۵۰۵۱۷
۲۰۸۹
۲۰۸۹

اختلال یادگیری کودک، چاره دارد؟

چنانچه بتوان نکات کلیدی را در آموزش به کودکان مورد استفاده قرارداد، می توان با آرامش بیشتر نتیجه بهتری گرفت.

روزنامه کیهان: با وجود اینکه ممکن است کودک شما به طور کلی از هوش خوبی برخوردار باشد اما گاهی اوقات خودتان حس می کنید که در شنیدن برخی کلمات یا جملات چیزی را نادیده می انگارد یا به تفاوت میان کلمات دقت نمی کند و در نوشتن کلمات بخشی را جا می اندازد یا حتی در مواردی که چیزی از او می خواهید حواسش را جمع نمی کند.


اختلال یادگیری کودک، چاره دارد؟

گاهی اوقات افراد به دلیل عدم مهارت های کافی در آموزش به فرزندان و کودکان، بسیار تحت فشار قرار می گیرند به ویژه در عصر حاضر که مشغولیت ها و نگرانی های گوناگونی نیز بر والدین و مربیان وارد می شود.

طبیعی است که قدرت یادگیری کودکان مختلف با هم متفاوت است. به همین علت چنانچه بتوان نکات کلیدی را در آموزش به آنها مورد استفاده قرارداد، می توان با آرامش بیشتر نتیجه بهتری گرفت.

در این بخش شما را به برخی از این نکات مهم و کلیدی آشنا خواهیم کرد:

به خودتان اعتماد کنید.

با وجود اینکه ممکن است کودک شما به طور کلی از هوش خوبی برخوردار باشد اما گاهی اوقات خودتان حس می کنید که در شنیدن برخی کلمات یا جملات چیزی را نادیده می انگارد یا به تفاوت میان کلمات دقت نمی کند و در نوشتن کلمات بخشی را جا می اندازد یا حتی در مواردی که چیزی از او می خواهید حواسش را جمع نمی کند.

توجه به موارد فوق می تواند نقاط ضعف را مشخص کرده و به شما در رفع آنها کمک کند.

به فرزندتان اعتماد کنید.

ما می دانیم که فرزندانمان باهوش هستند اما ممکن است در مواردی مشکلات و کمبودهایی نیز داشته باشند. آنها را همان گونه که هستند بپذیریم. به توانایی ها و قابلیت های مثبت شان احترام بگذاریم و در نقاط ضعف نیز به جای سرزنش و مقایسه آنها با دیگران بامحبت و در مواردی هم با شوخی نکاتی را به ایشان آموزش دهیم.

کودک را مورد ارزیابی قرار دهید.

در مواردی که احساس می کنیم کودک ما در جنبه ای با مشکلات مکرر روبه رو می شود بهتر است به امید اینکه در آینده خوب خواهد شد یا اینکه با نادیده انگاشتن موارد اوضاع بهتر می شود نباشیم و او را برای ارزیابی های بیشتر نزد متخصص ببریم تا در صورت نیاز به کمک به سرعت این کار انجام شود و نتیجه بهتری حاصل شود.

آرامش خود را حفظ کنید.

مراقب باشید که با فراز و نشیب در ارتباط با کودک و کودک با محیط وضعیت روحی و احساسی شما نیز فراز و نشیب پیدا نکند.

باید پذیرفت که کار با کودک نیاز به حوصله و مهارت و از همه مهم تر آرامش دارد.

سعی کنید با تکیه بر نکات مثبت و تشویق و تحسین او انگیزه او را برای همکاری بیشتر جلب کرده و روند آموزش را سرعت بخشید.

سعی کنید آگاهی های خود را افزایش دهید.

چنانچه بتوانید از طریق کمک از کارشناسان تربیتی و یا کتاب های گوناگون در این زمینه اطلاعات خود را وسعت ببخشید می توانید با احاطه بیشتری بر موضوع به کار بپردازید. و کمک ها و راهنمایی های لازم را از کانال های مناسب و صحیح به کودک برسانید.

آماده اقدامات متنوع باشید.

وقتی نیازهای فرزندتان را برای موفقیت در امور و یادگیری دریافتید خود را برای تأمین آنها از راه های گوناگون آماده سازید. به یاد داشته باشید که شما بهترین و موثرترین وکیل فرزندتان هستید و باید بدانید که برای هر موضوعی از چه راهی باید وارد شوید تا وابستگی او به شما از طریق مثبتی ارضا شود.

به علایق درونی او توجه کنید.

گاهی اوقات برخی از سرگرمی ها و تفریحات و حتی موسیقی انگیزه لازم را برای آمادگی مجدد کودک به یادگیری فراهم می کند. به این جنبه ها دقت داشته باشید. چنین فعالیت هایی انرژی لازم را برای کارها و آموزش های بیشتر فرزندتان تأمین می کند. از جمله این موارد علاوه بر موسیقی می توان به ورزش و گردش نیز اشاره کرد.

کودک را تشویق نمایید.

وقتی کودک در جنبه ای خاص به سرعت پیشرفت نمی کند به این دلیل نیست که شما تمام توجهتان را بر همان مورد معطوف کنید. به توانایی های او در موارد دیگر اشاره کرده و با تحسین و تشویق او روحیه و احساس مناسبی را در وی ایجاد نمایید. بدین ترتیب تغییرات مناسبی در وی ایجاد می شود که به موفقیت اش نیز کمک می کند.

واقع بین باشید.

تصور اشتباهی از گذشته در میان برخی افراد وجود دارد و آن هم این است که کودکی باهوش و استعداد خوب یعنی باید در تمام موارد بازدهی کامل و قابل قبول داشته باشد در صورتی که چنین نیست. هر کودکی مسائل و مشکلات مخصوص به قابلیت ها و حتی رفتار و کردار خود را در طول مدت زندگی دارد و نمی توان انتظار داشت هیچ مشکلی در امر یادگیری بروز نکند. به همین دلیل با کاستی ها نیز واقع گرایانه برخورد کرده و آنها را عادی و طبیعی بپندارید.

بر قابلیت ها و استعدادهای کودک تکیه کنید.

حتی کودکانی که در مواردی دچار ضعف شدید یادگیری هستند در برخی موارد دیگر دارای افکاری بسیار مبتکرانه نوآورانه و خلاق هستند.

کاستی های کودک به همراه عشق و محبت بی قید و شرط شما به عنوان والدین زمینه ساز موفقیت های بعدی و دستاوردهای مثبت زیادی خواهد بود.

درنهایت به یاد داشته باشیم که تمام افراد اعم از کودک و بزرگسال دارای توانایی ها و قابلیت ها و کاستی هایی هستند که باید به گونه ای مناسب و از راه های صحیح به رشد و شکوفایی آن پرداخت.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.