کیسه فریزر عامل سرطان پستان!
در تولید لوازم بستهبندی مواد غذایی و ظروف پلاستیکی نزدیک به ۲۰۰ ماده شیمیایی مرتبط با سرطان پستان استفاده میشود که میتوانند به بدن انسان منتقل شوند. حالا شاید با شنیدن این خبر، دست از استفاده بیش از حد پلاستیک و ظروف پلاستیکی بردارید، چون عامل سرطان پستان هستند و به غذایی که در آنها قرار میدهیم، منتقل میشوند.
در تولید لوازم بستهبندی مواد غذایی و ظروف پلاستیکی نزدیک به ۲۰۰ ماده شیمیایی مرتبط با سرطان پستان استفاده میشود که میتوانند به بدن انسان منتقل شوند. حالا شاید با شنیدن این خبر، دست از استفاده بیش از حد پلاستیک و ظروف پلاستیکی بردارید، چون عامل سرطان پستان هستند و به غذایی که در آنها قرار میدهیم، منتقل میشوند.
شلیک تیرهای پلاستیکی به سلامت پستان
جین مونکه، یکی از نویسندگان مطالعهای است که به این کشف رسیده اند. او میگوید: «شواهد قوی وجود دارد که نشان میدهد در تولید بستهبندیهای غذاها و ظروف پلاستیکی که مستقیما با خوراکیها در تماساند، از ۷۶ ماده سرطانزا شناختهشده یا بالقوه سرطانزا استفاده میشود.»
حالا اگر از شر این مواد سرطانزای شناختهشده یا مشکوک در زنجیره غذایی، راحت شویم فرصتی بزرگ برای پیشگیری از سرطان پیدا میکنیم.
طبق این مطالعه، ۴۰ مورد از مواد شیمیایی که بهتازگی در بستهبندی غذاها شناسایی شدهاند، در گروه مواد خطرناک برای سلامت طبقهبندی شدهاند.
بسیاری از این مواد شیمیایی، قبلا هم بهعنوان مواد خطرناک برای سلامتی انسان طبقهبندی شده بودند، اما همچنان در بستهبندی غذاها به کار میروند و به غذاهایی که میخوریم، منتقل میشوند.
افزایش سرطان پستان در زنان زیر ۵۰ سال
نرخ سرطان پستان در زنان زیر ۵۰ سال در حال افزایش است و کارشناسان میگویند که این روند را نمیتوان تنها به ژنتیک نسبت داد. آنها به عواملی مانند چاقی، الکل، بیتحرکی و عوامل محیطی اشاره میکنند اما به باور آنها برای پی بردن به اینکه کدامیک بیشترین تاثیر را دارند، زمان زیادی لازم است و هنوز اعلام نتیجه زود است.
محققان میگویند این واقعیت که مقدار زیادی ماده شیمیایی بالقوه سرطانزا در بستهبندی غذاها وجود دارد و میتواند به غذایی که میخوریم منتقل شود، تنها یک نمونه از مواجهه ناخواسته و روزانه ما با مواد شیمیایی خطرناک است.
مواد سرطانزا در پلاستیک، کاغذ و مقوا
- ببینید مطالعات درباره مواد سرطانزا به چه نتایجی رسیدند: ۸۹ ماده مشکوک سرطانزا، در ظروف کاغذی و مقوایی یافت.
- موادی در بستهبندی مواد غذایی برای جلوگیری از نفوذ چربی و آب به داخل بستهها و نیز لیوانهای نوشیدنی استفاده میشوند که خودشان عامل سرطانزایی هستند و با کلسترول بالا، سرطان و بیماریهای مزمن مختلف مرتبطند.
- این مواد میتوانند در بزرگسالان و کودکان واکنشهای آنتیبادی محدود به واکسن ایجاد کنند. همچنین موجب چاقی در کودکان، آسم، مشکلات قلبیعروقی، سرطان و مرگ زودرس در افراد ۵۵ تا ۶۴ساله شوند.
- اثرات این مواد به دیابت، بیماری قلبی، اختلال نعوظ، سرطان و افزایش ۴۹ درصدی خطر مرگ زودرس در عرض ۱۰ سال مرتبط شده اند.
راههای نجات چیست؟
- به جای پختن گوشت در دماهای بالا یا روی آتش، از دماهای پخت پایینتر استفاده کنید.
- با استفاده از هود یا باز کردن پنجره، تهویه مناسب هوا را فراهم کنید تا قرارگیری در معرض مواد شیمیایی که هنگام پختوپز آزاد میشوند، کاهش پیدا کند.
- مصرف غذاهای فراوری و بستهبندیشده را کاهش دهید، زیرا این غذاها ممکن است حاوی مواد شیمیایی مضر در بستهبندی باشند.
- بسیاری از آلایندهها در چربی جمع میشوند، بنابراین قبل از پخت، چربی و پوست گوشت و ماهی را جدا کنید.
- در مورد غذاهای دریایی، انواع کوچکتر و جوانتر را انتخاب کنید که نسبت به موجودات بزرگتر و پیرتر، کمتر حاوی جیوه و سایر سموم هستند.
- بیشتر محصولات غذایی ارگانیک را انتخاب کنید، زیرا این مواد در معرض سموم کمتری قرار گرفتهاند.
- ظروف پلاستیکی را دور بیندازید و به جای آن، غذاها را در ظروف شیشهای نگهداری کنید.
- از ماهیتابههای نچسب استفاده نکنید و بطریهای پلاستیکی آب یا قهوه را با نوع شیشهای یا استیل ضدزنگ عوض کنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼