگی، بیمارستان و پزشکی که به آن مراجعه میکنید گرفته تا روش انجام عمل، هزینهی بیهوشی و بستری، همه و همه بر قیمت این جراحی تاثیر میگذارند و تخمین زدن یک قیمت ثابت و مشخص را برای ما دشوار میکنند. با این حال میتوانید انتظار داشته باشید که بعضی از روشهای این جراحی، بین ۴۵ تا ۵۰ میلیون تومان خرج روی دستانتان میگذارند!
بیشتر بخوانید: روش افزایش قد در سنین رشد
چه آمادگیهایی قبل از عمل لازم است؟
یک سری دستورالعملهای خاصی وجود دارند که باید آنها را قبل از جراحی مطالعه کنید و به انجامشان وفادار باشید. این آمادگیهای قبل از عمل توسط پزشک به شما دیکته میشوند و بعضی از آنها عبارتند از:
-
از نیمه شب روز قبل از عمل، هیچ چیز نخورید و نیاشامید.
باید مصرف هر گونه دارو یا مکمل گیاهی را نیز حتی اگر به توصیهی پزشک قبلی شما بود، چند روز مانده به عمل قطع کنید.
- باید مصرف هر گونه دارو یا مکمل گیاهی را نیز حتی اگر به توصیهی پزشک قبلی شما بود، چند روز مانده به عمل قطع کنید.
- حتماً با یکی از اعضای خانواده، دوستان یا آشنایان خود هماهنگ کنید که روز عمل کنار شما بمانند و موقع ترخیص از بیمارستان نیز همراه شما باشند.
- چند مورد از وسایل شخصیتان را که در بیمارستان نیاز دارید، از قبل بسته بندی کنید و همراه خود بیارید. (وسایلی مثل مسواک، خمیر دندان و کفشهایی که شما را سر نمیدهند)
- با پزشک خود دربارهی نتایج عمل و عوارض احتمالی آن صحبت کنید و نگرانیهایتان را در میان بگذارید.
- تمام راهنماییها و توصیههای پزشک را جدی بگیرید و آنها را مو به مو انجام دهید.
بیشتر بخوانید: چه عواملی باعث افزایش قد کودکان میشود؟
عوارض عمل افزایش قد
خودتان بهتر میدانید که بالاخره هیچ نوع جراحی بدون خطر نیست. جراحی بلند کردن قد هم همینطور است و خطرات کلی آن عبارتند از:
- حساسیت به مادهی بیهوشی
- خونریزی
- عفونت (به ویژه در محلهای پین)
یک بررسی معتبر نشان میدهد همهی افرادی که جراحی افزایش طول پا انجام میدهند، دچار نوعی عارضه میشوند، اما خوشبختانه اکثر افراد عوارض عمدهای را تجربه نمیکنند.
بیشتر بخوانید: افزایش قد کودکان، تاثیر بارفیکس
به علاوه، این خطر وجود دارد که جراحی به علت ترمیم نادرست استخوانها بینتیجه بماند. حتی ممکن است برخی از بیماران طوری بهبود پیدا کنند که استخوانهایشان صاف نباشد.
در نهایت، پزشک شما باید دربارهی عوارض طولانیمدت این جراحی نیز با شما صحبت کند. مثالهایی از این عوارض عبارتند از:
- سفتی مفاصل
- سفتی بافت نرم
- درد پوست
- افزایش خطر شکستگی استخوانها
بیشتر بخوانید: برای رشد قد کودکان چی خوبه؟
مراقبت بعد از عمل افزایش قد
بیشتر افراد به انجام فعالیتهای سبک محدود میشوند و ممکن است حتی لازم باشد برای حرکت کردن در اطراف، از عصا استفاده کنند.
پزشک به شما میگوید که بعد از عمل تا چه اندازه اجازهی فعالیت دارید و گاهی اوقات ممکن است از شما بخواهد که تا چند روز بعد از جراحی نیز برای بررسی و فیزیوتراپی ، در بیمارستان بمانید.
بیشتر افراد به انجام فعالیتهای سبک محدود میشوند و ممکن است حتی لازم باشد برای حرکت کردن در اطراف، از عصا استفاده کنند. احتمالاً پزشک، مصرف مکملهای ویتامین D و کلسیم را نیز به شما تجویز میکند، چرا که این مواد برای تقویت رشد استخوانهایتان لازماند.
بیشتر بخوانید: افزایش قد کودکان، با رعایت پنج فاکتور
از طرفی، برخی از افراد ممکن است به آتل و بریس نیز نیاز داشته باشند. با این حال، همانطور که شما به بهبودی ادامه میدهید، پزشک هم سطح فعالیت مجاز شما را افزایش میدهد. ممکن است حتی فیزیوتراپی نیز برای ب هبود سطح فعالیت شما توصیه شود.
بیشتر بخوانید: چه ورزشی برای افزایش قد کودکان خوبه؟
جمعبندی
عمل جراحی افزایش قد به شما کمک میکند تا حدود چند سانتیمتر قدبلندتر شوید و اگر سابقاً نسبت به قد خود احساس ناامنی میکردید، این حس را کنار بگذارید و با قد جدید خود اعتماد به نفس بیشتری کسب کنید.
این جراحی میتواند عوارضی مانند حساسیت به مادهی بیهوشی، عفونت (به ویژه در محلهای پین) و خونریزی را به همراه داشته باشد. به علاوه، این خطر وجود دارد که جراحی به علت ترمیم نادرست استخوانها بینتیجه بماند. احتمالاً پزشک، مصرف مکملهای ویتامین D و کلسیم را پس از جراحی به شما تجویز میکند.
برای اطلاعات بیشتر و آشنایی با متخصصین ارتوپدی و توانبخشی، به کلینیک نی نی بان سر بزنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼