۲۴۳۳۳۵
۶۴
۶۴
این ویروس‌ها باکتری جذام و سل را می‌کشند

خانه ۶۰۰ نوع ویروس: سردوش حمام و مسواک شما

اگر با خیال راحت دارید دوش می‌گیرید و مسواک می‌زنید و به این فکر می‌کنید که چقدر در رعایت بهداشت شخصی‌تان عالی هستید (که البته به نوعی هستید) باید بدانید در همین دو موقعیت بیش از ۶۰۰ ویروس مختلف با شما هستند، در کجا؟ در سردوش حمام و مسواک شما.

خانه ۶۰۰ نوع ویروس: سردوش حمام و مسواک شما

اگر با خیال راحت دارید دوش می‌گیرید و مسواک می‌زنید و به این فکر می‌کنید که چقدر در رعایت بهداشت شخصی‌تان عالی هستید (که البته به نوعی هستید) باید بدانید در همین دو موقعیت بیش از ۶۰۰ ویروس مختلف با شما هستند، در کجا؟ در سردوش حمام و مسواک شما.

خانواده بزرگ ویروس، آن هم ویروس ناشناخته

محققان دانشگاه نورث وسترن بیش از ۶۰۰ ویروس مختلف را در ۹۲ نمونه سردوش و ۳۴ نمونه مسواک شناسایی کردند که هیچ یک از آن‌ها مشابه نبودند.

اریکا ام. هارتمن، میکروبیولوژیست و سرپرست این مطالعه که در نشریه «مرزهای میکروبیوم‌ها» (Frontiers in Microbiomes) منتشر شده است، می‌گوید: «تعداد ویروس‌هایی که پیدا کردیم حیرت‌انگیز است. ویروس‌های زیادی پیدا کردیم که اطلاعات کمی درباره‌شان داریم و بسیاری از آن‌ها را نمی‌شناختیم. با این حال خبر خوب این است که عوامل میکروبی شناسایی‌شده روی سر دوش و مسواک جزو «باکتریوفاژها» به شمار می‌روند؛ ویروس‌هایی که باکتری‌ها را آلوده می‌کنند و آن‌ها را از بین می‌برند. »

ویروس‌هایی که باکتری‌های خطرناک را می‌کشند

محققان تاکید کردند که «مایکوباکتریوفاژها» بیشترین فراوانی را داشتند. این ویروس‌ها، مایکوباکتری‌ها را که باعث بیماری‌هایی مانند سل، جذام و برخی عفونت‌های مزمن ریه می‌شوند آلوده می‌کنند.

به نظر می‌رسد که می‌توان به کمک این «مایکو باکتریوفاژها» راهی برای از بین بردن بیماری‌زاها (پاتوژن) در سیستم لوله‌کشی پیدا کرد. هارتمن توضیح داد: «ما می‌خواهیم تمامی عملکردهای احتمالی این ویروس‌ها را بررسی کنیم و بفهمیم چگونه می‌توانیم از آن‌ها بهره ببریم.»

میکروب‌های روی مسواک از دهان می‌آیند یا از سیفون؟

به گزارش نیویورک‌پست، این مطالعه ادامه تحقیقات هارتمن در این‌باره است که احتمالا اغلب میکروب‌های روی مسواک از دهان می‌آیند نه از سیفون کشیدن که توده‌ای از ذرات «آئروسل» (هواپخش) را ایجاد می‌کند.

هارتمن که این پژوهش را «پروژه دهان کثیف» نامیده است می‌گوید: «این پروژه از سر کنجکاوی آغاز شد. می‌خواستیم بدانیم چه میکروب‌هایی در خانه وجود دارند. میکروب‌ها روی سطوحی مانند میز و دیوار داخل خانه نمی‌توانند زیست کنند. آن‌ها محیط‌های مرطوب و آب‌دار را ترجیح می‌دهند، و آب کجاست؟ داخل سردوش و روی مسواک!»

خانه ۶۰۰ نوع ویروس: سردوش حمام و مسواک شما

سردوش حمام را «دوش» بگیرید

هارتمن توصیه می‌کند که سردوش‌ها را با آب و مواد شوینده تمیز کنید یا آن‌ها را در سرکه خیس کنید تا تجمع کلسیم از بین برود.

همچنین پیشنهاد می‌کند که پیوسته و منظم سر مسواک برقی را تعویض کنید. هارتمن طرفدار مسواک‌های ضد میکروبی نیست، زیرا به گفته او ممکن است حشرات مقاوم در برابر آنتی بیوتیک را گسترش دهد.

او می‌گوید که میکروب‌ها همه جا هستند اما اغلبشان بیماری‌زا نیستند. هرچه بیشتر با مواد ضدعفونی‌کننده به میکروب‌ها حمله کنیم مقاومتشان بیشتر می‌شود و درمان دشوارتر، بنابراین بهترین کار این است که با آن‌ها کنار بیاییم.

خانه ۶۰۰ نوع ویروس: سردوش حمام و مسواک شما

راهکارهایی برای تمیز کردن مسواک

دکتر جویس کاهنگ، دندان‌پزشک ساکن کالیفرنیای جنوبی، توصیه می‌کند که هر سه ماه یک‌بار مسواکتان را تعویض کنید و از مسواک دیگران استفاده نکنید. (یعنی کسی هم پیدا می‌شود که مسواک مشترک داشته باشد؟)

او به راهکارهایی برای ضدعفونی‌کردن مسواک اشاره می‌کند که عبارت‌اند از:

  • مسواک را ۳۰ ثانیه در آب جوش قرار دهید.
  • مسواک را دو دقیقه در دهان‌شویه قرار دهید.
  • آن را یک شب در پراکسید هیدروژن (Hydrogen peroxide، ماده‌ای ضدمیکروبی) بگذارید.
  • مسواک را ۳۰ ثانیه در سرکه بگذارید.
  • مسواک را شش دقیقه در ترکیب دو قاشق چای‌خوری جوش‌شیرین و دو فنجان آب قرار دهید.
  • مسواک را در محلول اسید هیپوکلرو قرار دهید.
  • همچنین می‌توانید از دستگاه ضدعفونی‌کننده نور فرابنفش (UV) استفاده کنید.

خانه ۶۰۰ نوع ویروس: سردوش حمام و مسواک شما

 

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.